Lifestyle|27.11.2022 09:08

Quentin Tarantino: «Oι ηθοποιοί της Marvel δεν είναι σταρ. Ο Captain America είναι ο σταρ και όχι ο Chris Evans»

Newsroom

Η Τζένιφερ Άνιστον (Jennifer Aniston) έγινε πρωτοσέλιδο στις αρχές Νοεμβρίου όταν δήλωσε: «Δεν υπάρχουν πια κινηματογραφικοί αστέρες». Είναι μια δήλωση με την οποία συμφωνεί και ο δημοφιλής σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο (Quentin Tarantino), όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη συνέντευξη του στο podcast «2 Bears, 1 Cave» (μέσω Mediaite). Ο Tarantino απέδωσε την απώλεια των κινηματογραφικών αστέρων στην «Marvel-οποίηση του Χόλιγουντ».

«Μέρος της μαρβελοποίησης του Χόλιγουντ είναι... ότι έχεις όλους αυτούς τους ηθοποιούς που έγιναν διάσημοι παίζοντας αυτούς τους χαρακτήρες", δήλωσε ο Ταραντίνο . «Αλλά δεν είναι αστέρες του κινηματογράφου. Δεν είναι όμως κινηματογραφικοί αστέρες, σωστά; Ο Captain America είναι ο σταρ. Ή ο Thor είναι ο σταρ. Εννοώ, δεν είμαι ο πρώτος που το λέει αυτό. Νομίζω ότι αυτό έχει ειπωθεί ένα εκατομμύριο φορές... αλλά είναι σαν να είναι αυτοί οι χαρακτήρες του franchise που γίνονται σταρ», ανέφερε.

Για τον Ταραντίνο , ο Captain America είναι ο σταρ και όχι ο Chris Evans. «Δεν τους υποτιμώ, για να σας πω την αλήθεια», δήλωσε ο σκηνοθέτης για τους κινηματογραφικούς αστέρες που δεν υπάρχουν πλέον. «Αλλά αυτό είναι ένα από τα χαρακτηρτιστικά της κληρονομιάς της μαρβελοποίησης των ταινιών του Χόλιγουντ».

Ο Ταραντίνο διευκρίνισε επίσης στη συνέντευξη ότι δεν «μισεί» τις ταινίες της Marvel, αλλά τις αντιπαθεί επειδή είναι το μόνο προϊόν που ενδιαφέρεται να κάνει το Χόλιγουντ στις μέρες μας.

«Κοιτάξτε, συνήθιζα να συλλέγω τα κόμικς της Marvel σαν τρελός όταν ήμουν παιδί», είπε. «Αν αυτές οι ταινίες έβγαιναν όταν ήμουν στα είκοσί μου, θα ήμουν χαρούμενος και θα τις λάτρευα απόλυτα. Θέλω να πω, δεν θα ήταν οι μόνες ταινίες που θα γυρίζονταν. Θα ήταν αυτές οι ταινίες ανάμεσα σε άλλες ταινίες. Αλλά, ξέρεις, είμαι σχεδόν 60, οπότε ναι. Όχι, δεν είμαι τόσο ενθουσιασμένος με αυτές», τόνισε ο σκηνοθέτης.

«Το μόνο θέμα που έχω να ξεκαθαρίσω εναντίον τους είναι ότι είναι οι μόνες ταινίες που φαίνεται να γίνονται», πρόσθεσε. «Και είναι οι μόνες ταινίες που φαίνεται να δημιουργούν κάποιο είδος ενθουσιασμού μεταξύ των θαυμαστών ή ακόμα και για το στούντιο που τις φτιάχνει. Αυτό είναι που τους ενθουσιάζει. Και έτσι είναι απλά γεγονός ότι αποτελούν την πλήρη αναπαράσταση αυτής της εποχής των ταινιών. Δεν υπάρχει πραγματικά πολύς χώρος για οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημά μου». Πάντως, δεν θα πρέπει το κοινό να περιμένει ότι ο Ταραντίνο θα ασχοληθεί ποτέ με το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Ο σκηνοθέτης δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν θα αναλάβει την σκηνοθεσία μιας ταινίας της Marvel επειδή «πρέπει να είσαι μισθωτός για να κάνεις αυτά τα πράγματα. Εγώ δεν είμαι μισθωτός. Δεν ψάχνω για δουλειά».

Σημειώνεται ότι ο Ταραντίνο έχει μιλήσει δημόσια και έχει εμφανιστεί στα ΜΜΕ αρκετές φορές αυτόν τον μήνα, για την προώθηση του βιβλίου του, «Cinema Speculation», το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά.

ΧόλιγουντσκηνοθέτηςΚουέντιν ΤαραντίνοMarvelειδήσεις τώρα