Lifestyle|28.11.2022 13:23

Emma Corrin: Η ηθοποιός «ελπίζει σε ένα μέλλον με ουδέτερες ως προς το φύλο» κατηγορίες υποκριτικής σε βραβεία

Newsroom

Η Έμα Κόριν, η οποία υποδύεται την Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας στη δημοφιλή σειρά του Netflix «The Crown», ζητά να υπάρξουν στις μεγάλες διοργανώσεις βραβείων κατηγορίες με ουδέτερο φύλο.

«Ελπίζω για ένα μέλλον στο οποίο αυτό θα συμβεί», δήλωσε η Κόριν σε συνέντευξή της στο BBC News. «Δεν νομίζω ότι οι κατηγορίες είναι αρκετά περιεκτικές αυτή τη στιγμή», ανέφερε η ηθοποιός.

Η Corrin, η οποία προσδιορίζεται ως μη δυαδική χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες they/them, και λέει ότι η ύπαρξη κατηγοριών ουδέτερου φύλου είναι «για να μπορούν όλοι να αισθάνονται ότι αναγνωρίζονται και εκπροσωπούνται».

Η ηθοποιός που εμφανίζεται επίσης στην ταινία «The Policeman» κέρδισε Χρυσή Σφαίρα το 2021 στην κατηγορία Καλύτερης Ηθοποιού - Τηλεοπτική Σειρά Δράμας και ήταν επίσης υποψήφια την ίδια χρονιά για τα Primetime Emmy στην κατηγορία Εξαιρετικής Ηθοποιού σε Δραματική Σειρά. Εκείνη την εποχή, η Κόριν εξακολουθούσε να δέχεται τις αντωνυμίες she/her, αλλά έκτοτε έχει κάνει coming out.

«Είναι δύσκολο για μένα αυτή τη στιγμή να προσπαθώ να δικαιολογήσω στο μυαλό μου ότι είμαι μη δυαδική και ότι είμαι υποψήφια σε γυναικείες κατηγορίες», πρόσθεσε η Corrin. «Όταν πρόκειται για τις κατηγορίες, χρειάζεται να το κάνουμε συγκεκριμένο ως προς το αν είσαι υποψήφιος για γυναικείο ή ανδρικό ρόλο;»

Τα συναισθήματα της Corrin απηχούν εκείνα της συναδέλφου της Asia Kate Dillon, η οποία έγινε η πρώτη μη δυαδική ερμηνεύτρια που υποδύθηκε μη δυαδικό χαρακτήρα σε μεγάλη τηλεοπτική σειρά με το ρόλο της Taylor Mason στο «Billions» του Showtime. Η Dillon έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της επιτροπής των βραβείων SAG, η οποία δημοσιεύτηκε στο Variety, καταδικάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι ηθοποιοί προτείνονται σε κατηγορίες «που ενισχύουν το δυαδικό φύλο».

«Ο διαχωρισμός των ανθρώπων με βάση το αποδιδόμενο φύλο τους και/ή την ταυτότητα φύλου τους, δεν είναι μόνο άσχετος όταν πρόκειται για το πώς πρέπει να κρίνεται μια υποκριτική ερμηνεία, αλλά αποτελεί επίσης μια μορφή διάκρισης», έγραψε η Dillon. «Οι τρέχουσες κατηγορίες σας όχι μόνο διαγράφουν τις μη δυαδικές ταυτότητες, περιορίζοντας τους καλλιτέχνες να προσδιορίζονται ως άνδρες ή γυναίκες / άντρες ή γυναίκες (κάτι που δεν κάνουν όλα τα μέλη της SAG, όπως εγώ), αλλά χρησιμεύουν επίσης ως έγκριση του δυαδικού φύλου εν γένει, το οποίο υποστηρίζει ενεργά άλλες μορφές διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού, της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας», ανεφερε στην επιστολή της.

Οι διοργανωτές των βραβείων SAG απέρριψαν την έκκληση να καταργηθούν όλες οι κατηγορίες με βάση το φύλο, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα προκαλούσε "σημαντικές ανησυχίες όσον αφορά την ισότητα των φύλων καθώς και τη φυλετική και εθνοτική ποικιλομορφία".

Εκπρόσωπος των BAFTA δήλωσε στο BBC News ότι τα μέλη της επιτροπής τους «συμμετέχουν σε προληπτικές και προσεκτικές διαβουλεύσεις» σχετικά με το θέμα της μετάβασης σε κατηγορίες χωρίς φύλο.

«Με ελκύουν οι άνθρωποι»

Σε συνέντευξή της τον Ιούλιο στη Vogue, η Emma Corrin είχε δηλώσει ότι η ρευστότητα του φύλου είναι κάτι που θεωρεί ότι θα υπάρχει για πάντα στη ζωή της και ζηλεύει τον μικρό αδερφό της που είναι bisexual και όλοι του οι φίλοι είναι τρομερά cool με τα θέματα σεξουαλικότητας. Πλέον, αυτοπροσδιορίζεται η ίδια ως non binary.

«Με ελκύουν οι άνθρωποι. Όταν βγήκα πρώτη φορά με κοπέλα, με αποκάλεσε baby queer. Δεν ξαναβγήκαμε, αλλά με βοήθησε πολύ». Παραδέχεται ότι έχει νιώσει πίεση από άντρες σε ραντεβού, γιατί θέλουν να τους δικαιολογήσει τη σεξουαλικότητά της. Χρησιμοποιεί το Instagram ως δίαυλο επικοινωνίας με τους ανθρώπους και θέλει να φτιάξει μία queer και trans κοινότητα. «Έχω γνωρίσει απίστευτους ανθρώπους μέσω του Διαδικτύου».

H σχέση της με τη μόδα

Όσο για τη μόδα, μοιάζει να έχει βγει από άλλη δεκαετία, και όλο αυτό γίνεται χωρίς να προσπαθεί ιδιαιτέρως, αν και συνεργάζεται με τον στιλίστα Harry Lambert. «Παίρνει ρίσκα, ενθουσιάζεται με τη μόδα, δεν φοβάται και θέλει απλώς να διασκεδάζει». Η τελευταία του εμφάνιση στο Met Gala ήταν ένα πιο αρρενωπό ντύσιμο που έστελνε το δικό του μήνυμα.

Εμφανίστηκε στο Met με ένα μαύρο tailored σορτς και αντίστοιχο γιλέκο, λευκό καλσόν και δετά μποτάκια. Το outfit της ολοκληρώθηκε με ένα ψηλό καπέλο – σήμα κατατεθέν της εποχής, ένα boxy, oversized καρό σακάκι και vintage κοσμήματα από το αρχείο του οίκου Cartier. Το αγαπημένο αξεσουάρ με διαφορά, ήταν το ρολόι τσέπης.

Η παιδική ηλικία και η στάση της οικογένειάς της

Σύμφωνα με τη Vogue, υπήρχε άφθονη «αρσενική ενέργεια» για να αντλήσει από την ίδια της την οικογένεια, η οποία αποτελείται από έναν επιχειρηματία πατέρα, μια λογοθεραπεύτρια μητέρα και δύο μικρότερους αδελφούς, τον Richard και τον Jonty, οι οποίοι εργάζονται σήμερα στη μουσική παραγωγή και τελειώνουν το πανεπιστήμιο. Η Corrin περιγράφει τον εαυτό της ως ένα παιδί που έβγαινε στην ύπαιθρο, που συχνά έτρεχε ελεύθερα και «ευημερούσε το καλοκαίρι», χτίζοντας οχυρά στην οικογενειακή ιδιοκτησία στο Κεντ, ενώ τη γοήτευαν τα έντομα.

Η οικογένεια της Corrin ήταν υποστηρικτική όταν έκανε coming out, όπως είπε: «Άρχισα να βγαίνω με μια κοπέλα και το είπα στη μαμά μου, και μετά ο μικρός μου αδελφός μου έστειλε DM και μου είπε: "Γεια σου, ήθελα να σε καλωσορίσω, γιατί εγώ είμαι bi εδώ και πολύ καιρό». Η Corrin λέει ότι εκπλήσσεταο συνεχώς από τη ρευστότητα και την ευκολία της ομάδας συνομηλίκων του μικρότερου αδελφού της, σημειώνοντας: «Η επόμενη γενιά είναι πολύ πιο χαλαρή. Βρίσκουν έναν τρόπο να εκφράζονται που είναι λιγότερο δυαδικός με έναν πολύ οργανικό τρόπο. Ενώ εμείς είμαστε σχεδόν παγιδευμένοι στο ενδιάμεσο».

«Στο μυαλό μου, το φύλο δεν είναι κάτι που αισθάνομαι σταθερό», λέει η ίδια, «και δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ- ίσως να υπάρχει πάντα κάποια ρευστότητα για μένα».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραNetflixταυτότητα φύλουΈμα ΚόρινThe Crownβραβεία