Lifestyle|28.11.2022 16:13

Κιμ Καρντάσιαν: Καταδικάζει την αμφιλεγόμενη καμπάνια της Balenciaga με τα αρκουδάκια - «Είμαι αηδιασμένη και εξοργισμένη»

Newsroom

Η Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian) καταδίκασε την αμφιλεγόμενη διαφημιστική καμπάνια της Balenciaga που παρέπεμπε σε BDSM ενώ απεικονίζονταν μικρά κορίτσια. Η 42χρονη σταρ του ριάλιτι Kardashians, η οποία συνεργάζεται συχνά με την Balenciaga, έσπασε τη σιωπή της την Κυριακή, αφού πολλοί κατηγόρησαν το brand για σεξουαλικοποίηση των παιδιών στην πρόσφατη διαφήμιση για τις γιορτές, στην οποία παιδιά κρατούν αρκουδάκια ντυμένα με δεσμά.

«Ήμουν ήσυχη τις τελευταίες ημέρες, όχι επειδή δεν έχω αηδιάσει και εξοργιστεί από τις πρόσφατες καμπάνιες της Balenciaga», ανέφερε η Κιμ στη δήλωσή της στο Twitter. «Αλλά επειδή ήθελα την ευκαιρία να μιλήσω με την ομάδα τους για να καταλάβω η ίδια πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Ως μητέρα τεσσάρων παιδιών, έχω συγκλονιστεί από τις ενοχλητικές εικόνες. Η ασφάλεια των παιδιών πρέπει να έχει τον ύψιστο σεβασμό και κάθε προσπάθεια ομαλοποίησης της παιδικής κακοποίησης οποιουδήποτε είδους δεν πρέπει να έχει θέση στην κοινωνία μας - τελεία και παύλα».

«Εκτιμώ την απομάκρυνση των καμπανιών και τη συγγνώμη της Balenciaga. Μιλώντας μαζί τους, πιστεύω ότι καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα του θέματος και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτό να μην ξανασυμβεί ποτέ», κατέληξε η Kardashian στη δήλωση, την οποία μοιράστηκε και στο Insta Story της. Η Kardashian δήλωσε επίσης ότι θα «επανεκτιμήσει τη σχέση της με τη μάρκα».

Η ανάρτησή της έρχεται μετά από πληθώρα σχολίων που την προέτρεπαν να καταδικάσει τη μάρκα, αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία της που ποζάρει με ένα outfit από τη συνεργασία της μάρκας με την Adidas.

 

Σημειώνεται ότι ο οίκος μόδας Balenciaga ζήτησε συγγνώμη την περασμένη Τρίτη για τη νέα της καμπάνια, που δείχνει δύο νεαρά κορίτσια να ποζάρουν με αρκουδάκια, που φορούν ιμάντες που παραπέμπουν σε BDSM.

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από όποιον πρόσβαλε η εορταστική μας καμπάνια. Οι τσάντες με τα βελούδινα αρκουδάκια δεν έπρεπε να εμφανιστούν δίπλα σε παιδιά. Έχουμε αφαιρέσει τις φωτογραφίες από όλες τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας», έγραψε ο οίκος μόδας.

H ίδια καμπάνια δέχθηκε επικρίσεις επειδή στο σκηνικό είχαν τοποθετηθεί νομικά έγγραφα που αφορούν την παιδική πορνογραφία, με την Balenciaga να υποστηρίζει πως τοποθετήθηκαν εν αγνοία της. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παιδική πορνογραφίαπαιδική κακοποίησηειδήσεις τώραΚιμ Καρντάσιανκαμπάνιαδιαφήμισημόδα