Lifestyle|29.11.2022 10:57

Claire Foy: Stalker απειλούσε την πρωταγωνίστρια του «The Crown» - «Φοβήθηκα για τη ζωή μου»

Newsroom

Ένας stalker απείλησε τη ζωή της πρωταγωνίστριας της δημοφιλούς σειράς του Netflix «The Crown», Κλερ Φόι (Claire Foy). Η ηθοποιός ένιωθε «τρομοκρατημένη μέσα στο ίδιος της το σπίτι» και φοβήθηκε ότι θα σκότωνε την ίδια και την κόρη της, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο. 

Ο 49χρονος Jason Penrose την παρακολουθούσε για πάρα πολύ καιρό, ενώ εμφανίστηκε ακόμη και στο σπίτι της σταρ του «The Crown» στις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και χτύπησε επανειλημμένα το κουδούνι της πόρτας, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

Ο Penrose έστειλε περισσότερα από 1.000 email, μεταξύ των οποίων, και ένα σχετικά με τον βιασμό της Φόι και ότι ήθελε να γίνει η κοπέλα του. Προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την ηθοποιό στο LinkedIn και το Instagram, ενώ επικοινώνησε, επίσης, με την αδελφή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με τον πρώην φίλο της μέσω μηνυμάτων.

Φορώντας λευκό πουκάμισο και καφέ καπέλο, ο Penrose μίλησε μόνο για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. Παραδέχτηκε τις πράξεις του αλλά και τις φορές που παραβίασε τα περιορστικά μέτρα που είχαν ληφθεί. Ο Penrose παραπέμφθηκε στο δικαστήριο Wood Green για την επιβολή της ποινής, αφού ο δικαστής προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει τουλάχιστον 30 μήνες φυλάκισης.

«Η παρακολούθηση είχε ακραίες επιπτώσεις στη ζωή και την ψυχική της ηρεμία»

Ο εισαγγελέας Varinder Hayre δήλωσε νωρίτερα στο δικαστήριο: «Η κ. Foy έγινε στόχος του κ. Penrose με μια συνεχή, ανεπιθύμητη και εμμονική συμπεριφορά που ήταν παρεμβατική λόγω των παραληρηματικών του πεποιθήσεων». Είπε ότι τη νύχτα που ο Penrose πήγε στη διεύθυνση της Foy και χτύπησε το θυροτηλέφωνο της πόρτας, απάντησε η κόρη της και ο Penrose είπε: «Είμαι ο Τζέισον, είμαι έξω».

«Η κα Foy ήταν τρομοκρατημένη καθώς δεν ήξερε ποια ήταν η πρόθεσή του. Φοβόταν για τη ζωή της ίδιας και της κόρης της», δήλωσε ο Hayre. Η παρακολούθηση είχε «ακραίες επιπτώσεις στη ζωή και την ψυχική της ηρεμία», είπε, προσθέτοντας: «Δυσκολεύεται να κοιμηθεί και είναι τρομοκρατημένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Αισθάνεται ότι οι ελευθερίες που είχε πριν ο κ. Penrose έρθει σε επαφή μαζί της έχουν πλέον χαθεί».

Σε μια επιστολή που έγραψε στο δικαστήριο, η Foy είπε: «Οι αδυσώπητες προσπάθειές του να επικοινωνήσει μαζί μου είναι τόσο τραυματικές. Κάθε φορά που νομίζω ότι αυτό έχει διευθετηθεί δεν είναι έτσι. Αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να τον εμποδίζει να επικοινωνήσει μαζί μου, έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μου".

Ο Penrose επικοινώνησε αρχικά με τη Foy μέσω του ατζέντη και του δημοσιογράφου της, ισχυριζόμενος ότι είναι παραγωγός ταινιών. Είχε λάβει θεραπεία στο νοσοκομείο Whittington στο βόρειο Λονδίνο, αλλά όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, δεν την λαμβάνει πλέον.

Ο δικαστής David Aaronberg δήλωσε ότι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί είναι η πιθανότητα απέλασης του Penrose, καθώς ήρθε παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανέβαλε την καταδίκη για τις 2 Δεκεμβρίου, προσθέτοντας: «Είναι κοινή άποψη όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση ότι ο κ. Penrose έχει ψυχική ασθένεια που είναι ανθεκτική στη θεραπεία και υπάρχει υψηλός κίνδυνος περαιτέρω παραβατικότητας και υψηλός κίνδυνος βλάβης». Ο Penrose αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, με όρους που περιλαμβάνουν τη διαμονή του σε συγκεκριμένο κατάλυμα σύμφωνα με τις οδηγίες του Islington NHS Trust.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Netflixειδήσεις τώραThe Crownδικαστήριο