Lifestyle|30.11.2022 13:16

Κιμ Καρντάσιαν – Κάνιε Γουέστ: Οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό τους – Το τεράστιο ποσό που θα δίνει ο ράπερ για διατροφή

Newsroom

Η Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian) και ο Κάνιε Γουέστ (Kanye West) κατέληξαν σε συμβιβασμό για το διαζύγιό τους, γεγονός που αποτρέπει τη δίκη που είχε οριστεί για τις 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το AP, το πρώην ζευγάρι και οι δικηγόροι τους κατέθεσαν έγγραφα με τους όρους που έχουν συμφωνήσει στο ανώτερο δικαστήριο του Λος Άντζελες ζητώντας την επικύρωση του δικαστή.

Μεταξύ των όρων είναι η κοινή επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών τους -ηλικίας από 3 έως 9 ετών- ενώ ο Κάνιε Γουέστ θα καταβάλλει διατροφή ύψους 200.000 δολαρίων τον μήνα στην Κιμ Καρντάσιαν για τα παιδιά. Θα μοιράζονται εξίσου τα έξοδά τους για την ασφάλεια, την ιατρική περίθαλψη, και το ιδιωτικό σχολείο τους.

 

To πρώην ζευγάρι χώρισε επίσημα μετά από οκτώ χρόνια τον Μάρτιο αλλά δεν είχαν βρει λύση σε θέματα περιουσιακά και επιμέλειας. Είχαν συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο και σε μεγάλο βαθμό οι περιουσίες τους ήταν διαχωρισμένες. Ήταν ο τρίτος γάμος για την Κιμ και ο πρώτος για τον ράπερ.

Η οριστικοποίηση του διαζυγίου έρχεται εννέα μήνες αφότου η Κιμ Καρντάσιαν κατάφερε να κριθεί νομικά ελεύθερη. Ο Γουέστ είχε προηγουμένως αμφισβητήσει το αίτημα της Καρντάσιαν, αλλά σε δήλωσή του τότε ανέφερε ότι: «Ζήτησα από την ομάδα μου να επισπεύσει την λύση του γάμου μου με την Κιμ, ώστε να μπορέσω να δώσω όλη μου την προσοχή στα πανέμορφα παιδιά μας».

 

Ο ράπερ και η σταρ των ριάλιτι άρχισαν να βγαίνουν το 2012, ενώ παντρεύτηκαν 2 χρόνια μετά, τον Μάιο του 2014. Η πρώτη κρίση στον γάμο τους φάνηκε να σηματοδοτείται από τα δημόσια ξεσπάσματα του Κάνιε κατά της Κιμ, γύρω στο 2020. Την ίδια περίοδο, ο ράπερ είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Γουέστ είχε δημοσιοποιήσει προσωπικές λεπτομέρειες για τον γάμο και την οικογένειά του.

Η Καρντάσιαν σε μια σπάνια δήλωσή της αποκάλυψε ότι ο Γουέστ πάσχει από διπολική διαταραχή, ζητώντας από τους θαυμαστές της να δείξουν «συμπόνια» για την «περίπλοκη και επώδυνη» κατάσταση ανάμεσα σε εκείνη και τον σύζυγό της.

Η Καρντάσιαν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Γουέστ τον Φεβρουάριο του 2021 μετά από σχεδόν επτά χρόνια γάμου. Μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο, ζήτησε να κηρυχθεί νομικά ελεύθερη. Ζήτησε επίσης να διαχωριστούν τα θέματα της επιμέλειας των παιδιών και της περιουσίας από την οικογενειακή της κατάσταση και να αποκατασταθεί το πατρικό της όνομα.

 

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν τον Φεβρουάριο, η Καρντάσιαν είχε δηλώσει: «Επιθυμώ πολύ να χωρίσω. Ζήτησα από τον Κάνιε να κρατήσει το διαζύγιό μας μυστικό, αλλά δεν το έχει κάνει. Ο Κάνιε έχει δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλές παραπληροφορίες σχετικά με τα ιδιωτικά οικογενειακά μας θέματα και τη συν-γονική μας σχέση, γεγονός που μου έχει δημιουργήσει συναισθηματική δυσφορία. Πιστεύω ότι το δικαστήριο που θα τερματίσει την οικογενειακή μας κατάσταση θα βοηθήσει τον Κάνιε να αποδεχτεί ότι η συζυγική μας σχέση έχει τελειώσει και να προχωρήσει σε έναν καλύτερο δρόμο που θα μας βοηθήσει στην ειρηνική συνεκπαίδευση των παιδιών μας. Αν και εύχομαι ο γάμος μας να είχε πετύχει, έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί. Ο Κάνιε δεν συμφωνεί, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι έχει συνειδητοποιήσει ότι εγώ θέλω να τερματίσω τον γάμο μας, ακόμα κι αν εκείνος δεν το θέλει. Ζητώ από το Δικαστήριο να με επαναφέρει στην ιδιότητα του ανύπαντρου ατόμου, ώστε να μπορέσω να ξεκινήσω τη διαδικασία επούλωσης και να μπορέσει η οικογένειά μας να προχωρήσει σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κιμ ΚαρντάσιανΚάνιε Γουέστδιαζύγιοειδήσεις τώρα