Lifestyle|15.12.2022 13:30

Γιώργος Περρής κατά δισκογραφικής: «Με ανάγκασαν να υπογράψω συμβόλαιο ότι δεν θα αποκαλύψω δημόσια πως είμαι γκέι»

Newsroom

Ο Γιώργος Περρής, μιλώντας στο «Be an Ally Forum» της ΜΚΟ Mexoxo, αναφέρθηκε στη δύσκολη καλλιτεχνική διαδρομή του πριν και μετά το coming out, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως δισκογραφική εταιρεία του έβαλε όρο στο συμβόλαιο να μην πει ποτέ δημόσια πως είναι γκέι.

«Όταν υπέγραψα το πρώτο μου διεθνές συμβόλαιο με τη δισκογραφική μου εταιρεία, στο πρώτο ραντεβού ο διευθυντής με ρώτησε αν είμαι γκέι, του απάντησα ναι, και μετά που ήρθε το συμβόλαιο με ανάγκασαν να υπογράψω ότι δεν θα αποκαλύψω ποτέ δημόσια ότι είμαι γκέι χωρίς τη συγκατάθεση της εταιρείας. Αυτό έγινε το 2014. Και όχι στην Ελλάδα, το συμβόλαιο αυτό ήταν στην Αμερική» είπε, αρχικά, ο τραγουδιστής. «Και όχι στην Ελλάδα, το συμβόλαιο αυτό ήταν στην Αμερική. Το δέχτηκα, γιατί μού δόθηκε μια πόρτα και μια ευκαιρία να γυρίσω όλο τον κόσμο. Ένας λόγος που έσπασα το συμβόλαιό μου ήταν γιατί ήθελα να μιλήσω ανοιχτά γι’ αυτό, και μου κόστισε. Πολύ. Αλλά δεν το έχω μετανιώσει» πρόσθεσε.

Το coming out του καλλιτέχνη σε ό,τι αφορά τον δημόσιο λόγο του, έγινε μέσα από το People.com, τον περασμένο Μάρτιο. «Δεν πιστεύω πως αυτό είναι coming out γιατί ουσιαστικά, ποτέ δεν κρύφτηκα στη ντουλάπα» είχε αποκαλύψει τότε. «Ποτέ δεν κρύφτηκα στη ζωή μου, πάντα ζούσα έτσι ακριβώς όπως ήθελα, απλά δεν είχα βρει το κουράγιο να μιλήσω γι’ αυτό δημόσια. Νιώθω ανακουφισμένος, είμαι χαρούμενος και υπερήφανος για τον εαυτό μου που μπορώ και το κάνω πλέον» συμπλήρωσε ο Γιώργος Περρής.

«Μεγάλωσα πιστεύοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μένα γιατί, τότε, όταν ήσουν παιδί στη δεκαετία του ’80 ή του ’90, πίστευες ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με σένα. Τότε, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πάντα λέξεις όπως "ανεκτικός" ή "ανοιχτόμυαλος" και πάντα μισούσα αυτούς τους όρους γιατί νομίζω ότι κρύβουν μια περιφρόνηση. Υπάρχει περιφρόνηση σε αυτό. Δεν θέλω να με ανέχεσαι. Θέλω να με αποδεχτείς γιατί είμαστε 100% ίσοι» επισήμανε ο τραγουδιστής.

«Μεγάλωσα σε μια κοινωνία όπου δεν μπορούσες να δεις την κανονικότητα μιας γκέι σχέσης. Δεν ήταν στην τηλεόραση. Δεν ήταν στα μέσα ενημέρωσης. Δεν ήταν μέρος οποιασδήποτε συζήτησης», είχε συμπληρώσει. Ο Γιώργος Περρής έκανε το ιδιωτικό του coming out στους φίλους του στην εφηβεία του και στην οικογένειά του στα 20 του. «Υπήρξε μια μικρή αντίδραση, αλλά όλοι ήταν καλά και όλοι το δέχτηκαν» κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραγκέιΓιώργος Περρής