Lifestyle|31.12.2022 11:23

Anthony Hopkins: Γιορτάζει 47 χρόνια νηφαλιότητας - «Να είστε περήφανοι για τη ζωή σας»

Newsroom

Σαράντα επτά χρόνια νηφαλιότητας κλείνει φέτος ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Άντονι Χοπκινς (Anthony Hopkins), ο οποίος θέλησε να στείλει το δικό του ηχηρό μήνυμα για την αγάπη του εαυτού μας. Μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, o ίδιος ενθαρρύνει όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλκοολισμού να «συνεχίσουν να αγωνίζονται» και να είναι δυνατοί.

«Μια μέρα έπρεπε να αναγνωρίζω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με μένα. Δεν συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα είδος πάθησης – μία ψυχική, σωματική, συναισθηματική πάθηση που ονομάζεται αλκοολισμός ή εθισμός. Και δεν είμαι ειδικός στα ναρκωτικά – δεν είμαι ειδικός σε τίποτα. Δεν ξέρω τίποτα. Έχω ανακαλύψει, όμως, μια ζωή όπου κανείς δεν με εκφοβίζει.

Θέλω να πω σε όλους εσάς τους νέους που είστε θύματα εκφοβισμού, να προσέχετε, να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας. Μην τους ακούς. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να απογοητευτεί. Η κατάθλιψη είναι μέρος του να είσαι ζωντανός, μερικές φορές όπως είναι το άγχος. Η ζωή είναι σκληρή.

Αλλά εάν χρειάζεστε βοήθεια με οποιοδήποτε εθισμό ή πρόβλημα, μιλήστε σε κάποιον. Μιλήστε με κάποιον που σέβεστε, είτε είναι σύμβουλος είτε πηγαίνετε σε ένα πρόγραμμα 12 βημάτων. Υπάρχουν προγράμματα με 12 βήματα σε όλο τον κόσμο, σε κάθε πόλη, σε κάθε κοινότητα. Προγράμματα 12 βημάτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τι είστε. Δεν κοστίζει τίποτα, αλλά θα σας προσφέρει μία εντελώς νέα ζωή».

 

Στη συνέχεια, ο Χόπκινς έκανε χιούμορ, λέγοντας ότι είναι «ένας αμαρτωλός, όπως όλοι», αλλά έχει «την καλύτερη ζωή που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Οπότε όπου κι αν βρίσκεστε, ζητήστε βοήθεια. Μη ντρέπεστε. Να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας, ό,τι κι αν κάνετε. Μην αφήνετε κανέναν να σας απογοητεύσει. Αν θέλετε να θυμώσετε, θυμώστε μαζί τους. Γιορτάστε τον εαυτό σας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ηθοποιόςειδήσεις τώραΆντονι Χόπκινςαλκοολισμόςεθισμός