Lifestyle|05.01.2023 13:10

Ζούλιας: «Είμαι ο Βασίλης και είμαι ναρκομανής» - Εξομολογείται τα χρόνια του εθισμού, τις συλλήψεις και τον αγώνα για απεξάρτηση

Newsroom

Σε μία αποκαλυπτική και άκρως συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε ο γνωστός σχεδιαστής, Βασίλης Ζούλιας, μιλώντας για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και τις ουσίες και για τον δρόμο προς την απεξάρτηση.

«Από την ημέρα που άρχισα να "αρρωσταίνω" με αυτό, μιλάμε για το '82, πριν κάνω ενέσεις, έλεγα τη Δευτέρα θα το κόψω. Ξεκίνησαν και οι συλλήψεις σιγά σιγά... Δεν έμπαινε η τελεία με τίποτα. Αυτό το πιάσιμο ήταν πολύ τραυματικό γιατί βρέθηκα στην Ασφάλεια με χειροπέδες, σε ένα δωμάτιο με ανθρώπους που δεν ήξερα», δήλωσε ο σχεδιαστής.

Παρά τις δύσκολες ημέρες που πέρασε στην ασφάλεια ο ίδιος ανέφερε ότι ήθελε να εμφανιστεί στο δικαστήριο ντυμένος άψογα, παρομοιάζοντας τον εαυτό του τότε ως «ένα κουτί ζαχαροπλαστείου με ωραία κορδέλα που το άνοιγες και μέσα είχε περιττώματα σκύλου».

«Δεν ήθελα με τίποτα να πάω φυλακή αλλά και ούτε να γυρίσω πίσω στη ζωή που είχα πριν, δηλαδή στη χρήση. Ο αστυνομικός, για να χαιρετήσω τη μητέρα μου, μού έβγαλε τις χειροπέδες, με λυπήθηκε και με το που μου τις βγάζει φεύγω με τέτοια λύσσα και δύναμη που δεν μπορούσε να με κρατήσει κανείς προς το πήδημα στο κενό. Έσκασα στο μάρμαρο και για καλή μου τύχη βρέθηκε ένας γιατρός που μου έβγαλε το αίμα από το στόμα. Θα πέθαινα από εσωτερική αιμορραγία. Αυτός ο άνθρωπος μου έσωσε τη ζωή θα είχα φύγει σε 3 λεπτά αν δεν ήταν αυτός. Η πρώτη μου κουβέντα ήταν "γα***ο ζω" και ρώτησα τη μητέρα μου αν μάζεψε το παλτό μου», είπε ο κ. Ζουλιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«30 χρόνια καθαρός και δεν σημαίνει τίποτα»

Ωστόσο, ούτε τότε μπήκε η τελεία, όπως εξομολογήθηκε, μέχρι που ένα βράδυ το 1992 μία φίλη του τον έφερε σε επαφή με μία ομάδα απεξάρτησης.

«Το τελευταίο μου πιώμα ήταν στις 13 Οκτωβρίου και την 28η Οκτωβρίου είπα και εγώ το μεγάλο "ΟΧΙ". 27 Οκτωβρίου πήγα σε αυτό το πρόγραμμα και 28 βγήκα από ένα club και δεν είχα πιει. Η Ακαδημίας ήταν σαν Παρίσι. Καθάρισε το μυαλό και τα μάτια μου. Δεν σταμάτησα ποτέ να πηγαίνω σε αυτό το πρόγραμμα», λέει ο ίδιος.

Έχοντας τη δύναμη και το θάρρος για αυτοκριτική, ο Βασίλης Ζούλιας στο τέλος τόνισε πως γνωρίζει ποιος είναι σήμερα, λέγοντας: «Ξέρω ότι έχω μία εθισμένη προσωπικότητα. Είμαι ο Βασίλης και είμαι ναρκομανής, εθισμένος. Εξακολουθώ και το λέω. 30 χρόνια καθαρός και δεν σημαίνει τίποτα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασχεδιαστήςναρκωτικάΒασίλης Ζούλιαςεθισμός