Lifestyle|03.11.2018 12:48

Έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός μέντορας του Bruce Lee

Newsroom

Ο Raymond Chaw που θεωρείται μέντορας του κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ και ο οποίος επέτρεψε στον διάσημο Bruce Lee να εισδύσει στον κινηματογράφο, απεβίωσε σε ηλικία 91 χρονών.

Eίχε συνιδρύσει τα κινηματογραφικά στούντιο Golden Harvest το 1971, υπογράφοντας την παραγωγή περισσοτέρων από 170 ταινιών στην καριέρα του, σύμφωνα με τον ειδικευμένο στον κινηματογράφο ιστότοπο IMDB, κυρίως με τον ηθοποιό Jackie Chan.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο Raymond Chaw συνεργάστηκε με τον Bruce Lee στην ταινία «Ο Μεγάλος Αρχηγός, ο Αήττητος του Καράτε» γνωστή και ως «Bruce Lee, η Γροθιά του Θανάτου» ήδη από το 1971, μια ταινία με παγκόσμια επιτυχία με την οποία θα ξεκινούσε η καριέρα του ηθοποιού που ήταν λάτρης των πολεμικών τεχνών.

Επίσης, ο Raymond Chaw έκανε την παραγωγή και τη συμπαραγωγή δύο ταινιών που είναι από τις πιο γνωστές του Bruce Lee: «Ο Κίτρινος Πράκτωρ Εναντίον της Μαφίας» (1972) και «Ο Κίτρινος Πράκτωρ του Χονγκ Κονγκ» (1973). Η ταινία αυτή του 1973 είναι η πρώτη στην οποία συνεργάστηκε ένα στούντιο του Χονγκ Κονγκ και το Χόλιγουντ.

«Ευχαριστώ Ρέιμοντ που έδωσες μια ευκαιρία στον νεαρό Bruce Lee και τον βοήθησες να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Αναπαύσου εν ειρήνη Raymond», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter η 49χρονη Shannon Lee, η κόρη του ηθοποιού.

Ο παραγωγός γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1927, γνώρισε επίσης την επιτυχία με τον Jackie Chan, με τον οποίο συνεργάστηκε στην ταινία «Ο αετός της Κίνας σαρώνει το Τέξας» που προβλήθηκε το 1980.

θάνατοςBruce Leeπαραγωγός