Lifestyle|04.03.2019 19:49

Γι’ αλλού ξεκίνησαν και αλλού η TV τους πήγε! 

Φωφώ Μπόνιου

Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια για μια σειρά από γνωστούς ηθοποιούς που βλέπουμε καθημερινά στα σίριαλ της μικρής οθόνης μας.

H Πέγκυ Σταθακοπούλου που βλέπουμε στον ρόλο της Κάτιας Τσακίρη στον «Πρίγκιπα της φωτιάς» του Open, ενώ φοιτούσε στον πρώτο χρόνο της Νομικής Αθηνών, γράφτηκε στη Δραματική Σχολή και εν συνεχεία αφιερώθηκε στην υποκριτική. Το ίδιο συνέβη και με τον Αντώνη Καφετζόπουλο, τον Ανδρέα Σοφοκλέους από το «Έλα στη θέση μου». Το 1969 εισήχθη στο Οικονομικό και Πολιτικό τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του το 1971. Αρχικά εργάστηκε ως στέλεχος δισκογραφικής εταιρείας και ως ηχολήπτης μουσικής, ενώ παράλληλα σπούδασε υποκριτική, η οποία και τον κέρδισε.

Την πύλη της Νομικής πέρασε όμως και ο Δημήτρης Μοθωναίος. Ο πρωταγωνιστής της δραματικής σειράς της ΕΡΤ «Η ζωή εν τάφω» δεν βρήκε στη Νομική αυτό που έψαχνε, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ωστόσο όταν άρχισε να παρακολουθεί κάποια μαθήματα υποκριτικής διαπίστωσε ότι αυτό ήθελε να κάνει στη ζωή του.

T

Πτυχιούχος Νομικής είναι και η Όλγα του «Τατουάζ», κατά κόσμον Κατερίνα Γερονικολού, η οποία έχει τελειώσει και ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. Στην πορεία όμως κατάλαβε ότι θα γίνει ηθοποιός. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο είναι και η Φιόνα Γεωργιάδη, που πλέον τη βλέπουμε μόνο στο «Μην ψαρώνεις» του ΑΝΤ1.

Στροφή όμως έμελλε να κάνει και η Ντόρα Μακρυγιάννη, η Νάντια δηλαδή από την καθημερινή σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα» του ΑΝΤ1. Αφού σπούδασε Οικονομικά ξεκίνησε να εργάζεται στο ασφαλιστικό γραφείο του πατέρα της, ωστόσο η συμμετοχή της σε ερασιτεχνική θεατρική ομάδα τής έδειξε έναν άλλο δρόμο επαγγελματικά, τον οποίο και ακολούθησε. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον συμπρωταγωνιστή της, Θανάση Πατριαρχέα, ο οποίος πήρε το πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, κάνοντας και μεταπτυχιακό, ωστόσο το επάγγελμα του ηθοποιού ήταν κάτι που τον ενδιέφερε πιο πολύ.

T

Με τα οικονομικά επίσης άρχισε να ασχολείται και ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, ο Τόνι Νίβεν από το «Τατουάζ». Ξεκίνησε να σπουδάζει Μάρκετινγκ και εργάστηκε σε διαφημιστική εταιρεία. Σύντομα όμως ανακάλυψε ότι η υποκριτική του αρέσει περισσότερο και έτσι αποφάσισε να γραφτεί σε μια δραματική σχολή. Με τα Οικονομικά όμως επρόκειτο να ασχοληθεί και ο Μιχάλης Μαρίνος από το «Έλα στη θέση μου». Πέρασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε έπειτα από τέσσερα χρόνια. Μετά τις σπουδές του στα Οικονομικά άλλαξε εντελώς επαγγελματικό προσανατολισμό και αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Κάτι ανάλογο έκανε και η Νικολέτα Κοτσαηλίδου από την κωμωδία του ΑΝΤ1 «Πέτα τη φριτέζα».

Πρώτα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες και μετά ανακοίνωσε στους γονείς της ότι θέλει να κάνει θεατρικές σπουδές. Θεωρητική κατεύθυνση, από την άλλη, αποφάσισαν να ακολουθήσουν πολλοί από τους ηθοποιούς των φετινών σίριαλ. Η Ρένια Λουιζίδου, η Χαρούλα Χαμπέα από το «Σόι σου», είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ο Νίκος Πουρσανίδης από την κωμωδία του Open «Για πάντα παιδιά» φοίτησε στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Ευαγγελία Συριοπούλου τελείωσε νηπιαγωγός, ενώ η Μυρτώ Αλικάκη και η Χρύσα Παπά, πρωταγωνίστριες στο «Τατουάζ» του Alpha, πήραν το πτυχίο τους από τη Γαλλική Φιλολογία.

Επίσης, η Ευαγγελία Μουμούρη από το «Γυναίκα χωρίς όνομα» και η Ντάνη Γιαννακοπούλου από το «Έλα στη θέση μου» σπούδασαν Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχα. Τέλος, η Έλενα Ασημακοπούλου από το σίριαλ «Για πάντα παιδιά», αν και στο σίριαλ του Open υποδύεται μια δημοσιογράφο σε περιοδικό, έχει κάνει σπουδές κομμωτικής και αισθητικής, ενώ για μεγάλο διάστημα ασχολήθηκε και με το μόντελινγκ.

TV Έθνοςηθοποιοί