Lifestyle|27.03.2023 09:57

Disney World: Θα φιλοξενήσει Σύνοδο Κορυφής για τα LGBTQ+ δικαιώματα, αψηφώντας τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis

Newsroom

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, η Walt Disney Corporation παίρνει θέση υπέρ της αναφοράς της λέξης gay και αντιτίθεται στο προτεινόμενο νομοσχέδιο «Don't say gay» στη Φλόριντα, καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει μια τεράστια σύνοδο κορυφής για την προώθηση των LGBTQ+ δικαιωμάτων. Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική Florida και θα συγκεντρώσει στελέχη και  επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τους Tampa Bay Times, η σύνοδος κορυφής έχει ως στόχο να αντιδράσει στον κυβερνήτη της Florida, Ron DeSantis, ο οποίος κάνει εκστρατεία κατά της εκπαίδευσης για την διαφορετικότητα και τη συμπεριληπτικότητα στον εργασιακό χώρο. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο The Walt Disney World Resort στις 11-14 Σεπτεμβρίου.

Η χρονική συγκυρία δεν συμπίπτει μόνο με την ρητορική κατά της διαφορετικότητας του DeSantis, αλλά και με τον αυξανόμενο αριθμό νομοσχεδίων κατά των LGBTQ+, και πιο συγκεκριμένα κατά των τρανς, που κινδυνεύουν να ψηφιστούν και ψηφίζονται αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Florida. Ένα τέτοιο νομοσχέδιο περιλαμβάνει τη νομοθεσία της πολιτείας για τα δικαιώματα των γονέων στην εκπαίδευση -ή όπως είναι κοινώς γνωστό, το νομοσχέδιο «Don't Say Gay». Μετά το νομοσχέδιο, η Disney συγκρούστηκε με τον κυβερνήτη της Φλόριντα.

Ο DeSantis πέρα από τις απόψεις κατά της συμπεριληπτικότητας στους επαγγελματικούς χώρους απασχόλησης, αντιτάχθηκε επίσης στην εκπαίδευση συμπεριληπτικότητας σε κολέγια και πανεπιστήμια, κατηγορώντας τα ανώτατα ιδρύματα και τις εταιρείες ότι προσπαθούν να «προωθήσουν την woke ιδεολογία μέσω των τάξεων των εργαζομένων τους - και να δηλώσουν την ηθική υπεροχή τους μέσω της διαδικασίας». Είχε επίσης προηγουμένως διορίσει πενταμελές συμβούλιο στην Disney, ελπίζοντας ότι το νομοθετικό σώμα θα «επανεκτιμήσει - ή και θα εξαλείψει - την ειδική συμφωνία της Disney». Πάντως, όπως αναφε΄ρει το δημοσίευμα του Collider, το συμβούλιο δεν είχε καμία σημαντική εξουσία επί του περιεχομένου της Disney. Αυτό περιελάμβανε και την προσπάθεια απαγόρευσης των περιορισμών του COVID-19 στα πάρκα και τα θέρετρα της Disney.

Η Apple, η Amazon και άλλοι θα φιλοξενήσουν περίπτερα στο συνέδριο LGBTQ+

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τους εδώ και χρόνια χορηγούς της Disney Out & Equal, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υπερασπίζεται την LGBTQ+ ενσωμάτωση στον εργασιακό χώρο σε όλο τον κόσμο. Προσφέρουν προγράμματα, συνεργασίες, εκδηλώσεις και πολλά άλλα για την ευαισθητοποίηση και τη «μεταμόρφωση των χώρων εργασίας». Επί του παρόντος, η Out & Equal φιλοξενεί το μεγαλύτερο συνέδριο LGBTQ+, το οποίο διεξάγεται για περισσότερα από 20 χρόνια. Εταιρείες με έδρα τις ΗΠΑ, όπως η Apple, η McDonald's, η Amazon, η Uber, η Boeing και άλλες, έχουν επιβεβαιώσει ότι θα έχουν περίπτερα στην εκδήλωση. Κυβερνητικοί οργανισμοί όπως η CIA και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρονται επίσης ως χορηγοί και θα έχουν περίπτερα.

Βέβαια, δεν είναι μυστικό ότι η Disney έχει συχνά δυσκολευτεί στην αναπαράσταση των queer χαρακτήρων της και συχνά τους υποβιβάζει σε δευτερεύοντες ρόλους με ασήμαντες αναφορές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα μέσα ενημέρωσης της Disney δεν έχουν κάνει κάποιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, με σειρές όπως το The Owl House, το Andor και το Willow. Παρόλα αυτά, οι σειρές και οι ταινίες της Disney αφήνουν το queer κοινό να προσδοκά ακόμη περισσότερα. 

lgbtqΦλόρινταDisneyειδήσεις τώρα