Lifestyle|04.04.2023 17:21

Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Λένα Δροσάκη: Χώρισαν έπειτα από τρία χρόνια γάμου - Η πρώτη αντίδραση της ηθοποιού

Newsroom

Διαζύγιο αποφάσισαν να πάρουν η Λένα Δροσάκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, έπειτα από τρία χρόνια γάμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γεωργιάδη στο «Πρωινό Μας», οι δυο ηθοποιοί δεν είναι πια μαζί εδώ και τρεις μήνες περίπου και μάλιστα δεν μένουν πλέον κάτω από την ίδια στέγη.

«Δεν είναι εύκολος χωρισμός. Προτεραιότητα και των δυο παραμένει ο γιος τους, Αναστάσης. Μάλιστα ακόμη παίζουν μαζί στο θέατρο, οπότε οι ισορροπίες είναι δύσκολες. Δεν είναι ένας χωρισμός που έγινε χθες. Δεν είναι μαζί εδώ και τρεις μήνες. Το ζευγάρι ήταν μαζί από τα τέλη του 2018 και το 2020 είχαν επισημοποιήσει τη σχέση τους» αποκάλυψε ο δημοσιογράφος.

Η πρώτη δήλωση της Λένας Δροσάκη

Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνιση των ηθοποιών ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2022 σε μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν δώσει το παρών στο πάρτι για το θεατρικό μιούζικαλ «Skrooge & Ghosts & Rock n’ Roll». «Υπάρχει ένα παιδί και αυτό είναι προτεραιότητά μου. Είναι σε μια τρυφερή ηλικία που πρέπει να σεβαστούμε. Γι’ αυτό δεν επιθυμώ να προχωρήσουμε σε περαιτέρω σχόλια» ήταν η πρώτη αντίδραση της Λένας Δροσάκη.

Η γνωριμία τους 

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στην εκπομπή «The 2Night Show» είχε αποκαλύψει ότι γνώρισε τη Λένα Δροσάκη μέσω κοινών φίλων και ότι τα πράγματα προχώρησαν με φυσικότητα, γιατί ήταν η σωστή ώρα και για τους δύο. «Ήμασταν και οι δύο έτοιμοι να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον και να μπούμε σε αυτό το κοινό ταξίδι. Γίναμε ζευγάρι, μετά από λίγο έμεινε έγκυος και το απολαμβάνουμε. Είχα φάει "κατραπακιά" με την Λένα, με το που την είδα. Δεν περίμενα να μου δώσει σημασία. Ένας κοινός μας φίλος έκανε τη γνωριμία. Υπήρχε ένας δισταγμός όταν τη γνώρισα. Δεν ήξερα τι εικόνα είχε για μένα. Με έβλεπε στα περιοδικά και στην τηλεόραση. Βγήκαμε με κοινή παρέα, την περίοδο που συμμετείχε στο Οριάντ Εξπρές. Την είχα δει και το είχα επικοινωνήσει. Ήταν μια φανταστική Πρωτοχρονιά…».

Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019 στο Φεστιβάλ Βενετίας και στην πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι Στο Δωμάτιο» του Κώστα Γαβρά, στην οποία ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης πρωταγωνιστεί υποδυόμενος τον Αλέξη Τσίπρα. Περπάτησαν χέρι - χέρι στο κόκκινο χαλί και ο ηθοποιός ανέβασε μια κοινή φωτογραφία τους στα social media αποκαλώντας τη Λένα Δροσάκη ως «το κορίτσι μου».

Η πρόταση γάμου

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, οι δύο ηθοποιοί διάλεξαν να χαρούν τον έρωτά τους, στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η Άννα Βίσση. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ανέβηκε στη σκηνή, πήρε το μικρόφωνο και γονάτισε μπροστά στη Λένα Δροσάκη, κάνοντάς της έτσι πρόταση γάμου. «Θα με παντρευτείς αγάπη μου;», την ρώτησε και όλο το μαγαζί σείστηκε από τα χειροκροτήματα. Η Λένα Δροσάκη, φανερά συγκινημένη, είπε το πολυπόθητο «ναι» και δέχθηκε το μονόπετρο που της πρόσφερε.

Ο «κρυφός» γάμος

Το καλοκαίρι του 2020, οι δύο καλλιτέχνες παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στα Βραχνέϊκα της Πάτρας, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, με 25 μόλις καλεσμένους. Το γνωστό ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου, λίγο πριν υποδεχτεί το πρώτο του παιδί. Κουμπάροι ήταν η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του MEGA, το «Χαμογέλα και πάλι», Βένια Καραγιάννη και ο ηθοποιός Άγγελος Μπούρας. Στον γάμο ξεχώρισε η νύφη, η οποία βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης και λίγες εβδομάδες μετά γέννησε τον γιο τους, Αναστάση.

Photograph51

Αυτή την περίοδο, οι δύο ηθοποιοί συμμετέχουν στην παράσταση «Photograph51» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο ιστορικό υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Πρόκειται για την αληθινή της Ρόζαλιντ Φράνκλιν, της ερευνήτριας που τον Μάιο του 1952 κατάφερε πρώτη ν' αποτυπώσει σε μία φωτογραφία το ανθρώπινο DNA, ανοίγοντας το δρόμο στις εντυπωσιακές ιατρικές ανακαλύψεις, φάρμακα, θεραπείες και εμβόλια που έχουν γίνει σήμερα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όλοι οι συνεργάτες της Ρόζαλιντ έγιναν διάσημοι, πήραν Νόμπελ, αποτελούν σήμερα σημεία αναφοράς στην επιστημονική έρευνα. Η Ρόζαλιντ όμως όχι. Ίσως γιατί δεν πρόλαβε. Ίσως γιατί η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη δόξα. Ίσως επειδή ήταν γυναίκα.

Ένα έντονα πολιτικό μα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευαίσθητο έργο γύρω από την κοινωνική ευθύνη της σύγχρονης επιστήμης, γύρω από τον αγώνα μιας γυναίκας να βρει ισότιμη θέση σε μια ανδροκρατούμενη κοινότητα, γύρω από την αφοσίωση του επιστήμονα σε ένα ευρύτερο όραμα που μπορεί να δικαιολογήσει ακόμα και την αυτοθυσία του προς χάριν της κοινής προόδου, και εν τέλει γύρω από την αυθεντικότητα του χαρακτήρα και την αναζήτηση του νοήματος στη δημιουργία και στην προσφορά. Ένα ιστορικό πρόσωπο και μια αληθινή ιστορία προς σκέψη, ανάλυση και περαιτέρω συζήτηση.

Το Photograph51 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο αναλόγιο του STAGE International Script Competition το 2008, όπου και απέσπασε το 1ο βραβείο, έκανε πρεμιέρα το 2010 στη Νέα Υόρκη αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και πλήθος διακρίσεων, για να μεταφερθεί το 2015 στο Noel Coward Theatre του Λονδίνου, δίνοντας την ευκαιρία στη Νικόλ Κίντμαν να ενσαρκώσει την Φράνκλιν και να λάβει πολλά και σημαντικά βραβεία Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λένα ΔροσάκηδιαζύγιοΑλέξανδρος Μπουρδούμηςπολιτικός γάμοςειδήσεις τώραηθοποιός