Lifestyle|08.03.2019 12:51

Δόμνα Κουντούρη: Μιλά για τη μανιοκατάθλιψη και το Δρομοκαΐτειο (vid)

Newsroom

Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις, η Δόμνα Κουντούρη, που τη γνωρίσαμε από το «Fame Story 3», μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου για τους λόγους που επέλεξε να απέχει από τη δημοσιότητα, το πρόβλημα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε και τις ριζικές αλλαγές στη ζωή της.

«Κοιτάζω παλιές φωτογραφίες. Πριν κάτι μέρες είχα αρρωστήσει και είχα βρει ένα βίντεο και έβλεπα Fame Story. Γέλασα πάρα πολύ. Πέρασα πολύ ωραία. Εγώ πήρα τα κιλά λόγω φαρμάκων. Κάποια φάρμακα σου ανοίγουν την όρεξη. Σου προκαλούν ακατάσχετη βουλιμία. Όταν ήμουν αδύνατη ένιωθα χοντρή. Τώρα που είμαι χοντρούλα δεν νιώθω τόσο χοντρή.

Το θέμα είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να έχεις αυτά που θέλεις. Τα κιλά δεν είναι κάτι καλό. Γιατί δεν είναι καλό για την υγεία.  Όμως ακόμη χειρότερο για την υγεία είναι να μην ευχαριστιέται το μέσα σου. Τώρα ευχαριστιέται το μέσα μου. Μαγειρεύω σπάνια», είπε, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, μίλησε για για τη μανιοκατάθλιψη αλλά και για την παραμονή της στο Δρομοκαΐτειο: «Αφού ένιωσα εγώ καλά, θέλω να μιλήσω για αυτό που πέρασα, θέλω να ενημερώσω και να βοηθήσω τους ανθρώπους που περνάνε κάτι αντίστοιχο. Πρέπει να μιλάμε ανοιχτά για αυτά τα πράγματα και ιδιαιτέρως άνθρωποι που τα έχουμε βιώσει γιατί είμαστε πιο πειστικοί. Δεν εξαφανίστηκε κανείς από δίπλα μου όταν περνούσα δύσκολα. Είχα κάνει καλές επιλογές ανθρώπων. Είχα μανιακό επεισόδιο, έχασα τη λογική μου, ξέφυγα εντελώς. Είχα υπερδιέργεση, δεν μπορούσα να περπατήσω σταθερά σε ένα σημείο, περπατούσα σε όλη την Αθήνα ξυπόλητη. Μετά αναλογίστηκα το παρελθόν μου και ήμουν άνθρωπος που είχα μια μανία. Δεν κουραζόμουν, μπορεί να ήμουν στο στούντιο μία βδομάδα, χωρίς να κοιμάμαι, μόνο με καφέ και τυρόπιτα. Δεν είναι φυσιολογικό». 

«Στο Δρομοκαΐτειο είναι άθλια. Δεν είναι συνθήκες για ανθρώπους αυτές. Να είσαι καλά, εκεί μέσα θα τρελαθείς. Δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες ούτε για αυτούς που δουλεύουν, ούτε για αυτούς που κάνουν θεραπείες. Στις έξι μέρες μάζεψα τους γιατρούς, τους είπα πως δεν είμαι τρελή. Υπογράψτε να φύγω γιατί θα τρελαθώ. Αν δεν υπέγραφαν θα την έκανα. Θα δραπέτευα. Χάρη τους έκανα που ήθελα να φύγω», ανέφερε, μεταξύ άλλων. 

Δόμνα ΚουντούρημανιοκατάθλιψηΔρομοκαΐτειο