Lifestyle|10.03.2019 18:04

Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον: Ο γιος του Ντένζελ στην ταινία Born to be murdered

Newsroom

Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον (John David Washington) ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Born to be murdered» που σκηνοθετεί ο Ιταλός Φερντινάντο Σίτο Φιλομαρίνο και τα γυρίσματα γίνονται σήμερα Κυριακή και αύριο Καθαρά Δευτέρα στο Σύνταγμα, είναι γιος του γνωστού ηθοποιού Ντένζελ Ουάσιγκτον. Ο Τζον Ντέιβιντ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας χάρη στη βραβευμένη ταινία του Σπάικ Λι, «Παρείσφρηση» (BlacKkKlansman), η οποία κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου στην πρόσφατη τελετή.

Ο ηθοποιός βρίσκεται στα γυρίσματα της ταινίας που πραγματοποιούνται στην Πλατεία Συντάγματος και θα κρατήσουν το κέντρο της Αθήνας κλειστό και αύριο Καθαρά Δευτέρα. Δείτε φωτογραφίες:

Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον (NDP photo)
Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον (NDP photo)
Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον (NDP photo)
Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον (NDP photo)

Διάβασε επίσης: Born to be murdered: 6+1 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το βιβλίο και τη συγγραφέα

Στην ταινία του Σπάικ Λι, ο 34χρονος Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον υποδύεται ένα μαύρο αστυνομικό, τον Ρον Στάλγουερθ, που αναλαμβάνει να διεισδύσει στην Κου Κλουξ Κλαν του Κολοράντο. Όχι μόνος του φυσικά, γιατί πώς θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από την οργάνωση, αλλά με τη συνεργασία του Φλιπ, του Εβραίου λευκού συναδέλφου του. Οι δυο τους, με τόσα κοινά όσα και διαφορετικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν το αχτύπητο δίδυμο που θα φέρει την Αμερική στο δρόμο της ισότητας και τον Νόμο στο δρόμο του δικαίου έστω και για λίγο. Για την ταινία ήταν υποψήφιος πρώτου καλύτερου ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες και τα Screen Actors Guild. Η ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε κέρδισε το Grand Prix από την κριτική επιτροπή στις Κάννες.

Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1984 και ξεκίνησε την καριέρα του σαν αθλητής στο αμερικανικό ποδόσφαιρο. Εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο και άρχισε την κινηματογραφική του καριέρα στα βήματα του πατέρα του Ντένζελ Ουάσινγκτον και της μητέρας του Παουλέτα σε μια τηλεοπτική σειρά του HBO, το «Ballers», στο ρόλο του του Ricky Jerret. Η σειρά κράτησε τέσσερις σεζόν. 

T

Μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Ουάσιγκτον, σε ηλικία επτά ετών, εμφανίστηκε ως μαθητής σε μια αίθουσα του Harlem στην ταινία μεγάλου μήκους Malcolm X του Spike Lee το 1992, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο πατέρας του στον ομώνυμο ρόλο. Το 2018 πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Monsters and Men and Monster» και εμφανίστηκε στο «The Old Man & the Gun», απέναντι από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

T
Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτονγυρίσματα ΣύνταγμαBorn to be Murdered