Lifestyle|14.05.2023 18:44

Eurovision 2023: Σάλος στο Twitter για τη βαθμολογία και το «4» της ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο

Newsroom

Μπορεί η Ελλάδα να αποκλείστηκε από τον τελικό της Eurovision 2023 καθώς ο Victor Vernicos δεν κατάφερε να προκριθεί, ωστόσο η βραδιά, που ανέδειξε νικήτρια τη Loreen και τη Σουηδία με 583 βαθμούς στο σύνολο, έκρυβε... δυσάρεστες εκπλήξεις για το τηλεοπτικό κοινό. Συγκεκριμένα, θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι 4 βαθμοί που έδωσε η κριτική επιτροπή της Ελλάδας στη συμμετοχή της Κύπρου και το «Break a Broken Heart» του Andrew Lambrou.

Η πενταμελής κριτική επιτροπή έδωσε τους 12 βαθμούς στο Βέλγιο ενώ στην Κύπρο χάρισε… μόλις 4 βαθμούς. Αντιθέτως, το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, έδωσα παραδοσιακά το 12άρι στην συμμετοχή της Κύπρου.

Με αυτή τη βαθμολογία που έλαβε η Κύπρος περιορίστηκε στη 12η θέση με 126 βαθμούς, απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από την είσοδό της στη δεκάδα. Οι χρήστες στο Twitter εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ελληνική κριτική επιτροπή, η οποία δεν τήρησε τις… παραδόσεις και έτσι στέρησε από την Κύπρο μία θέση στην πρώτη δεκάδα του τελικού.

Η ψηφοφορία του κοινού

Τσεχία 1
Αρμενία 2
Γαλλία 3
Αλβανία 4
Ιταλία 5
Νορβηγία 6
Ισραήλ 7
Σουηδία 8
Φινλανδία 10
Κύπρος 12

Η ψηφοφορία της ελληνικής επιτροπής

Σερβία 1
Ελβετία 2
Αλβανία 3
Κύπρος 4
Αυστραλία 5
Σουηδία 6
Αυστρία 7
Ισραήλ 8
Πορτογαλία 10
Βέλγιο 12

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της ελληνικής επιτροπής δεν έμειναν ασχολίαστα από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι με χιουμορ αλλά και με μια δόση ειρωνείας εξέφρασαν την απογοήτευσή τους:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ειδήσεις τώραTwitterΚύπροςEurovisioneurovision 2023