Lifestyle|15.05.2023 09:14

Andrew Lambrou: Η πρώτη ανάρτηση μετά τα αποτελέσματα του τελικού της Eurovision

Newsroom

Ο Andrew Lambrou έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στη σκηνή του M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ με το «Break a broken heart» και η Κύπρος κατέλαβε τη 12η θέση στη Eurovision 2023, η οποία τα ξημερώματα της Κυριακής έριξε αυλαία στο Λίβερπουλ με μεγάλη νικήτρια τη Loreen από τη Σουηδία.

Ο Andrew Lambrou, ο εκπρόσωπος της Κύπρου με καταγωγή από την Αυστραλία, παρουσίασε μια δυναμική συμμετοχή με το τραγούδι «Break a broken heart». Ο νεαρός εκπρόσωπος της Κύπρου εμφανίστηκε μόνος στη σκηνή, ενώ κατά την διάρκεια της ερμηνείας του στο φόντο LED είδαμε να εναλλάσσεται ένας καταρράκτης και ένα εντυπωσιακό πύρινο τοπίο με τεράστιες φλόγες.

Μετά το τέλος του 67ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ο Andrew Lambrou ευχαρίστησε για την αγάπη και την υποστήριξη που έλαβε.

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευγνώμων νιώθω αυτή τη στιγμή! Σας ευχαριστώ όλους πολύ για την αγάπη και την υποστήριξη. Ελπίζω να έκανα περήφανη την Κύπρο, το να τραγουδώ με την καρδιά μου σε αυτή τη σκηνή είναι κάτι που θα μείνει μαζί μου για πάντα. Ανυπομονώ να δω τι επιφυλάσσει το μέλλον. Σας αγαπώ όλους τόσο πολύ. Andrew», έγραψε στην πρώτη του ανάρτηση μετά την κατάκτηση της 12ης θέσης.

 

Ο Andrew Lambrou έχει ζήσει στην Αυστραλία και είναι αρκετά δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές διαφημίσεις. Έχει γεννηθεί από Κύπριους γονείς και για τον ίδιο είναι μεγάλη τιμή το γεγονός ότι εκπροσωπεί την πατρίδα του. Το τραγούδι μιλάει για τις σχέσεις που λήγουν άδοξα αλλά στο τέλος καταφέρνουμε να βγαίνουμε πιο δυνατοί.

Ποιος είναι ο Andrew Lambrou

Ο Andrew Lambrou γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1998 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όπου και μεγάλωσε. Σήμερα είναι 25 ετών. Έχει ελληνοκυπριακή καταγωγή, καθώς οι γονείς του είναι Κύπριοι μετανάστες, ενώ η μία του γιαγιά κατάγεται από την όμορφη Λήμνο. Φοίτησε στο AMS Music School και έμαθε να παίζει πιάνο από μικρό παιδί.

Σε ηλικία έξι ετών, ο Andrew κέρδισε την πρώτη θέση σε ένα διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το σχολείο του, τραγουδώντας το Do-Re-Mi από την “Μελωδία της Ευτυχίας”. To 2013 έκλεψε για πρώτη φορά την προσοχή των media επάνω του, όταν ανέβασε στο YouTube μια διασκευή του “My Immortal” των Evanescence.

Το 2015, ο Andrew Lambrou μπήκε στο «The X Factor Australia», φτάνοντας στο top 20. Την ίδια χρονιά, έγινε αντιληπτός από τη Sony ATV και υπέγραψε στη Maree Hamblion. Το ντεμπούτο του σινγκλ «Throne» κυκλοφόρησε το 2021. Το 2022 ο Andrew Lambrou διαγωνίστηκε στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision «Eurovision – Australia Decides» με το τραγούδι «Electrify», αλλά δεν είχε κερδίσει. 

Αντιδράσεις για το «4» της ελληνικής επιτροπής στην Κύπρο

Υπενθυμίζεται ότι οι 4 βαθμοί που έδωσε η κριτική επιτροπή της Ελλάδας στη συμμετοχή της Κύπρου και το «Break a Broken Heart» του Andrew Lambrou προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με τους χρήστες του Twitter να σχολιάζουν απογοητευμένοι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Ανάμεσα στις αντιδράσεις ήταν και αυτή της γνωστής τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή, η οποία έκανε μια οργισμένη ανάρτηση χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τα όσα έγιναν. 

Η πενταμελής κριτική επιτροπή έδωσε τους 12 βαθμούς στο Βέλγιο ενώ στην Κύπρο χάρισε… μόλις 4 βαθμούς. Αντιθέτως, το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό, έδωσε παραδοσιακά το 12άρι στην συμμετοχή της Κύπρου.

Με αυτή τη βαθμολογία που έλαβε η Κύπρος περιορίστηκε στη 12η θέση με 126 βαθμούς, απέχοντας μόλις τρεις βαθμούς από την είσοδό της στη δεκάδα. Οι χρήστες στο Twitter εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ελληνική κριτική επιτροπή, η οποία δεν τήρησε τις… παραδόσεις και έτσι στέρησε από την Κύπρο μία θέση στην πρώτη δεκάδα του τελικού. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν έδωσε το 12άρι της στην Κύπρο.

Κύπροςειδήσεις τώραEurovisioneurovision 2023Andrew Lambrou