Lifestyle|17.05.2023 21:37

Αστυνομία Νέας Υόρκης για καταδίωξη πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν από παπαράτσι: «Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή σύγκρουση»

Newsroom

Στοπ στην παραφιλολογία βάζει η ανακοίνωση της αστυνομία της Νέας Υόρκης σχετικά την καταγγελία των πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για «σχεδόν καταστροφική καταδίωξη» από παπαράτσι.

«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης βοήθησε την ιδιωτική ομάδα ασφαλείας που προστάτευε τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Υπήρχαν πολυάριθμοι φωτογράφοι που έκαναν τη μεταφορά τους δύσκολη.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έφτασαν στον προορισμό τους και δεν αναφέρθηκαν σύγκρουση, προσαγωγές, τραυματισμοί ή συλλήψεις σχετικά».

Το περιστατικό συνέβη αφού ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ μαζί με την μητέρα της παρευρέθηκαν σε τελετή απονομής βραβείων στη Νέα Υόρκη την Τρίτη. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα δήλωσε ότι η «ανελέητη καταδίωξη» διήρκεσε πάνω από δύο ώρες. Πρόσθεσαν ότι είχε ως αποτέλεσμα παρ' ολίγον συγκρούσεις με άλλους οδηγούς στο δρόμο, πεζούς και αστυνομικούς.

«Ενώ το να είσαι δημόσιο πρόσωπο συνοδεύεται από ένα επίπεδο ενδιαφέροντος από το κοινό, αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να γίνεται εις βάρος της ασφάλειας κανενός», δήλωσε ο εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Η διάδοση αυτών των εικόνων, δεδομένων των τρόπων με τους οποίους αποκτήθηκαν, ενθαρρύνει μια άκρως παρεμβατική πρακτική που είναι επικίνδυνη για όλους τους εμπλεκόμενους».

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με το BBC, γνωστοποίησε ότι δεν θα εκδώσει δήλωση για το περιστατικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακαταδίωξηΜέγκαν ΜαρκλΠρίγκιπας ΧάριΝέα Υόρκη