Lifestyle|23.05.2023 18:00

Ray Stevenson: Από το «RRR» ως το «Punisher» - Οι μοναδικές ερμηνείες του αείμνηστου ηθοποιού

Newsroom

Ο ηθοποιός Ray Stevenson (Ρέι Στίβενσον) πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 58 ετών, όμως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του δημοφιλούς ηθοποιού. Ο Βορειοϊρλανδός ηθοποιός ήταν γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε μια σειρά από ταινίες δράσης και φαντασίας, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Thor της Marvel, Punisher: War Zone, King Arthur. Πρωταγωνιστούσε επίσης και την επερχόμενη σειρά της Disney Plus,  Ahsoka η οποία εντάσσεται στο σύμπαν του Star Wars.

Το Collider σε δημοσίευμά του κάνει μια αναδρομή στις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες του αείμνηστου ηθοποιού. Στο ξεκίνημα του υποτιμημένου θρίλερ δράσης του 2008 Punisher της Lexi Alexander: War Zone, μας συστήνεται ο ομώνυμος εκδικητής με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Τον υποδύεται άψογα ο Ray Stevenson, για τον οποίο όλα λειτουργούσαν λόγω της σιωπηλής δύναμης που είχε στην οθόνη ενώ μπορεί να μην έλεγε σχεδόν ούτε λέξη. Ακόμα και ένα απλό νεύμα αποτύπωνε την ψυχρή αποφασιστικότητα του χαρακτήρα και έλεγε στον θεατή όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζει για το τι ήταν ικανός να κάνει. Αν και άλλοι ανέλαβαν τον ρόλο, δεν υπήρξε κανείς που να τον έπαιξε με την ίδια αίσθηση βαρύτητας όπως ο Stevenson, αναφέρει το δημοσίευμα του Collider. Αυτό ίσχυε για κάθε ρόλο που ανέλαβε. Είτε ήταν μεγάλος είτε μικρός, δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του.

Αυτό έκανε την είδηση του θανάτου του να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο σοκ. Ήταν ένας ηθοποιός που αισθανόταν μεγαλύτερος από τη ζωή, παίζοντας τα πάντα, από τον προαναφερθέντα Punisher μέχρι έναν πολεμιστή Asgardian στις ταινίες Thor και, πιο πρόσφατα, έναν απειλητικό κακοποιό στην καταξιωμένη ταινία δράσης RRR. Αν και έχει πλέον φύγει από τη ζωή, η παρουσία του στην οθόνη θα παραμείνει ζωντανή και αξίζει να θυμηθούμε τις πιο σημαντικές στιγμές της πορείας του και όλα όσα κατάφερε ως αγαπημένος ηθοποιός χαρακτήρων τις τελευταίες δεκαετίες. 

Μετά από μικρότερους ρόλους στην τηλεόραση, ο ρόλος που τον έκανε να ξεχωρίσει ήρθε το 1998 στην ταινία «The Theory of Flight» του Πολ Γκρίνγκρας, και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Οι περισσότεροι θα τον γνωρίσουν για πρώτη φορά στη βραχύβια αλλά καταξιωμένη σειρά Rome του 2005 ως Titus Pullo, όπου το διαπεραστικό του βλέμμα μπορούσε να κόψει πιο σκληρά και από ατσάλι. Από εκεί και πέρα, απέδειξε ξανά και ξανά ότι ήταν ένας από εκείνους τους ηθοποιούς που σε έκαναν να τον προσέξεις.

Ακόμα και όταν εμφανιζόταν σε μια σειρά όπως το Dexter ως ο γοητευτικός αλλά αδίστακτος ανταγωνιστής Isaak Sirko, η παρουσία του ήταν αξιομνημόνευτη μέχρι και τον τελευταίο μονόλογο που έδινε. Όταν ο Στίβενσον ανέλαβε πρωταγωνιστικούς ρόλους, η καριέρα του εκτοξεύτηκε.

Ως Κυβερνήτης Scott Buxton στην ταινία RRR, ο Stevenson ήταν υπέροχος ως ο πιο γλοιώδης κακός όλων των κακών. Αποτύπωσε την πραγματική σκληρότητα του χαρακτήρα, αφού και μόνο η γκριμάτσα στο πρόσωπό του καθώς σημάδευε με ένα όπλο που άρπαξε στον αέρα, την έκανε μια υπέροχη στιγμή της ταινίας. Ένα έργο σαν αυτό είναι τόσο καλό όσο ο κακός του και ο Στίβενσον το έκανε ακόμη καλύτερο. Το γεγονός ότι αυτή, μαζί με την πρόσφατη ταινία Accident Man: Hitman's Holiday, θα είναι οι τελευταίες του ερμηνείες είναι γλυκόπικρο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αρθρογράφος του Collider: «Με την απώλεια του Stevenson, ο κόσμος έχασε από την οθόνη έναν ταπεινό τιτάνα τόσο του κινηματογράφου όσο και της τηλεόρασης που δεν θα αντικατασταθεί ποτέ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραηθοποιόςθάνατοςMarvelThor