Lifestyle|12.06.2023 16:10

Προσέλαβαν 14χρονο ως animator στο «Spider-Man: Across the Spider-Verse» αφού αναπαρέστησε το τρέιλερ της ταινίας με LEGO!

Newsroom

Το όνομα Preston Mutanga μπορεί να μη σας λέει τίποτα, αλλά όποιος συνέβαλε στην εισπρακτική επιτυχία του «Spider-Man: Across the Spider-Verse», που έφτασε τα 235 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζει να αυξάνεται, έχει δει τη δουλειά του στη μεγάλη οθόνη.

Ο Mutanga είναι ένας 14χρονος από το Τορόντο του Καναδά, ο οποίος πήρε ρόλο ως animator στο «Across the Spider-Verse» αφού αναδημιούργησε το τρέιλερ της ταινίας πλάνο προς πλάνο σε μορφή από τουβλάκια LEGO και άφησε έκθαμβους τους παραγωγούς Chris Lord και Phil Miller (μέσω των New York Times). Όχι κι άσχημα για το ντεμπούτο σου στη βιομηχανία.

Ο Mutanga ανέβασε το LEGO remake του τρέιλερ του «Across the Spider-Verse» στο Twitter στις 2 Ιανουαρίου. Ο Lord και ο Miller, και οι δύο ενεργοί χρήστες του Twitter, έμαθαν για το κλιπ και εντυπωσιάστηκαν - οι σκηνοθέτες γνωρίζουν ένα ή δύο πράγματα για τη δημιουργία σκηνών εμπνευσμένων από LEGO, καθώς είναι οι σκηνοθέτες του «The LEGO Movie» του 2014. Όταν η ομάδα αποφάσισε ότι ήθελε μια σκηνή στο «Across the Spider-Verse» να διαδραματίζεται σε ένα σύμπαν LEGO, αποφάσισαν να απευθυνθούν στον Mutanga.

«Μάθαμε ότι ήταν ένα 14χρονο παιδί που την έφτιαξε και είπαμε: "Αυτό φαίνεται απίστευτα εξελιγμένο για να το έχει φτιάξει ένας μη ενήλικας, μη επαγγελματίας", δήλωσε ο Miller στους Times. «Μας ξετρέλανε όλους, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους καλύτερους animators στον κόσμο».

Ο Mutanga δήλωσε ότι ξεκίνησε να κάνει animation από παιδί, αφού ο πατέρας του του έδειξε «αυτό το τρισδιάστατο λογισμικό που ονομάζεται Blender και αμέσως εθίστηκα σε αυτό». Ο έφηβος πρόσθεσε: «Παρακολούθησα πολλά βίντεο στο YouTube για να μάθω ορισμένα πράγματα».

Από το Τορόντο, ο Mutanga πέρασε αρκετές εβδομάδες κάνοντας animation σε μια σεκάνς LEGO για το «Across the Spider-Verse». Όπως αναφέρουν οι Times: «Κάθε δεύτερη εβδομάδα, συναντιόταν μέσω βίντεο με τον Miller, ο οποίος έλεγχε την πρόοδό του και παρείχε λεπτομερείς συμβουλές». «Ένα καινούργιο πράγμα που έμαθα ήταν σίγουρα η πτυχή της ανατροφοδότησης, όπως το πόσα πράγματα πραγματικά αλλάζουν από την αρχή μέχρι το τελικό προϊόν», δήλωσε ο Mutanga.

«Το "The LEGO Movie" είναι εμπνευσμένο από ανθρώπους που φτιάχνουν ταινίες με τουβλάκια Lego στο σπίτι», πρόσθεσε ο Lord. «Αυτό μας έκανε να θέλουμε να κάνουμε την ταινία. Στη συνέχεια, η ιδέα στο 'Spider Verse' είναι ότι ένας ήρωας μπορεί να έρθει από οπουδήποτε. Και εδώ έχουμε μια περίπτωση ενός νέου που αντλεί έμπνευση από την ταινία αυτή».

Ο Mutanga είναι ακόμα στο λύκειο, αλλά τώρα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του επαγγελματικού του στόχου να γίνει πλήρους απασχόλησης animator. Ο ίδιος δήλωσε: "Λάτρεψα την πρώτη ταινία και ήμουν τόσο ενθουσιασμένος για τη δεύτερη, οπότε το να δουλέψω με τους ανθρώπους που πραγματικά έφτιαξαν αυτό το αριστούργημα ήταν ειλικρινά σαν όνειρο». Το "Spider-Man: Across the Spider-Verse" προβάλλεται τώρα στους κινηματογράφους από τη Sony Pictures.

Mε πληροφορίες από Variety

Spider-ManLegoειδήσεις τώραanimation