Lifestyle|16.03.2019 12:41

Πέτρος Κωστόπουλος στο TV Έθνος: «Θέλω να φέρω το μεσημεριανό στα μέτρα μου»

Αλέξης Μίχας

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μιλά στο «TV Έθνος» για τη νέα εκπομπή «Όλα λάθος» του Open TV και εξηγεί τι θέλει να αλλάξει στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Κάνει τον προσωπικό του απολογισμό, αποκαλύπτει άγνωστα παρασκήνια από την τηλεόραση και τα μίντια, κρίνει πρόσωπα και καταστάσεις, και αναφέρει ποιες είναι πλέον οι προτεραιότητές του.

Επιστροφή στην τηλεόραση έπειτα από ένα συγκεκριμένο διάστημα αποχής. Σου είχε λείψει;

Ναι, μου είχε λείψει. Παλιά δεν ήθελα να κάνω τηλεόραση. Για περίπου 15 χρόνια. Με «έψησε» το 2010 η Ρούλα Κορομηλά για την κριτική επιτροπή στο «Greek Idol». Είχε προηγηθεί βέβαια ο «Πέτρος και ο Λύκος» και το «Αργά» τη δεκαετία του 1990 στο Star. Μετά ήρθε το «Βράδυ». Από τότε με «έβριζα» για το προηγούμενο διάστημα που σου ανέφερα και στο οποίο δεν ήθελα να κάνω τηλεόραση. Τώρα μου έλειψε. Φέτος φθάσαμε τρεις φορές κοντά στο να ξεκινήσουμε – σε διαφορετικά κανάλια. Δεν έκατσε τότε, έκατσε τώρα στο Open.

Εσείς πιστεύεις ότι είχες λείψει από τους τηλεθεατές;

Όχι, κανείς δεν λείπει. Ουδείς αναντικατάστατος. Εντάξει, υπήρξαν άνθρωποι που μου είπαν «μας έλειψες», αλλά η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση έχει αλλάξει πολύ. Ήταν περισσότερο έλλογη πριν. Τώρα έχει γυρίσει πολύ στον χαβαλέ και τύποι σαν και μένα έγιναν ψιλοάχρηστοι (γέλια).

Γιατί το λες αυτό;

Πολλοί είναι σε αυτήν την κατηγορία. Υπήρχαν πολλές εκπομπές λόγου και πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει εκτός. Άλλαξε το τοπίο.

Λείπει δηλαδή η βραδινή ενημέρωση με την κλασική της έννοια; Τα talk shows;

Ναι, γιατί υπάρχει παντού εκτός Ελλάδας. Όχι ότι τα τελευταία χρόνια γινόταν σωστά στην Ελλάδα. Με πολλούς καλεσμένους να παρεμβαίνουν συνέχεια και στο τέλος να μην ακούγεται τίποτα. Ήταν πανηγύρι.

Ήταν πάντα για σένα πρότυπο η αμερικανική τηλεόραση;

Η τηλεόραση είναι αμερικανική. Η ευρωπαϊκή τηλεόραση ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα την αμερικανική. Οι περισσότερες τυπολογίες προγραμμάτων εκεί ξεκίνησαν. Πρωινές εκπομπές, ενημερωτικές εκπομπές μεγάλων αποκαλύψεων. Φυσικά η τηλεόραση προσαρμόζεται στα γούστα και στην κουλτούρα του κάθε λαού. Στην Αμερική, όμως, η οικονομία στηρίζει την καλή τηλεόραση.

Τι θέλεις να κάνεις στη μεσημεριανή ζώνη;

Θέλω να αλλάξω το μεσημεριανό. Κάποιος είπε πως δεν μου πάει, αλλά θα το φέρω στα μέτρα μου. Έτσι είναι. Εκ πρώτης όψεως δεν μου πάει... Δεν μπορώ να κάνω gossips γιατί απλά δεν τα ξέρω. Τα βαριέμαι. Θέλω να κάνουμε πλάκα τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου στο Open. Με το κανάλι συζητούσα αρκετό καιρό για διάφορα projects. Στον ορίζοντά μας είναι πάντα και το βραδινό, όμως μαζί με τον Τζώνη Καλημέρη και την Άλκηστη Μαραγκουδάκη αποφασίσαμε τώρα να κάνουμε ένα νέο μεσημεριανό. Πιο χαρούμενο, πιο σατιρικό, πιο αποκαθηλωτικό. Θέλω τα μεσημέρια οι τηλεθεατές να ανοίγουν την τηλεόραση και να χαίρονται. Όχι να αγχώνονται. Η εκπομπή θα έχει και gossips, αλλά με χιουμοριστική χροιά.

«Όλα λάθος». Ο τίτλος πώς προέκυψε;

Γιατί είναι «Όλα λάθος». Αλλού και με άλλους πηγαίναμε, αλλού καταλήξαμε. «Όλα λάθος». Μου αρέσει.

Ποια θα είναι τελικά η ομάδα σου;

Δύο νέες γυναίκες, για να κατεβάσουμε και τον μέσο όρο ηλικίας της εκπομπής. Και να προσαρμοστώ και εγώ στο νεανικό χιούμορ που προς το παρόν το μαθαίνω από τις κόρες μου και τον γιο μου. Θα είναι η Αννα - Μαρία Βέλλη και η Μαντώ Γαστεράτου. Τις ζόρισα λίγο στην αρχή, γιατί πρέπει να βρούμε κώδικες συνεννόησης. Θα βγάλουμε πλάκα. Για μένα η καλύτερη εκπομπή φέτος είναι το «Για την παρέα» του Μουτσινά. Ενώ δεν βλέπω σχεδόν καθόλου τηλεόραση, τον Μουτσινά τον βλέπω.

Στο «Όλα λάθος» θα έχετε καλεσμένους;

Ναι, δύο συνεντεύξεις live στο στούντιο. Η καλύτερη στιγμή μου στο «Πρωινό», όπως μου έλεγαν, ήταν οι συνεντεύξεις.

Αγχος έχεις;

Εννοείται. Κάθε πρώτη φορά live ή σε μαγνητοσκοπημένη εκπομπή με πιάνει κόμπλα.

Τι άλλο βλέπεις και τι δεν βλέπεις;

Βλέπω «Αρβύλα». Πρωινά δεν βλέπω.

Late night έχεις δει φέτος;

Πολύ αποσπασματικά. Είδα λίγο τον Γρηγόρη. Δεν έχω δει την Ελεονώρα που έκανε καλά νούμερα, αλλά με άλλου τύπου θεματολογία. Πιο κοινωνική. Ο Γρηγόρης ίδιος είναι, μόνο μερικά κιλά έχει πάρει. Είναι γοητευτικός άντρας ο Γρηγόρης, καλός και γλυκός, αλλά θέλει λίγη δίαιτα. Να τον αναλάβω στη γυμναστική, να γελάμε κιόλας!

Γυρίζω λίγο πίσω, στο 2016. Θεωρείς πως εκείνη τη σεζόν δεν δόθηκε ο χρόνος που έπρεπε από τον Alpha στο «Βράδυ»;

Εννοείται πως δεν δόθηκε. Και τα νούμερα της εκπομπής ήταν καλά. Δεν γκρινιάζω όμως. Κάθε κανάλι έχει τα δικά του κριτήρια, τις δικές του υπομονές και επιμονές. Εγώ ως εκδότης ήμουν της άποψης πως πρέπει να περιμένεις για να αποδώσει ένα προϊόν.

Εσύ έχεις κάνει λάθος επιλογές τηλεοπτικά;

Η μεγάλη βλακεία που έκανα στην τηλεόραση ήταν που δεν συνέχισα το πρωινό. Εκείνη η σεζόν έκλεισε με πολύ υψηλά ποσοστά, κοντά σε αυτά που έκαναν στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά. Όμως επειδή χώριζα -για την ακρίβεια είχα ήδη χωρίσει- δεν ήθελα να συνεχίσω. Όταν τελείωσε η σεζόν είχα πρόταση από το Mega να συνεχίσω. Επειδή όμως φοβήθηκα πως ό,τι και να έλεγα θα έλεγαν ότι εμπεριέχει αναφορές στην Τζένη, είπα «όχι». Ηλιθιωδώς. Το μετάνιωσα.

Θα ξανάκανες πρωινό;

Ναι, γιατί είναι ζωντανό. Και αυτή είναι η βασική διαφορά με το βραδινό, που επίσης μου αρέσει. Μου πάει περισσότερο το live. Αυτό έχει να κάνει και με τις γνώσεις που έχει ο παρουσιαστής. Στην τηλεόραση πρέπει να είσαι και λίγο διαβασμένος. Είτε είσαι παρουσιαστής είτε καλεσμένος. Εχω φρικάρει βλέποντας ανθρώπους που δεν ξέρουν καν ελληνικά. Αυτά βέβαια θα μας δίνουν τώρα υλικό στην εκπομπή.

Θεωρείς πως έχει πέσει συνολικά το επίπεδο της τηλεόρασης;

Είναι άλλη εποχή. Λιτότητας οικονομικής και πνευματικής. Έτσι είναι η κρίση...

Διαβάστε περισσότερα στο «ΤV Έθνος» που κυκλοφορεί με το Έθνος της Κυριακής 17 Μαρτίου! 

Open TVΠέτρος ΚωστόπουλοςΌλα λάθος