Lifestyle|22.08.2023 10:00

Σοφία Βογιατζάκη για Γιώργο Κιμούλη: «Ο γλυκός μου, είναι ένα όνομα μια ιστορία»

Newsroom

Στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι #yes» μίλησε η Σοφία Βογιατζάκη, η οποία αναφέρθηκε στη θεατρική της συνεργασία με τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ.

«Δόξα τω Θεώ, η καλοκαιρινή περιοδεία πηγαίνει πάρα πολύ καλά. "Δωδέκατη νύχτα" του Σαίξπηρ σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Παίζει κιόλας, πρωταγωνιστεί ο γλυκός μου. Την έχει αγκαλιάσει πάρα πολύ ο κόσμος την παράσταση. Είναι πάρα πολύ ωραία δουλειά, καλοδουλεμένη, καλοστημένη.

Τι να πω τώρα εγώ για τον Γιώργο Κιμούλη; Είναι ένα όνομα μια ιστορία. Τ' όνομά του είναι η αναφορά του ελληνικού θεάτρου. Αν με ρωτήσεις: Ποιο όνομα σου έρχεται πρώτο από το ελληνικό θέατρο; Θα σου πω: Γιώργος Κιμούλης» σχολίασε η ηθοποιός. 

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που η Ζέτα Δούκα αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή πως στο παρελθόν υπέστη ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία από τον Γιώργο Κιμούλη. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ηθοποιού, ο σκηνοθέτης την κλώτσησε και την έβρισε στο πλαίσιο θεατρικής συνεργασίας που είχαν το 2008 - 2009. 

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κιμούλης προσέφυγε στη δικαιοσύνη με δύο αγωγές που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και στράφηκε κατά της ηθοποιού Ζέτας Δούκα αλλά και σε βάρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Με αυτές αξιώνει αποζημίωση για την ηθική αλλά και περιουσιακή βλάβη, που όπως λέει υπέστη, μετά τη δημόσια καταγγελία που έκανε σε βάρος του η Ζέτα Δούκα.

Η «Δωδέκατη νύχτα» είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς παρεξηγήσεις, λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδελφών, καθιστούν το διασκεδαστικό αυτό έργο ως μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ.

ειδήσεις τώραMeTooΓιώργος ΚιμούληςΣοφία ΒογιατζάκηΟυίλιαμ Σαίξπηρ