Lifestyle|24.08.2023 14:20

River Phoenix: Η μητέρα του θυμάται τον αείμνηστο σταρ την ημέρα των γενεθλίων του - Είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Newsroom

Μία συγκινητική ανάρτηση στα social media έκανε η Arlyn «Heart» Phoenix, τιμώντας το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά της. Ο River Phoenix έφυγε από τη ζωή, στις 31 Οκτωβρίου 1993, σε ηλικία 23 ετών, από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο Viper Room στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια.

«23 Αυγούστου 1970… μια από τις πιο εκπληκτικές μέρες της ζωής μου… φέρνοντας στη γη ένα ζωντανό πλάσμα. Πραγματικά ένα άγγιγμα από τα πιο ιερά» έγραψε, αρχικά, η μητέρα του στη λεζάντα της φωτογραφίας, που δείχνει τον ίδιο να κρατάει μία κιθάρα και να τραγουδάει.

«Όπως ακριβώς προσπαθούσε να κάνει με τους περισσότερους ανθρώπους, ο River αγκάλιασε όλα τα αδέλφια του με το χιούμορ, τη σοφία, την αυθεντικότητα, το ταλέντο, τη συμπόνια, την ευαλωτότητα και την αθάνατη αγάπη του. Θα έλεγα ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλός μας. Ο μεγαλύτερος πόνος που βίωσα στη ζωή μου ήταν ο πόνος του φυσιολογικού τοκετού και, αν και αρκετά διαφορετικός, ο πόνος του θανάτου του γιου μου. Αλλά σχεδόν ακαριαία και στις δύο περιπτώσεις, τα δώρα που έφερε εμφυσήθηκαν στον καθένα μας και έτσι συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τη ζωή του γι’ αυτά τα 23 πολύτιμα χρόνια» πρόσθεσε.

 

«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις στη ζωή και δεν πιστεύω ότι σε κανέναν μας υποσχέθηκαν ότι δεν θα βιώσουμε "τραγικές στιγμές". Το θεωρώ μια από τις μεγαλύτερες ευλογίες ζώντας στη στιγμή και αντλώντας από την εσωτερική γνώση ως ιερό μονοπάτι για να πλοηγηθώ μέσα από τις πολλές προκλήσεις της ζωής. Η ζωή και ο θάνατος του River με δίδαξαν αυτό, με απόλυτη σαφήνεια. Νιώθω δέος για το γεγονός ότι είναι πολύ ζωντανός μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα τα πολύτιμα μηνύματα που έλαβα τα τελευταία 30 χρόνια» κατέληξε. 

θάνατοςsocial mediaειδήσεις τώρακαλλιτέχνηςναρκωτικά