Lifestyle|20.03.2019 17:29

Ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη μιλά για τον πατέρα του και για τη νόσο του Crohn (vid)

Newsroom

Στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μετά τα Μεσάνυχτα» βρέθηκε καλεσμένος ο δεκαεπτάχρονος γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη, ο οποίος για πρώτη φορά αποκάλυψε τη μάχη του με τη νόσο του Crohn, μίλησε για το πώς νιώθει που έχει ένα «βαρύ» επώνυμο για τον ελληνικό κινηματογράφο και εξέφρασε το όνειρό του να γίνει ηθοποιός.

Πώς αντιδρούσε όταν οι συμμαθητές του αποκαλούσαν τον πατέρα του γέρο; Τι σκεφτόταν όταν περνούσε τα γενέθλιά του στο νοσοκομείο με τον άρρωστο μπαμπά του; Ο δεκαεπτάχρονος Νίκος μίλησε με φοβερή ωριμότητα για την ηλικία του και δήλωσε «σίγουρος πως θα καταφέρει να κάνει τον πατέρα του να ζει μέσα από εκείνον».  

Οικογένεια Μπάρκουλη (Papadakis Press)

Σε νεαρή ηλικία αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες. Ο γιος του Ανδρέα Μπάρκουλη αποκάλυψε ότι πάσχει από τη νόσο του Crohn, ένα αυτοάνοσο νόσημα που τον ταλαιπωρεί από την ηλικία των 11 ετών. «Μου είχε σταματήσει την ανάπτυξη και έχανα μόνο κιλά. Είχα πόνους απίστευτους. Έχασα την πρώτη γυμνασίου και ούτε από το κρεβάτι δεν μπορούσα να σηκωθώ» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για το γεγονός ότι δεν του επέτρεψαν τουλάχιστον να δώσει εξετάσεις για να περάσει την τάξη. 

Νίκος Μπάρκουλης (NDP photo)

Ακόμη αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε η μητέρα του όταν εκείνος ήταν 10 ετών. «Η μητέρα μου, όταν ήμουν 10 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο στη μήτρα και έκανε αφαίρεση. Όταν όλοι νομίζουν ότι έχω την περιουσία του πατέρα μου και ότι περνάω μόνο καλά, ρε φίλε για να χαμογελάω δεν ξέρει κανείς τι έχω τραβήξει και τι έχω πολεμήσει. Πρώτα από όλα πολέμησα με τον εαυτό μου για να μείνω δυνατός δίπλα στη μάνα μου. Έχασα τα αισθήματά μου για να είμαι δυνατός να προσέχω τη μάνα μου».

Ο Νίκος είπε ότι αν και δεν έχει παίξει σε καμία παράσταση μέχρι στιγμής, πιστεύει ότι θα είναι πολύ καλός ηθοποιός και θα συνεχίσει το όνομα του πατέρα του, που ήταν ένας από τους εμβληματικούς ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Όπως λέει ο ίδιος θα δώσει εξετάσεις στη Σχολή του Εθνικού και ελπίζει σε αυτή τη διαδρομή να τον βοηθήσει η νονά του, Άννα Φόνσου.

Ανδρέας Μπάρκουλης

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε παντρευτεί τέσσερις φορές κι είχε αποκτήσει τρία παιδιά, τη Βίκυ τον Ανδρέα και το Νικόλαο - Γεώργιο. Ζούσε με την τελευταία του σύζυγο, την Μαρία και τον Νικόλα στο Νέο Ηράκλειο, και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Έφυγε από τη ζωή στις 23 Αυγούστου 2016 σε ηλικία 80 ετών από καρδιοαναπνευστικά προβλήματα μετά από πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα».

νόσος του CrohnΝίκος ΜπάρκουληςΑνδρέας Μπάρκουλης