Lifestyle|05.11.2018 14:28

Πουρσανίδης-Ασημακοπούλου: «Φέτος γελάμε με την ψυχή μας»

Άκης Φωτόπουλος

Οι δύο ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην κωμική σειρά του Open «Για πάντα παιδιά», στην οποία ενσαρκώνουν τον Σταμάτη και την Πέρσα, μιλούν στο «TV Έθνος» - στον Άκη Φωτόπουλο και τη Φωφώ Μπόνιου - για τους ρόλους τους, τον τραυματισμό του Λεωνίδα Καλφαγιάννη, αλλά και το κλείσιμο του Mega.

/ Νίκος Πουρσανίδης / 

Ποια είναι τα δυνατά σημεία στο «Για πάντα παιδιά»;

Όλοι όσοι παίζουμε σε αυτήν τη σειρά είμαστε πολύ κοντά ο ένας στον άλλον και παίζουμε με έναν τρόπο πολύ φυσικό, το γέλιο βγαίνει αβίαστα και ο τηλεθεατής μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με τους ήρωες.

Τελικά οι άνδρες παραμένουν για πάντα παιδιά;

Οι άνδρες παραμένουν όντως παιδιά. Και ειδικά σε αυτή τη σειρά αυτό βλέπουμε. Όχι μόνο επειδή παίζουν συνέχεια μπάλα και πηγαίνουν για καφέ, αλλά ειδικά όταν έχεις μια δυνατή φιλία όπως έχουν αυτοί οι τρεις που γνωρίζονται από μικροί, είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώσουν.

Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο στον ρόλο που υποδύεστε;

Ο ήρωας που υποδύομαι είναι ένας άνθρωπος που βάζει πάνω απ’ όλα την οικογένειά του, τους γονείς του. Έχει παντρευτεί πολύ μικρός και γι’ αυτόν τον λόγο έχει υψηλό το αίσθημα ευθύνης και είναι υπερπροστατευτικός με τους δικούς του ανθρώπους. Από την άλλη, όταν βρίσκεται με τους φίλους του γίνεται ένας άλλος άνθρωπος. Αυτό που προσπάθησα να καταλάβω είναι πώς ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να βάλει τα όνειρά του στην άκρη για τους υπόλοιπους. Όχι ότι εγώ δεν βάζω σε προτεραιότητα την οικογένειά μου. Η οικογένειά μου είναι πάνω απ’ όλα. Απλώς επειδή είμαι πολύ αισιόδοξος και δραστήριος άνθρωπος, ήθελα να δω πώς είναι κάποιος να παραιτηθεί από τα δικά του όνειρα. Γιατί σιγά σιγά θα βλέπουμε ότι προσπαθεί να διεκδικήσει τη ζωή του.

 

Με την Έλενα Ασημακοπούλου είστε ζευγάρι στη σειρά. Πώς είναι η συνεργασία σας;

Είναι πάρα πολύ καλή. Είναι η δεύτερη φορά που συνεργαζόμαστε και αυτό μας βοήθησε στους ρόλους μας, μια και υπήρχε ήδη μεταξύ μας καλή χημεία, πράγμα που μας βοηθάει πολύ στο να υποδυθούμε το ζευγάρι.

Ο τραυματισμός του συναδέλφου σας Λεωνίδα Καλφαγιάννη επηρέασε τα γυρίσματα;

Σίγουρα πρέπει να αλλάξουμε πράγματα και να μπει αυτό στο σενάριο, αλλά η ομάδα έχει δέσει τόσο πολύ που κάνουμε τα πάντα για να κυλήσει σεναριακά η σειρά όσο πιο ομαλά γίνεται.

Μιλήσατε μαζί του;

Φυσικά, τον επισκέφθηκα και μίλησα μαζί του. Έχει κάνει την εγχείρηση και είναι πολύ καλύτερα. Μάλιστα οι γιατροί του λένε ότι θα αναρρώσει πολύ γρήγορα.

Ποιο είναι το κλίμα στα γυρίσματα;

Είναι η πρώτη φορά που βλέπω το συνεργείο να γελάει τόσο πολύ σε σειρά που είμαι. Έχει διακοπεί πολλές φορές το γύρισμα γιατί γελάμε πολύ όλοι μας. Θα σας πω μόνο αυτό για να καταλάβετε: Ο ένας από τους δύο ηχολήπτες που έχουμε έρχεται κάποια στιγμή και μου δείχνει το μπράτσο του που το είχε δαγκώσει και μου λέει χαρακτηριστικά: «Γι’ αυτό φταις εσύ». Την ώρα που κάναμε μια σκηνή γέλασε πάρα πολύ και για να μην ακουστεί δάγκωσε το μπράτσο του.

 

Έχετε παίξει σε πολλές σειρές του Mega. Tι σημαίνει για εσάς το κλείσιμο του καναλιού;

Και εγώ αλλά και πολλοί συνάδελφοί μου έχουμε κάνει μεγάλες επιτυχίες με το Mega. Είναι πολύ κρίμα που κλείνει ένα κανάλι με τόσο μεγάλη προσφορά στο κομμάτι της μυθοπλασίας.

Λίγο μετά το τέλος της επιτυχημένης σειράς «Πολυκατοικία» είδαμε να φεύγετε από την Ελλάδα για το εξωτερικό. Ποιο ήταν το έναυσμα;

Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από πάντα. Δηλαδή να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό. Και την ευκαιρία αυτή μου την έδωσε ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχα στην ταινία «Το λιβάδι που δακρύζει» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Αυτό ήταν για μένα ένα διαβατήριο για έξω. Και έτσι είχα την τύχη να δουλέψω μεταξύ άλλων και με τον γνωστό σκηνοθέτη Στίβεν Φρίαρς και να παίξω σε ταινία του.

Και πώς αποφασίσατε να επιστρέψετε στην Ελλάδα;

Γιατί έγινα μπαμπάς και ήθελα να μεγαλώσει ο γιος μου εδώ. Επιπλέον άρχισα να γράφω κάποια σενάρια με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, οπότε τα όποια γυρίσματα έπρεπε να γίνουν εδώ.

Έχετε μετανιώσει για πράγματα;

Όχι. Μετανιώνω μόνο για τον χρόνο που χάνω αν δεν είμαι δημιουργικός και δεν είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Για τίποτε άλλο.

---------------------------------------------------------------------------------------

/Έλενα Ασημακοπούλου/

Πόσο συχνά λέτε τη φράση... για πάντα παιδιά;

Τώρα πια πολύ συχνά! Η καθημερινότητα με τα αγόρια της σειράς μού επιβεβαιώνει ότι κυρίως τα αγόρια μένουν πάντα παιδιά. Για καλό το λέω φυσικά.

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας στο σίριαλ.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γι’ αυτήν τη σειρά, αρχικά γιατί συνεργάζομαι με νέα παιδιά και έχουμε πολλά κοινά. Επειτα γιατί είναι μια πραγματικά ωραία σειρά με πολύ χιούμορ και υπέροχους χαρακτήρες. Εγώ είμαι παντρεμένη με τον Σταμάτη (Νίκο Πουρσανίδη) και έχουμε μία κόρη, τη Σοφία (Αγάπη Πετροπουλέα). Είμαι δημοσιογράφος και γενικά γυναίκα καριέρας, λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, με αποτέλεσμα να έχω φορτώσει στον σύζυγό μου τις δουλειές του σπιτιού, το παιδί, αλλά παρ’ όλα αυτά θέλω να έχω τον απόλυτο έλεγχο.

T

Εσείς σε προσωπικό επίπεδο έχετε δει τη σχέση σας να δοκιμάζεται; Υπήρξαν δυσκολίες;

Σίγουρα σε όλες τις προσωπικές σχέσεις υπάρχουν δυσκολίες και αναταραχές. Αν υπάρχουν ωριμότητα και αγάπη νομίζω πως όλα διορθώνονται, καλή θέληση να υπάρχει.

Πώς είναι το κλίμα στα γυρίσματα;

Είναι πραγματικά υπέροχο. Εμένα προσωπικά μου είχε λείψει παρά πολύ όλο αυτό.

Κεφάλαιο «Πολυκατοικία». Τι θυμάστε και τι κρατάτε από τη συμμετοχή σας σε αυτήν τη σειρά; Θυμάστε να είχε γίνει κάποιο ευτράπελο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

Θυμάμαι με πολλή αγάπη και νοσταλγία αυτήν τη δουλειά. Ακόμα και τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια, ο κόσμος μου μιλάει για την «Πολυκατοικία» και με αναγνωρίζει σαν Αλίκη.

Η «Πολυκατοικία» και τα «Κλεμμένα όνειρα», στα οποία πρωταγωνιστούσατε, μεταδίδονταν από το Mega. Το κλείσιμο του καναλιού προ ημερών ήταν κάτι που σας στενοχώρησε;

Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Τέλος εποχής για ένα μεγάλο κανάλι με πολλές επιτυχίες. Στενοχωριέμαι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μέχρι και την τελευταία στιγμή δούλευαν για τον σταθμό με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει. Σε προσωπικό επίπεδο, βεβαίως, είμαι ζημιωμένη από μια συνεργασία που είχα στην καθημερινή σειρά «Κλεμμένα όνειρα». Γι’ αυτήν τη δουλειά δεν πληρώθηκα ποτέ.

T

Σε συνεντεύξεις σας έχετε αναφερθεί και σε θέματα μητρότητας που αντιμετωπίσατε. Υπήρξαν γυναίκες που σας πλησίασαν αντιμετωπίζοντας παρόμοια προβλήματα;

Η αλήθεια είναι ότι όταν αναφέρθηκα κάποια στιγμή σε αυτό το γεγονός έλαβα παρά πολλά μηνύματα από γυναίκες που αντιμετώπισαν ή αντιμετώπιζαν κάτι ανάλογο και μπορώ να σου πω ότι πήρα πολύ κουράγιο.

Ο κόσμος στον δρόμο όταν σας συναντάει τι σας λέει;

Κυρίως παιδιά που με αναγνωρίζουν μέσα από τις δουλειές που έχω κάνει θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί μου.

Έχετε μετανιώσει για κάποιο επαγγελματικό βήμα στη ζωή σας; Τι άλλο θα θέλατε να κάνετε;

Όχι, για κανένα, είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ υπερήφανη για όλες τις δουλειές που έχω κάνει.

Τα τελευταία χρόνια πολλά πρόσωπα από τη σόουμπιζ δεν διστάζουν να μιλήσουν και να τοποθετηθούν ανοιχτά στο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης. Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ μια τέτοια κατάσταση;

Παραδόξως όχι... Πειράγματα και τέτοιου είδους παρενοχλήσεις ναι, αλλά ποτέ δεν έδινα σημασία, αλλά ούτε και δικαιώματα... Ήμουν περισσότερο αντράκι στον χώρο αυτόν απ’ ό,τι θα έπρεπε.

Έχετε συμμετάσχει και σε ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Θα το ξανακάνατε; Θα σας ενδιέφερε η παρουσίαση μιας εκπομπής;

Δεν νομίζω... Αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

Έπειτα από 10 χρόνια πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας;

Θα ήθελα έπειτα από δέκα χρόνια να έχουν την υγεία τους τα αγαπημένα μου πρόσωπα, για να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι όπως τώρα.

Και ξαφνικά δεν υπάρχουν social media στη ζωή μας. Τι κάνετε;

Δύσκολο! Στην καθημερινότητά μας είναι πολύ έντονη η παρουσία των social media, γιατί και εμείς κατά κάποιον τρόπο αναζητάμε την αγάπη και την επαφή με τον κόσμο. Δεν ξέρω πραγματικά πώς θα ήταν...

Τι δεν ξέρουμε για την Ελενα Ασημακοπούλου;

Γενικά είμαι ανοιχτό βιβλίο στις συνεντεύξεις μου. Δεν υπάρχει ερώτηση που να μην έχω απαντήσει όλα αυτά τα χρόνια. Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν ξέρετε πολλά.

Στον ρόλο του Μυριβήλη

Ο Νίκος Πουρσανίδης πρωταγωνιστεί και στη νέα σειρά «Η ζωή εν τάφω» της ΕΡΤ1 που θα ξεκινήσει σύντομα. Αναφερόμενος στον ρόλο του στη νέα αυτή φιλόδοξη σειρά μάς είπε: «Υποδύομαι τον Στράτη Μυριβήλη, ο οποίος από πάντα ήταν ο αγαπημένος μου συγγραφέας και η «Ζωή εν τάφω» ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία από παιδί ακόμη. Όταν ο Τάσος Ψαρράς μού είπε ότι εξαρχής είχε σκεφτεί για τον ρόλο αυτόν εμένα, είχα έναν επιπλέον λόγο να ασχοληθώ ακόμη περισσότερο με τον ήρωα που υποδύομαι για να δικαιώσω την επιλογή του. Έτσι άρχισα να ψάχνω την εποχή που έζησε και να μαθαίνω λεπτομέρειες για τη ζωή του».

Open TVΓια πάντα παιδιά