Lifestyle|25.09.2023 22:00

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είχε προταθεί για ρόλο σε ταινία της τριλογίας «The Dark Knight»

Newsroom

Ένας από τους σεναριογράφους της τριλογίας «The Dark Knight» του Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε ότι στέλεχος κινηματογραφικού στούντιο ήθελε να δώσει στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (Leonardo DiCaprio) έναν βασικό ρόλο.

Ο Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ, ο οποίος έγραψε το σενάριο των τριών ταινιών Batman μαζί με τον Νόλαν, αποκάλυψε σε νέα συνέντευξη στο podcast «Happy Sad Confused» ότι η επιτυχία του κακού Joker που ενσάρκωσε ο Χιθ Λέτζερ στο φιλμ The Dark Knight (2008) οδήγησε το στέλεχος της Warner Bros σε μία συγκεκριμένη πρόταση.

Σύμφωνα με τον Γκόγιερ, ο επικεφαλής του κινηματογραφικού στούντιο της Warner Bros πρότεινε στην πρεμιέρα του «The Dark Knight» ο Κρίστοφερ Νόλαν να δώσει στον Ντι Κάπριο τον ρόλο του κακοποιού που έχει εμμονή με τα αινίγματα, γνωστό ως The Riddler (Ο Γρίφος).

Ο Riddler είχε προηγουμένως απεικονιστεί από τον Τζιμ Κάρεϊ στο Batman Forever του 1995 και αργότερα τον υποδύθηκε ο Πολ Ντέινο στην ταινία The Batman του 2022. Ωστόσο, ο σεναριογράφος είπε ότι η πρόταση απορρίφθηκε γρήγορα, εξηγώντας ότι τα θέματα της ταινίας υπαγόρευαν ποιοι κακοποιοί εμφανίζονται και όχι το αντίστροφο.

Ο Ντι Κάπριο συνεργάστηκε με τον Νόλαν λίγο μετά την κυκλοφορία του «The Dark Knight» ούτως ή άλλως, παίρνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θρίλερ Inception της Warner Bros το 2010.

ειδήσεις τώραBatmanΚρίστοφερ ΝόλανΛεονάρντο Ντι Κάπριο