Lifestyle|21.03.2019 18:56

Κατεδαφίζεται η έπαυλη του Μάικλ Τζάκσον; (pics)

Newsroom

Θύελλα οργισμένων αντιδράσεων, επικρίσεων, αλλά και πιο μετριοπαθών σχολίων έχει προκαλέσει το νέο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων από τον Μάικλ Τζάκσον.

Οι δύο άντρες, Τζέιμς Σέιφτσακ και Γουέιντ Ρόμπσον, κατηγορούν τον ποπ τραγουδιστή ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά και τους έκανε να αισθάνονται ξεχωριστοί, λέγοντας στον καθένα ότι ήταν «το πρώτο αγόρι» που είχε επιλέξει για να «μοιραστεί το κρεβάτι του».

Μετά απ' όλο αυτό τον σάλο που έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό, οι πιθανότητες πώλησης της έπαυλης του Μάικλ Τζάκσον στην Καλιφόρνια έχουν μειωθεί τόσο πολύ, που η κτηματομεσιτική εταιρεία Property Solvers πιστεύει ότι η μόνη λύση που απομένει στους ιδιοκτήτες του, δηλαδή την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Colony Capital, ίσως να είναι να το κατεδαφίσουν.

«Φαντάζομαι ότι το μεγαλύτερο μέρος του θα κατεδαφιστεί καθώς αμφιβάλλω κατά πόσον θα ήθελαν να το αποκτήσουν εργολάβοι μετά απ’ αυτές τις σοκαριστικές καταγγελίες κατά του Μάικλ Τζάκσον. Ίσως κάποιος νομίσει ότι το Neverland θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να αξιοποιηθεί, αλλά για μένα ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία», δήλωσε ο συνιδρυτής της κτηματομεσιτικής εταιρείας Property Solvers, Ρούμπαν Σελβαναγιαγκάμ στη Daily Star. 

Ο Μάικλ Τζάκσον ονόμασε το ράντσο του «Neverland», προς τιμήν της ομώνυμης φανταστικής χώρας που δημιούργησε ο συγγραφέας του Πίτερ Παν, Τ. Μ. Μπάρι. Όταν βγήκε για πρώτη φορά στο σφυρί το 2015, κόστιζε 100 εκ. δολάρια, ενώ όσο περνάει ο καιρός και δεν βρίσκεται αγοραστής, η τιμή του όλο και μειώνεται. 

Η «Neverland» αγοράστηκε από τον ποπ τραγουδιστή το 1987 έναντι 19.5 εκ. δολαρίων. Σκοπός του ήταν να δώσει μία αίσθηση παιδικού καρναβαλιού στην έκταση των 2.700 στρεμμάτων. Έτσι, έχτισε ένα ιδιωτικό λούνα παρκ με roller coaster, καρουζέλ, συγκρουόμενα αλλά και δύο ατμοκίνητα τρενάκια.

Μετά το σκάνδαλο του 2005, που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων ο ποπ καλλιτέχνης, η αστυνομία διενήργησε μία ενδελεχή έρευνα σε κάθε σπιθαμή του ράντσου, ψάχνοντας για ενοχοποιητικά στοιχεία, ο Τζάκσον αποφάσισε να το εγκαταλείψει κι υποσχέθηκε στον εαυτό του να μην γυρίσει ξανά ποτέ εκεί.

NeverlandΜάικλ Τζάκσονκατοικία