Lifestyle|30.09.2023 12:00

Κορίνα Τσοπέη: «O εγγονός μου γεννήθηκε με σύνδρομο Williams - Είπα στον γιο μου να περιμένει να δει την εξέλιξη»

Newsroom

Με αφορμή τη φωτογράφηση που θα κάνει για το ημερολόγιο του Τρύφωνα Σαμαρά, η Κορίνα Τσοπέη βρέθηκε στον καναπέ της εκπομπής «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στον 8χρονο εγγονό της, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Williams.

«Όταν γεννήθηκε ο εγγονός μου με σύνδρομο Williams, ο γιος μου έκλαιγε.. Εγώ ήμουν εντάξει. Του είπα να περιμένει να δει την εξέλιξη, γιατί τα παιδιά με ειδικές ανάγκες οι γονείς τους είναι οι καλύτεροι άνθρωποι που υπάρχουν. Τα παιδιά με σύνδρομο Williams είναι χαρούμενα. Είναι ευχάριστα παιδιά, δεν ντρέπονται. Σου μιλάνε, σε αγκαλιάζουν. Αυτό είναι εντάξει όταν είναι μικρά, όταν μεγαλώνουν όμως πολλοί παρεξηγούνται.

Τώρα είναι οκτώ χρονών και πρέπει να τον μάθουμε να μην αγκαλιάζει και φιλάει όποιον βρίσκει. Όταν με δει στεναχωρημένη ο εγγονός μου, το προσωπάκι του αλλάζει χρώμα, γίνεται κόκκινο και δακρύζει. Είναι πολύ ευαίσθητα. Με κάνει χαρούμενη» εξομολογήθηκε η ίδια.

Παράλληλα, η μοναδική Ελληνίδα Μις Υφήλιος που κέρδισε τον τίτλο το 1964 μίλησε και για τον λόγο που την απομάκρυνε από την Ελλάδα. «Στην Αμερική ό,τι δουλειά και να κάνεις δεν ακούς "τι θα πει ο κόσμος" και σκουπιδιάρης γίνεσαι γιατί δεν σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Ένας λόγος που έφυγα από την Ελλάδα ήταν ότι συνεχώς άκουγα "τι θα πει ο κόσμος;". Έλεγα στη μαμά μου "μας πληρώνει ο κόσμος ενοίκιο;" Τι με νοιάζει εμένα;» δήλωσε.

Σε άλλο σημείο, η Κορίνα Τσοπέη είπε: «Βοήθησα την τύχη μου όταν έφυγα. Δεν είχα καλή εικόνα. Ο θείος μου απατούσε τη θεία μου, οι τριγύρω μου όλοι οι άντρες απατούσαν τις γυναίκες τους. Όταν ήμουν μόνη μου (στην Αμερική) κανένα παιδί από αυτά που έβγαινα, δεν με πίεσε. Του έλεγα "μη με φιλήσεις" έλεγε "οκ". Στην Αθήνα και παντρεμένη που ήμουν, κάποιος γνωστός μου πήγε να με φιλήσει και λέω "πλάκα μου κάνεις;". Αυτό το να θέλουν να αποδείξουν ότι είναι άντρες, δεν το' χω. Παντού οι άντρες.. αλλά στην Ελλάδα...».

Αργότερα, περιέγραψε τη στιγμή που ένας Έλληνας τον οποίο γνώρισε στην Αμερική μαζί με τη σύζυγό του και προσπάθησε να την προσεγγίσει ερωτικά.

Τρύφωνας Σαμαράςμοντέλοειδήσεις τώραφωτογράφισηΚορίνα Τσοπέη