Lifestyle|02.10.2023 11:09

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: «Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα» - Η δημόσια επιστολή στην Le Figaro

Newsroom

Aρνείται όλες τις κατηγορίες περί βιασμού ο Γάλλος ηθοποιός, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος έστειλε μια δημόσια επιστολή στην Le Figaro. Η γαλλική εφημερίδα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της την Κυριακή 1η Οκτωβρίου την επιστολή του ηθοποιού, που βρίσκεται υπό έρευνα από το 2020 με την κατηγορία βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης κατά της ηθοποιού Σαρλότ Αρνούλ (Charlotte Arnould).

«Ούτε βιαστής, ούτε αρπακτικό» λέει καταγγέλλοντας ένα «λιντσάρισμα» που ενορχηστρώθηκε από το «δικαστήριο των μέσων ενημέρωσης. «Δεν μπορώ πλέον να συναινέσω σε όσα ακούω και διαβάζω για τον εαυτό μου τους τελευταίους μήνες. Νόμιζα ότι δεν με νοιάζει, αλλά όχι, στην πραγματικότητα όλα αυτά με έχουν καταβάλει. Όλα με επηρεάζουν» έγραψε ο 74χρονος ηθοποιός στην ανοιχτή επιστολή.

Χωρίς να την κατονομάζει, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιτίθεται στη Σαρλότ Αρνόλντ, την ηθοποιό που κατέθεσε μήνυση εναντίον του για δύο βιασμούς το 2018. «Ποτέ, μα ποτέ δεν κακοποίησα γυναίκα» γράφει ακόμα. «Μια γυναίκα ήρθε μια φορά στο σπίτι μου και ανέβηκε στο δωμάτιό μου με τη θέλησή της. Τώρα λέει ότι βιάστηκε (…) Δεν υπήρξε ποτέ εξαναγκασμός, βία ή διαμαρτυρία μεταξύ μας», προσθέτει ο ηθοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι 13 γυναίκες έχουν καταγγείλει ανεπιθύμητα αγγίγματα και άσεμνα σεξουαλικά σχόλια από τον Γάλλο ηθοποιό, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, μεταξύ 2004 και 2022. Οι γυναίκες μίλησαν στον γαλλικό ερευνητικό ειδησεογραφικό ιστότοπο «Mediapart», στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας για τον Γάλλο αστέρα του κινηματογράφου. Το 2018, και στον απόηχο του κινήματος #MeToo, η Γαλλίδα ηθοποιός Σαρλότ Αρνούλ κατέθεσε μήνυση για βιασμό εναντίον του. Κατηγόρησε τον ηθοποιό, ο οποίος ήταν στενός φίλος του πατέρα της, ότι τη βίασε και της επιτέθηκε σεξουαλικά δύο φορές στην έπαυλή του στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2018, αφού πήγε σε αυτόν για συμβουλές υποκριτικής.

Οι γυναίκες αυτές «υποστηρίζουν πως υπέστησαν ένα χέρι μέσα στο εσώρουχό τους, στον καβάλο τους, στα οπίσθιά τους ή στο στήθος τους· άσεμνα σεξουαλικά λόγια· μερικές φορές επίμονα γρυλίσματα», ανέφερε ο Mediapart. «Συχνά ακολουθούσαν γέλια στο πλατό. Και αυτή η ίδια φράση, όταν μερικές διαμαρτυρήθηκαν: 'α, εντάξει, είναι ο Ζεράρ!'», συνεχίζει το άρθρο.

Καμιά από τις γυναίκες τις οποίες επικαλείται ο Mediapart δεν υπέβαλε μήνυση, όμως τρεις απ' αυτές κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο. Μια γυναίκα, η οποία ήταν κομπάρσα το 2014 στην ταινία «Big House» (2015), σε σκηνοθεσία Ζαν-Εμανουέλ Γκοντάρ, έστειλε μάλιστα τη μαρτυρία της το Μάρτιο «για να βοηθήσει την Σαρλότ Αρνού».

«Χωρίς προειδοποίηση, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έβαλε το χέρι του κάτω από το φόρεμά μου, αισθάνθηκα τα δάχτυλα του να προσπαθούν να τρυπώσουν για να φθάσουν στο εσώρουχό μου», αφηγήθηκε στον Mediapart, λέγοντας πως «απώθησε το χέρι του». «Όμως αυτός συνέχισε, έγινε επιθετικός, προσπάθησε να παραμερίσει το εσώρουχό μου (...) Αν δεν τον είχα σταματήσει, θα τα είχε καταφέρει», πρόσθεσε.

Ζεράρ Ντεπαρντιέειδήσεις τώραηθοποιός