Lifestyle|13.10.2023 12:56

Μαίρη Χρονοπούλου: Το τελευταίο «αντίο» στη μεγάλη ηθοποιό – Η άφιξη της σορού στο σπίτι της στην Παιανία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo

Το τελευταίο αντίο σήμερα Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στη Μαίρη Χρονοπούλου με τους ανθρώπους από το περιβάλλον της ηθοποιού να έχουν φροντίσει τα πάντα γύρω από την τελευταία της επιθυμία.

Από νωρίς το πρωί, συγγενείς και θαυμαστές λένε το τελευταίο «αντίο» στο σπίτι της στην Παιανία, που λάτρεψε και γλέντησε στα μεγαλύτερα πάρτι της ζωής της. Η σορός της Μαίρης Χρονοπούλου σε λευκό φέρετρο έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί υπό τους ήχους του τραγουδιού «Έκλαψα χθες». Το πλήθος έφτασε στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο, για να τιμήσει τη μνήμη της.

Ο Μάκης Δελαπόρτας δήλωσε στις κάμερες: « Χάνω έναν δικό μου άνθρωπο. Ήταν πάντα κοντά μου, πάντα δίπλα μου, η μητέρα που δεν είχα, ο πατέρας. Δεν είμαι ψύχραιμος. Κάθε φορά που η Μαίρη ξεκινούσε να μου μιλάει για όλα αυτά, της άλλαζα κουβέντα, γιατί δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι αυτές τις καταστάσεις. Εγώ προσωπικά, δεν αντέχω, κρατάω μια στάση πιο διακριτική και μέσα μου θρηνώ. Ας σεβαστούμε τη μνήμη της και ας μην καπηλευόμαστε τίποτα, ας δείξουμε την αγάπη μας σήμερα».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε: «Είμαστε όλοι πάρα πολύ συγκινημένοι. Η λέξη "πάρτι" με έχει ενοχλήσει, είναι μια σεμνή γιορτή αποχαιρετισμού. Μιλάμε για έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο, έναν άνθρωπο που αφήνει ένα στίγμα για την ίδια την κοινωνία, έναν αγωνιστικό άνθρωπο. Θα ξαναπώ ότι εγώ τη Μαίρη τη γνώρισα σε μια διαδήλωση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μία πρωταγωνίστρια είχε κατέβει στους δρόμους για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των ηθοποιών. Και μου είχε πει ότι αν χρειαστεί θα ξανακατέβει στους δρόμους για να μπορέσετε να ζήσετε καλύτερα από εμάς. Αυτό κάτι δείχνει, τι σημαντικός χαρακτήρας ήταν», δήλωσε. 

Μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» ο Σπύρος Μπιμπίλας, που ήταν πολύ κοντά στην ηθοποιό, αναφέρθηκε στη γνωριμία τους, αλλά και την γιορτή που θα πραγματοποιηθεί. «Τα τελευταία 10 χρόνια ήμασταν πολύ κοντά, αλλά την έχω γνωρίσει πριν από 30 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια που ήμασταν κοντά, είδα ποιοι ήταν οι φίλοι της. Η Μαίρη ανανέωνε τους φίλους της. Αισθάνομαι άσχημα που λένε κάποιοι "εγώ ήμουν φίλος της". Όλοι ήταν φίλοι της», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ένας φιλόξενος άνθρωπος, γλυκός κι αγωνιστικός. Πολύ συχνά, μου έλεγε πως αν θέλουμε βοήθεια για τους ηθοποιούς, να έρθει, παρά τα προβλήματα που είχε. Μας έλεγε ιστορίες για όσα είχε ζήσει. Ήταν ένα φως», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη γιορτή που θα οργανωθεί, είπε: «Δεν θα το ονομάσω πάρτι αυτό. Είναι μια αποχαιρετιστήρια γιορτή. Εγώ δεν θα συμμετέχω σε ένα πάρτι, αλλά σε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή, όπως το ήθελε η Μαίρη. Ήθελε να ήταν όλοι οι φίλοι της, ντυμένοι στα λευκά και να είναι ένας γλυκός αποχαιρετισμός φίλων».

«Στον υπέροχο κήπο της, γύρω από την πισίνα και κάτω από τις ελιές, θα τοποθετηθεί catering, ενω σερβιτόροι θα προσφέρουν γαρίδες, άφθονο κρασί και γλυκίσματα. Από τα ηχεία θα ακούγεται μουσική και με αυτόν τον τρόπο θα αποχαιρετήσουν τη Μαίρη Χρονοπούλου οι αγαπημένοι της φίλοι. Το πάρτι αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με κηδεία, παρά με μια μεγάλη και λαμπερή γιορτή, όπως άλλωστε ήθελε η ίδια η Μαίρη Χρονοπούλου. Το φέρετρο της σπουδαίας ηθοποιού θα τοποθετηθεί για αποχαιρετισμό στο σαλόνι του σπιτιού της και θα είναι ανοιχτό, ώστε να εναποθέσουν ένα λουλούδι οι φίλοι κι οι θαυμαστές της», συμπλήρωσε κλείνοντας.

Το χρονικό του αποχαιρετισμού

11:00 – 13:30 – Οι φίλοι και όσοι αγάπησαν την Μαίρη Χρονοπούλου θα την αποχαιρετήσουν στο σπίτι της, στην Παιανία.

13.30 – Η σορός θα ταξιδέψει στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

15.30 – Θα γίνει ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην αίθουσα του αποτεφρωτηρίου της Ριτσώνας.

16.25 – Θα γίνει παραλαβή της σορού προς αποτέφρωση.

Στον κήπο της Μαίρης Χρονοπούλου, γύρω από την πισίνα και κάτω από τις ελιές, έχει τοποθετηθεί κέτερινγκ, ενώ σερβιτόροι προσφέρουν γαρίδες, άφθονο κρασί και γλυκίσματα. Το πάρτι αυτό δεν έχει καμία σχέση με κηδεία, πάρα με μια μεγάλη και λαμπερή γιορτή, όπως άλλωστε ήθελε η ίδια η Μαίρη Χρονοπούλου.

Η Μαίρη Χρονοπούλου είναι ντυμένη με ένα αστραφτερό φόρεμα από παγιέτες, σε χρώμα μπλε της νύχτας, που σχεδίασε για αυτήν ο σχεδιαστής Χάρης Τσιάρας και θα φοράει τα κοσμήματα που αγάπησε.

Στη συνέχεια, στις 13.30, η σορός θα ταξιδέψει στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, στις 15.30 θα γίνει ο τελευταίος αποχαιρετισμός στην αίθουσα του αποτεφρωτηρίου της Ριτσώνας, ενώ στις 16.25 θα γίνει παραλαβή της σορού προς αποτέφρωση.

Μαίρη Χρονοπούλουειδήσεις τώρα