Lifestyle|13.10.2023 18:52

Μαίρη Χρονοπούλου: Με λευκά λουλούδια στα χέρια και συγκίνηση το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη ηθοποιό - Αποτεφρώθηκε στη Ριτσώνα η σορός της

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo
ΝDP Photo

Με μεγάλη συγκίνηση είπαν το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό, Μαίρη Χρονοπούλου, οι φίλοι, οι συγγενείς αλλά και οι απλοί άνθρωποι που την λάτρεψαν μέσα από τις ταινίες της.

Η σορός έφτασε στο σπίτι της στην Παιανία μετά τις 11:30, με τους φίλους της να είναι ντυμένοι στα λευκά, όπως ακριβώς επιθυμούσε η ίδια. Στο ίδιο χρώμα ήταν και το φέρετρό της, το οποίο είχε επιλέξει η ίδια λίγο καιρό πριν.

Μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι η σορός της παρέμεινε στο σπίτι, ενώ έπειτα μεταφέρθηκε στη Ριτσώνα για να αποτεφρωθεί. Στις 15:30 έγινε αποχαιρετισμός στην αίθουσα του αποτεφρωτηρίου και στις 16:25 παραλαβή της σορού της για να προχωρήσει η διαδικασία.

Τη μνήμη της τίμησαν πολλοί άνθρωποι των τεχνών, μεταξύ των οποίων και οι Νίκος Σταγόπουλος, Θωμάς Χούντας, Μάκης Δελαπόρτας, Σπύρος Μπιμπίλας, Βασίλης Ζούλιας, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννης Στάνκογλου, Αλκίνοος Μπουνιάς, Νάντια Μουρούζη και Σάσα Σταμάτη. Εκεί ήταν και ο Κώστας Γιαννόπουλος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς η κατοικία της έγινε δωρεά στο ίδρυμα.

Ο Μάκης Δελαπόρτας δήλωσε στις κάμερες: «Χάνω έναν δικό μου άνθρωπο. Ήταν πάντα κοντά μου, πάντα δίπλα μου, η μητέρα που δεν είχα, ο πατέρας. Δεν είμαι ψύχραιμος. Κάθε φορά που η Μαίρη ξεκινούσε να μου μιλάει για όλα αυτά, της άλλαζα κουβέντα, γιατί δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι αυτές τις καταστάσεις. Εγώ προσωπικά, δεν αντέχω, κρατάω μια στάση πιο διακριτική και μέσα μου θρηνώ. Ας σεβαστούμε τη μνήμη της και ας μην καπηλευόμαστε τίποτα, ας δείξουμε την αγάπη μας σήμερα».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε: «Είμαστε όλοι πάρα πολύ συγκινημένοι. Η λέξη "πάρτι" με έχει ενοχλήσει, είναι μια σεμνή γιορτή αποχαιρετισμού. Μιλάμε για έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο, έναν άνθρωπο που αφήνει ένα στίγμα για την ίδια την κοινωνία, έναν αγωνιστικό άνθρωπο. Θα ξαναπώ ότι εγώ τη Μαίρη τη γνώρισα σε μια διαδήλωση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μία πρωταγωνίστρια είχε κατέβει στους δρόμους για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των ηθοποιών. Και μου είχε πει ότι αν χρειαστεί θα ξανακατέβει στους δρόμους για να μπορέσετε να ζήσετε καλύτερα από εμάς. Αυτό κάτι δείχνει, τι σημαντικός χαρακτήρας ήταν» δήλωσε. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», ο Σπύρος Μπιμπίλας, που ήταν πολύ κοντά στην ηθοποιό, αναφέρθηκε στη γνωριμία τους, αλλά και την γιορτή που θα πραγματοποιηθεί. «Τα τελευταία 10 χρόνια ήμασταν πολύ κοντά, αλλά την έχω γνωρίσει πριν από 30 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια που ήμασταν κοντά, είδα ποιοι ήταν οι φίλοι της. Η Μαίρη ανανέωνε τους φίλους της. Αισθάνομαι άσχημα που λένε κάποιοι "εγώ ήμουν φίλος της". Όλοι ήταν φίλοι της» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ένας φιλόξενος άνθρωπος, γλυκός κι αγωνιστικός. Πολύ συχνά, μου έλεγε πως αν θέλουμε βοήθεια για τους ηθοποιούς, να έρθει, παρά τα προβλήματα που είχε. Μας έλεγε ιστορίες για όσα είχε ζήσει. Ήταν ένα φως» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη γιορτή που διοργανώθηκε, είπε: «Δεν θα το ονομάσω πάρτι αυτό. Είναι μια αποχαιρετιστήρια γιορτή. Εγώ δεν θα συμμετέχω σε ένα πάρτι, αλλά σε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή, όπως το ήθελε η Μαίρη. Ηθελε να ήταν όλοι οι φίλοι της, ντυμένοι στα λευκά και να είναι ένας γλυκός αποχαιρετισμός φίλων».

Μαίρη Χρονοπούλουειδήσεις τώρααποτέφρωση