Lifestyle|23.10.2023 10:17

Meryl Streep για botox: «Η επιθυμία να σταματήσουμε τον χρόνο είναι επιζήμια για τη δουλειά του ηθοποιού»

Newsroom

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας της, η Μέριλ Στριπ (Meryl Streep) έχει αρκετές δυνατές ερμηνείες σε όλα τα είδη, συγκεντρώνοντας μια αξιοζήλευτη συλλογή διακρίσεων, ενώ θεωρεία ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία ταλέντα του Χόλιγουντ. Ξεκίνησε με δευτερεύοντες ρόλους τη δεκαετία του 1970 και πριν το 2000, είχε γίνει μια σταρ. Οι ρόλοι της Στριπ σε ταινίες όπως Η σιδηρά κυρία, Η επιλογή της Σόφι και Κρέιμερ εναντίον Κρέιμερ της χάρισαν πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων τρία Όσκαρ, και εδραίωσαν τη θέση της ως πραγματικού θρύλου στο χώρο του κινηματογράφου.

Παρά την απίστευτη ικανότητά της στην κινηματογραφική οθόνη, η Streep έχει επίσης αμφισβητήσει σταθερά τα συμβατικά όρια και τις προσδοκίες που επιβάλλονται στις γυναίκες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Η βιομηχανία είναι διαβόητη για τα αυστηρά πρότυπα ομορφιάς της και συχνά πιέζει τους σταρ της, ιδίως τις γυναίκες, να διατηρούν νεανική εμφάνιση. Αυτή η ανομολόγητη προσδοκία έχει, με την πάροδο των ετών, ωθήσει πολλούς σε αισθητικές επεμβάσεις: λιποαναρρόφηση, λεύκανση δοντιών, ακόμη και πλαστική χειρουργική, όλα σε μια προσπάθεια να συμμορφωθούν με τον άκαμπτο ορισμό της ομορφιάς του Χόλιγουντ.

Ωστόσο, για τη Στριπ, αυτή η συμβατική οδός δεν φαίνεται απλώς περιττή, αλλά φαίνεται να αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στον πραγματικό σκοπό ενός ηθοποιού: να επικοινωνεί, να εμπλέκεται και να συνδέεται με το κοινό. Στα μάτια της, διαδικασίες όπως οι ενέσεις Botox παρεμβαίνουν περισσότερο παρά βελτιώνουν και είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσε να κάνει κανείς ως ηθοποιός.

Η Brigitte Lacombe, διάσημη φωτογράφος με καριέρα δεκαετιών, διατηρεί μακροχρόνια φιλία και συνεργασία με τη Στριπ, έχοντας τραβήξει πολλά πορτρέτα της ηθοποιού και φωτογραφίσει αρκετές κινηματογραφικές αφίσες, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής «Kramer vs. Kramer». Σε μια συνέντευξη που έδωσε το 2009 στο Vanity Fair, αμέσως μετά την ερμηνεία της Streep στο Julie and Julia, η Lacombe αποτύπωσε την ουσία των απόψεων της Streep για το θέμα. Όπως υποστήριξε η Streep, η επιθυμία «να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον χρόνο, να φανούμε νέοι» δεν είναι μόνο ένας «παράλογος τρόπος να βλέπουμε τη ζωή», αλλά μπορεί επίσης να είναι βαθιά «επιζήμια» για τη δουλειά ενός ηθοποιού.

Επιπλέον, η Streep ανέφερε στην ίδια συνέντευξη την απτή αποσύνδεση που νιώθει όταν συναντά ηθοποιούς που υποβάλλονται σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής. "Όταν το βλέπω σε ανθρώπους που συναντώ, είναι σαν να διακόπτεται η επικοινωνία μαζί τους", εξήγησε η ηθοποιός. "Είναι σαν μια σημαία μπροστά στη θέα, και αυτό, για έναν ηθοποιό, είναι σαν να φοράει ένα πέπλο -δεν είναι καλό πράγμα", διατύπωσε.

Σε μια βιομηχανία όπου η γήρανση αντιμετωπίζεται συχνά μέσα από έναν στραβό φακό, η απόφαση της Στριπ να αποδεχτεί την ηλικία της με φυσικό τρόπο και χάρη είναι πραγματικά αξιομίμητη και αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Καθώς συνεχίζει να γοητεύει το κοινό σε όλο τον κόσμο με τις ερμηνείες της, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί αν η επόμενη γενιά ηθοποιών θα ακολουθήσει όσα συμβουλεύει - επιλέγοντας την αυθεντικότητα αντί για την επιτήδευση.

Με πληροφορίες απο faroutmagazine.co.uk

Μέριλ Στριπειδήσεις τώραμπότοξ