Lifestyle|29.10.2023 17:00

Matthew Perry: Ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «Τσάντλερ» από τα «Φιλαράκια»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του Μάθιου Πέρι (Associated Press)
Μάθιου Πέρι (Associated Press)
Συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του Μάθιου Πέρι (Associated Press)
Συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του Μάθιου Πέρι (Associated Press)
Μάθιου Πέρι (Associated Press)
Συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του Μάθιου Πέρι (Associated Press)
(Associated Press)
Συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του Μάθιου Πέρι (Associated Press)
Συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του Μάθιου Πέρι (Associated Press)
Συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του Μάθιου Πέρι (Associated Press)

Η σοκαριστική είδηση του θανάτου του Μάθιου Πέρι (Matthew Perry), σκόρπισε θλίψη σε εκατομμύρια fans της σειράς «Φιλαράκια» αλλά και του αγαπημένου χαρακτήρα του, Τσάντλερ Μπινγκ. Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός, στα 54 του, στη μπανιέρα του σπιτιού τουΗ Warner Bros, εταιρεία παραγωγής των «Friends» σε ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι, «είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου».

Τη δεκαετία που γυρίζονταν τα «Φιλαράκια» (1994 - 2002), όπου υποδυόταν τον Τσάντλερ, έδινε καθημερινά μάχη με τον εθισμό σε αλκοόλ και ουσίες. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του, «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing», που κυκλοφόρησε το 2022, είχε υποβληθεί σε 14 σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις στο στομάχι ενώ, κάποια στιγμή, πήρε πάνω από 50 ισχυρά παυσίπονα μαζί. Οι έρευνες για τον θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού είναι σε εξέλιξη. 

Η Μόργκαν Φέρτσαϊλντ (Morgan Fairchild), η μητέρα του «Τσάντλερ» στη δημοφιλή σειρά, τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στο Twitter. «Ράγισε η καρδιά μου μαθαίνοντας τον θάνατο του "γιου" μου, Μάθιου Πέρι. Η απώλεια ενός τέτοιου λαμπρού νέου ηθοποιού είναι σοκ. Στέλνω αγάπη και συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένειά του, ειδικά στον μπαμπά του, John Bennett Perry με τον οποίο συνεργάστηκα στις ταινίες Flamingo Road και Falcon Crest. #RIPMatthew» έγραψε. 

H Μάγκι Γουίλερ (Maggie Wheeler), που υποδύθηκε τη «Τζανίς» έκανε κι εκείνη μια ανάρτηση στα social media, περιγράφοντας πως «η χαρά του Μάθιου Πέρι ήταν ότι προσέφερε σε τόσους πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής του». «Νιώθω τόσο πολύ ευλογημένη για κάθε δημιουργική στιγμή που μοιραστήκαμε».

 

Όταν έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση, η Adele σταμάτησε το σόου που είχε στο Λας Βέγκας για να μιλήσει για τον αγαπημένο της ηθοποιό. Η τραγουδίστρια περιέγραψε πώς επηρέασε τη ζωή της ο χαρακτήρας που υποδύονταν ο Μάθιου Πέρι στα «Φιλαράκια». Η ίδια υπογράμμισε πόσο περίεργο της φαίνεται το γεγονός ότι κάποιος που δεν συνάντησε ποτέ από κοντά την έκανε να γελά και έφερνε τόση χαρά στη ζωή της. «Ενας από τους καλύτερους φίλους μου, ο Αντριου, όταν ήμασταν 12 ετών έκανε την καλύτερη μίμηση του "Τσάντλερ". Το έκανε συνέχεια, για να γελάσουμε. Αν κάποιος από εμάς είχε μια κακή ημέρα, ή ένιωθε πεσμένος, υποδύονταν τον "Τσάντλερ". Θα θυμάμαι αυτό τον χαρακτήρα για όλη τη ζωή μου» είπε. 

Στη συνέχεια, η Adele αναφέρθηκε και στο πόσο ανοιχτά είχε μιλήσει ο Μάθιου Πέρι για τις εξαρτήσεις του. «Ηταν τόσο ειλικρινής για τις μάχες του με τον εθισμό και για τη νηφαλιότητα. Κάτι που θεωρώ απίστευτα γενναίο» είπε και πρόσθεσε: «Ηθελα απλά να πω πόσο πολύ αγαπώ αυτό που έκανε για εμάς. Ειδικότερα αυτό που έκανε για εμένα. Ηταν ένας από τους καλύτερους κωμικούς και ελπίζω τώρα να αναπαυθεί εν ειρήνη». 

Σοκαρισμένος και ο Τζάστιν Τρεντό (Justin Trudeau), ο οποίος είπε το δικό του αντίο στον σταρ. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα παιχνίδια στην αυλή του σχολείου που παίζαμε και ξέρω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν τη χαρά που τους έδινε. Ευχαριστώ για όλα τα γέλια, Matthew. Σε αγαπούσαμε – και θα μας λείψεις» έγραψε.

Η Ράμερ Γουίλις, κόρη του Μπρους Γουίλις, έγραψε στο Instagram: «Ξέρω ότι είχε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις στη ζωή και έφερε πολύ χαρά στους ανθρώπους με την κωμωδία του και ελπίζω να αναπαυθεί ειρηνικά». Παράλληλα, η Ολίβια Μαν δημοσίευσε με φωτογραφία του Μάθιου Πέρι και έγραψε: «Πάλεψε τόσο πολύ με τους εθισμούς και ήταν αρκετά γενναίος για να είναι ανοιχτός και ειλικρινής με αυτό. Λυπάμαι πολύ για την οικογένεια και τους φίλους του που μαθαίνουν αυτά τα νέα σήμερα. Μου ραγίζει την καρδιά. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Η Σάνεν Ντόχερτι (Shannen Doherty) μίλησε για τα νεανικά τους χρόνια. «Ήμασταν συμμορία τότε. Μεγαλώσαμε όλοι μαζί και συνέχεια γελούσαμε, ο Ματ, ο Roger, ο David, η Roxana. Παίζαμε θάρρος ή αλήθεια και ο Ματ έπρεπε να πάει να πει γελοία πράγματα στα κορίτσια στα μπαρ. Πάντα διασκεδάζαμε και στηρίζαμε ο ένας τον άλλο. Θα μας έβρισκες πάντα σε ένα τραπέζι να μιλάμε τη δική μας γλώσσα. Και ναι, ο Ματ είχε πάντα αυτή την αίσθηση του χιούμορ. Ο Ματ κι εγώ βγήκαμε μία φορά και ήταν του Αγίου Βαλεντίνου. Ηθελε να κάνει κράτηση σε ένα εστιατόριο στο Μαλιμπού, αλλά δεν μπορούσε οπότε ο μπαμπάς μου το έκανε γι’ αυτόν. Πήγαμε στο δείπνο και έλεγε για τον μπαμπά μου και την ιρλανδική πειστικότητά του την περισσότερη βραδιά. Η φιλία μας κράτησε πολλά χρόνια. Μία ζωή στην πραγματικότητα. Ξέρω πως πολλοί πονούν, ειδικά η μικρή συμμορία μας. Θα λείψει σε πολλούς και σίγουρα σε εμάς. Ναι. Θα μπορούσα να τα πω πιο ποιητικά ή καλύτερα, αλλά αυτή τη στιγμή το σοκ και η θλίψη κυριαρχούν» σημείωσε. 

 

Η πρωταγωνίστρια από τις «Μάγισσες», Αλίσα Μιλάνο (Alyssa Milano), αποχαιρέτησε κι εκείνη τον ηθοποιό με μια ανάρτηση στο Instagram. «Ο Μάτι ήταν πάντα ο πιο αστείος άνθρωπος στο δωμάτιο κι ο πιο ευγενικός. Ήταν καλός. Μάτι, θυμάσαι που πηγαίναμε να παίξουμε bingo σε εκείνη την εκκλησία στην κοιλάδα; Με έκανες να γελάω μέχρι που πονούσα. Να κλαίω από τα γέλια. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους όσοι τον αγάπησαν». 

 

Τέλος, η Σέλμα Μπλερ (Selma Blair) αποχαιρέτησε τον «παλιότερο φίλο» της. «Ο παλιότερος άντρας φίλος μου. Όλοι μας αγαπούσαμε τον Μάθιου Πέρι και εγώ ιδιαίτερα. Κάθε μέρα τον αγαπούσα άνευ όρων. Κι εκείνος εμένα. Κι είμαι διαλυμμένη. Η καρδιά μου κομμάτια. Όνειρα γλυκά Μάτι. Όνειρα γλυκά». 

 

Αλίσα ΜιλάνοηθοποιόςFriends Reunionειδήσεις τώραΑντέλΦιλαράκιαΜάθιου Πέρι