Lifestyle|04.11.2023 17:50

«Ήταν μια πολύ, πολύ χαζή ιδέα»: Ο διευθύνων σύμβουλος της HBO δημιούργησε τρολ που έκαναν επιθέσεις σε κριτικούς σειρών

Newsroom

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του HBO, Κάσει Μπλόις ζήτησε συγγνώμη επειδή ανέθεσε στους υπαλλήλους του να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter για να κάνουν διαδικτυακές επιθέσεις σε κριτικούς της τηλεόρασης. Ο Μπλόις απάντησε σε ένα δημοσίευμα-«βόμβα» του Rolling Stone το οποίο αναφερόταν σε μηνύματα μεταξύ του ιδίου και της Κάθλιν Μακ Κάφρεϊ, αντιπροέδρου του HBO. Σε συνομιλίες, οι δυο τους συζητούσαν για έναν «μυστικό στρατό» που θα απαντούσε σε κριτικούς που έκαναν αρνητική κριτική σε σειρές του HBO.

«Για όσους από εσάς με γνωρίζετε, ξέρετε ότι είμαι πολύ, πολύ παθιασμένος με τις εκπομπές που αποφασίζουμε να κάνουμε. Και τους ανθρώπους που τις κάνουν και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτές. Θέλω οι σειρές να είναι σπουδαίες. Θέλω οι άνθρωποι να τις αγαπούν. Θέλω να τις αγαπάτε όλοι. Είναι πολύ σημαντικό για μένα το τι σκέφτεστε για αυτές. Το 2020 και το 2021, εργαζόμουν από το σπίτι και μπαίνοντας στο Twitter μου ήρθε μια πολύ, πολύ χαζή ιδέα για να εκτονώσω την απογοήτευσή μου», ανέφερε ο Μπλόις.

Παραδέχτηκε ότι τα έξι tweets σε διάστημα 18 μηνών που είχε κάνει δεν ήταν «πολύ αποτελεσματικά», αλλά ζήτησε συγγνώμη από όσους είχαν εμπλακεί στις διαδικτυακές, ανώνυμες, επιθέσεις, όπως αναφέρει o Guardian. 

«Προφανώς, κανείς δεν θέλει να είναι μέρος μιας ιστορίας με την οποία δεν έχει καμία σχέση», ανέφερε. Επίσης, όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, έχω προχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια στη χρήση DMs. Έτσι, τώρα, όταν διαφωνώ με κάτι σε μια κριτική, ή όταν διαφωνώ με κάτι που βλέπω, πολλοί από εσάς είστε αρκετά ευγενικοί για να ανταλλάξετε απόψεις μαζί μου και αυτός είναι ένας πολύ πιο υγιής τρόπος για να το κάνουμε αυτό».

Η αρχική ιστορία του Rolling Stone περιγράφει λεπτομερώς ένα περιστατικό του 2022 με την κριτικό τηλεόρασης του Vulture, Κάθριν Βαν Άρεντονκ, όταν αυτή έκανε ένα σχόλιο για τη σειρά Perry Mason: «Παρακαλώ βρείτε έναν τρόπο να επικοινωνήσετε το ανδρικό τραύμα εκτός από το να μου δείχνετε flashback τις αναμνήσεις του ήρωα από τον πόλεμο», είχε σχολιάσει.

Ο Μπλόις ήταν έξαλλος και φέρεται να είχε συντάξει μια απάντηση μέσω μηνύματος για να το κάνει tweet ένας πρώην υπάλληλος: «Είναι μια ελιτίστικη άποψη αυτή. Υπάρχει κάτι πιο τραυματικό για τους άνδρες (και πλέον και τις γυναίκες) από το να πολεμούν σε έναν πόλεμο; Συγγνώμη αν αυτό σας φαίνεται πολύ βολικό».

Τελικά αποφασίστηκε να μην δημοσιευτεί το tweet  αυτό αλλά δημιουργήθηκε η ιδέα να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος στο μέλλον.

Ένας υπάλληλος που υλοποίησε την ιδέα αυτή, ο Σούλι Τεμόρι, κατέθεσε αγωγή κατά του ΗΒΟ για την παράνομη απόλυσή του. Ισχυρίζεται ότι παρενοχλήθηκε και αντιμετώπισε διακρίσεις μετά από διάγνωση που αφορούσε την ψυχική του υγεία.

Ισχυρίζεται επίσης ότι του ζητήθηκε να εκτελεί καθήκοντα, όπως η δημιουργία ψεύτικων διαδικτυακών λογαριασμών για να απαντά σε επικριτές των εκπομπών του HBO.

ειδήσεις τώρακριτικήTwitterΤΗΛΕΟΡΑΣΗHBO