Lifestyle|25.03.2019 12:59

R. Kelly: Ζήτησε άδεια για να δώσει συναυλίες στο εξωτερικό (vids)

Newsroom

Ο Ρόμπερτ Κέλι ζήτησε άδεια να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να εμφανιστεί σε συναυλίες. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο τραγουδιστής, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών και σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προσπαθεί να εξασφαλίσει εμφανίσεις στις ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο όταν συνελήφθη πρώτη φορά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο τραγουδιστής της R&B σκοπεύει να δώσει μέχρι πέντε συναυλίες στο Ντουμπάι τον επόμενο μήνα και κατέθεσε αίτημα στο δικαστήριο. Στο νέο αίτημα δεν αναφέρεται ο χώρος, στον οποίο θα διοργανωθούν οι συναυλίες ή το χρηματικό πόσο που ο R. Kelly θα αποκομίσει. Οι συναυλίες στη Μέση Ανατολή είχαν ανακοινωθεί πριν από τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το αίτημα, ο R Kelly δίνει αγώνα για να πληρώσει τη διατροφή για το παιδί του και αυξάνονται καθημερινά τα έξοδα για τις αμοιβές των δικηγόρων. Στο έγγραφο σημειώνεται ότι μια σειρά συναυλιών στο Ιλινόις ακυρώθηκε και ότι η μουσική του αποσύρθηκε από streaming υπηρεσίες.

«Δεν μπορεί να εργαστεί και κατά συνέπεια δεν μπορεί να βγάλει τα προς το ζην, αν είναι εγκλωβισμένος στο Ιλινόις ή ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής» αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο πέντε σελίδων.

Ο τραγουδιστής αποφυλακίστηκε δηλώνοντας αθώος και καταβάλλοντας εγγύηση 100.000 δολαρίων. Οι ισχυρισμοί εναντίον του, διατυπώθηκαν ξανά όταν προβλήθηκε η σειρά ντοκιμαντέρ «Life Surviving R Kelly» τον Ιανουάριο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, πρόσφατα, στο CBS News ανέφερε: «Θα έπρεπε να είμαι ηλίθιος για να κάνω αυτά που λένε. Είναι χαζό, σκεφτείτε το για λίγο λογικά! Ξεχάστε πώς νιώθετε για μένα. Μπορείτε να με αγαπάμε ή να με μισείτε, όμως χρησιμοποιήστε την λογική σας. Πόσο βλάκας θα έπρεπε να είμαι, με το τρελό παρελθόν μου και όλα όσα έχω περάσει, για να κάνω όσα με κατηγορούν; Θα έπρεπε να είμαι ένα τέρας για να κρατώ κορίτσια αιχμάλωτα παρά τη θέλησή τους, να τα αλυσοδένω και να τα κρατάω νηστικά!». 

Τα περιστατικά για τα οποία κατηγορείται ο μουσικός ξεκινούν από το 1998 και αφορούν ανήλικα κορίτσια. Το ένα από αυτά μάλιστα ήταν μόλις 13 ετών. Τα θύματα και οι οικογένειές τους κατηγορούν τον Ρόμπερτ Κέλι ότι κρατούσε αιχμάλωτες τις έφηβες σε ένα περιβάλλον, όπου βιάζονταν και κακοποιούνταν κι ότι υπέβαλε τα θύματά του σε σεξουαλική και σωματική βία, επί καθημερινής βάσης. 

Ρόμπερτ Κέλιπεριοδείασυναυλία