Lifestyle|17.11.2023 11:34

Άλεκ Μπάλντουιν: Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες μετά από νέο βίντεο τον δείχνει να πυροβολεί στα γυρίσματα του «Rust»

Newsroom

Η τραγωδία που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» πριν από δύο χρόνια όταν, ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, πάγωσε το Χόλιγουντ. Ο πρωταγωνιστής και συμπαραγωγός του γουέστερν, είχε στα χέρια του το όπλο που χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα όταν συνέβη το δυστύχημα. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για το πώς συνέβη το σοκαριστικό περιστατικό ενώ, η υπόθεση, οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του Μπάλντουιν αποσύρθηκαν τον περασμένο Απρίλιο ωστόσο, 7 μήνες μετά το κλείσιμο της υπόθεσης, στο «φως» έφερε το NBC News βίντεο που δείχνει τον Μπάλντουιν να πυροβολεί στον χώρο των γυρισμάτων, λίγο πριν τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς. Στο υλικό, διακρίνεται ο ηθοποιός να βγαίνει από μία πόρτα και, στη συνέχεια, να πυροβολεί με ένα όπλο, φωνάζοντας, «πάμε άλλη μία, ας ξαναγεμίσουμε».

Όσο κατευθύνει έναν εργαζόμενο πίσω από την κάμερα, ο Μπάλντουιν ξαπλωμένος ακούγεται να του λέει, «τώρα περίμενε ένα λεπτό, θα πυροβολήσω δεξιά, θέλεις να πας στην άλλη πλευρά; Δε θέλω να πυροβολήσω προς το μέρος σου». Επιπλέον, σε άλλα σημεία, ακούγεται να ρωτά κάποιον από το συνεργείο αν είναι καλά, μετά την πτώση του κατά λάθος αλλά και να ζητά από κάποιο άλλο πρόσωπο, που δε φαίνεται στα πλάνα, να τον ακολουθήσει σε μία συγκεκριμένη πορεία διαφορετικά, όπως λέει, μπορεί να σπάσει τον «γαμ.. του λαιμό».

Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση

Όπως όλα δείχνουν, πάντως, όλα τα ενδεχόμενα στην υπόθεση παραμένουν ανοιχτά καθώς, μπορεί οι κατηγορίες εις βάρος του Μπάλντουιν να αποσύρθηκαν την άνοιξη, αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, το επόμενο διάστημα, να τού απαγγελθούν νέες. «Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα τους τελευταίους μήνες, ήρθαν στο φως πρόσθετα στοιχεία που πιστεύουμε ότι αποδεικνύουν την ποινική ευθύνη του κ. Μπάλντουιν για τον θάνατο της Χάτσινς και τον πυροβολισμό του Τζόελ Σόουζα. Πιστεύουμε ότι η ενδεδειγμένη πορεία δράσης είναι να επιτρέψουμε σε μια επιτροπή πολιτών του Νέου Μεξικού να αποφασίσει από εδώ και πέρα εάν ο κ. Μπάλντουιν θα πρέπει να κρατηθεί για ποινική δίκη», ανέφεραν οι ειδικοί εισαγγελείς Kari Morrissey και Jason Lewis σε σχετική ανακοίνωση.

Όταν οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι το όπλο θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με το τράβηγμα της σκανδάλης, δήλωσαν κατά τη δημόσια δικαστική κατάθεσή τους, ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο ο Μπάλντουιν να θεωρηθεί υπεύθυνος για το τραγικό περιστατικό. Οι δικαστές, νωρίτερα, είχαν δηλώσει ότι θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να επαναλάβουν τις κατηγορίες, στην πρίπτωση που αποδειχθεί ότι το όπλο ήταν λειτουργικό. «Εάν διαπιστωθεί ότι το όπλο δεν είχε δυσλειτουργία, οι κατηγορίες κατά του κ. Μπάλντουιν θα συνεχιστούν», σημειωναν με την απόφασή τους να παραμένει σε εκκρεμότητα μιας και, ο ηθοποιός, δεν έχει κατηγορηθεί εκ νέου για την ώρα.

πυροβολισμοίκατηγορίεςειδήσεις τώραγυρίσματαΑλεκ Μπάλντουιν