Lifestyle|06.12.2023 12:11

Μακένζι Φίλιπς: Αποκάλυψε ότι είχαν 10ετή αιμομικτική σχέση με τον πατέρα της - Με βίασε αλλά έχω συγχώρεση στην καρδιά μου

Newsroom

Η ηθοποιός Μακένζι Φίλιπς, γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία «American Graffiti», προκάλεσε αντιδράσεις με τη συνέντευξή της στην οποία δήλωσε ότι συγχώρεσε τον πατέρα της - τον μουσικό Τζον Φίλιπς, τον frontman των Mamas & Papas- με τον οποίο διατηρούσε δεκαετή αιμομεικτική σχέση μετά τον βιασμό της στα 19 της.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Μακένζι υπέφερε από σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της. Η σχέση τους έφτασε στο τέλος της, όταν η Μακένζι έμεινε έγκυος και υπήρχε αμφιβολία σχετικά με την πατρότητα του παιδιού. Παρ’ όλα αυτά, η Μακένζι επέλεξε να συγχωρέσει τον πατέρα της για τον πόνο που της προκάλεσε, χωρίς να συνυπογράφει ή να συμφωνεί με τη συμπεριφορά του.

«Είναι πολύ περίπλοκο, και παρόλα αυτά, είμαι γαλήνια»

Τα σχόλια έρχονται 14 χρόνια αφότου αποκάλυψε στα απομνημονεύματά της High on Arrival του 2009 ότι είχε αιμομικτική σχέση με τον μουσικό που έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1960. Η 64χρονη Φίλιπς προβληματίστηκε για το θέμα της συγχώρεσης σε μια συζήτηση με την ετεροθαλή αδελφή της, την τραγουδίστρια του Γουίλσον Φίλιπς, Τσίννα Φίλιπς Μπάλντουιν, η οποία ανέβηκε στο YouTube την Τετάρτη.

"Ο μπαμπάς ήταν το κάτι άλλο", είπε. "Δέχομαι πολλή κριτική και πολύ τρολάρισμα στο διαδίκτυο επειδή έχω συγχώρεση στην καρδιά μου. Συγχώρεση, γιατί η συγχώρεση είναι για μένα, όχι για τον άλλον. Και το να συγχωρώ δεν σημαίνει ότι συνυπογράφω ή συμφωνώ με αυτό για το οποίο τον συγχωρώ." Στα απομνημονεύματα, η Φίλιπς έγραψε ότι ο πατέρας της τη βίασε όταν ήταν 19 ετών, ενώ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ. Αποκάλυψε ότι στη συνέχεια είχαν μια αιμομικτική σχέση που διήρκεσε 10 χρόνια.

«Είναι πολύ περίπλοκο. Είναι πολύ περίπλοκο, και παρόλα αυτά, είμαι γαλήνια», συνέχισε.

Ο Φίλιπς Μπάλντουιν, 55 ετών, βρήκε επίσης την ευκαιρία να αναλογιστεί τον πατέρα τους.

"Προφανώς, είναι ένας καταπληκτικός τραγουδοποιός και, ξέρετε, αγαπούσα το γέλιο του, και όμως υπήρχε αυτή η άλλη πλευρά του μπαμπά που ήταν, εννοώ, κάπως, σαν ένα τέρας. Ήταν τόσο σκοτεινός και δεν ήξερες ποιον θα έβρισκες. Ήταν πολύ απρόβλεπτος", είπε.

Ενώ προσκαλούσε τους θαυμαστές της να παρακολουθήσουν το βίντεο σε μια ανάρτηση στο Instagram, η Φίλιπς Μπάλντουιν, της οποίας μητέρα είναι η πρώην τραγουδίστρια των Mamas & the Papas Μισέλ Φίλιπς, αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη αδελφή της ως "επιζώντα" και "νικήτρια".

Στο βιβλίο της του 2017, Hopeful Healing: Essays on Managing Recovery and Surviving Addiction, η Phillips μοιράστηκε ότι η αποκάλυψή της κατέστρεψε τις σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς της.

"Κατάλαβα ότι κάποιοι στην οικογένειά μου επέλεξαν να κρατήσουν τον πόνο και τον θυμό που ένιωσαν όταν αποκάλυψα την αλήθεια για τον πατέρα μου", έγραψε η Phillips το 2017. "Καταλαβαίνω ότι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι σε μια αντίδραση που αποτελεί εγχειρίδιο, υποτιμώντας το θύμα και κρατώντας ψηλά τον δράστη".

ηθοποιόςβιασμόςειδήσεις τώρα