Lifestyle|08.12.2023 09:00

Θέμις Μπαζάκα για την κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία: «Κοστίζει το να λες την άποψή σου»

Newsroom

Η Θέμις Μπαζάκα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» και αναφέρθηκε στην πρόσφατή της δήλωση πως τα θρησκευτικά θα πρέπει να βγουν από τα σχολεία και στη θέση τους να μπει η σεξουαλική εκπαίδευση. Επειτα από αυτές τις δηλώσεις δύο ιερείς απέστειλαν επιστολή με την οποία ζητούσαν τον αφορισμό και τη μετάνοια από την ηθοποιό, καλώντας την «ν' ανοίξει κανένα βιβλίο». 

«Τη γνώμη μου είπα. Δεν είμαι ούτε πρωθυπουργός που έβγαλα νόμο, ούτε υπουργός ούτε τίποτα. Είπα μια γνώμη, δεν την θέλετε; Στο καλό. Φυσικά και όλο αυτό ήταν bullying και σίγουρα τα media ενδιαφέρονται για την κουτσομπολίστικη πλευρά ενός θέματος. Όσο όμως δεν μιλάς, σε δυο μέρες πέρασε. Αυτό. Εγώ θα συνεχίσω να λέω τη γνώμη μου, ίσως, με άλλον τρόπο και σε άλλη στιγμή. Έχω γίνει πιο προσεκτική» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η πρωταγωνίστρια του «Milky Way».

«Το να υποστηρίζεις την άποψη σου, κοστίζει. Φυσικά και κοστίζει. Ειδικά αν έχεις απέναντι σου κάτι που δεν θέλει να χάσει την εξουσία του και την θέση του. Δημοσίως δεν μου έχει συμβεί ξανά να συγκρουστώ, είμαι άμαθη και δεν έχω social media από θέση. Γιατί δεν μου αρέσει που εκεί πέρα, αντί να γίνονται ουσιαστικά και ωραία debate όπου καθένας ανταλλάσσει τη γνώμη του, γίνονται μάχες και πράγματα βίαια με μια γλώσσα που εγώ δεν την θέλω να την έχω στη ζωή μου» επισήμανε η ίδια. 

«Με σόκαρε κάπως αυτό. Βέβαια είχα και φοβερή υποστήριξη, δεν το συζητάω. Δηλαδή με σταματούσαν στο δρόμο και μου έλεγαν πως "επιτέλους, κάποιος λέει κάτι". Δεν θέλω όμως, αυτά είναι θέματα που κατάλαβα ότι δεν μπόρεσαν να τα λύσουν ούτε πολιτικοί. Για να τελειώνει όμως αυτό το θέμα, συγγνώμη. Εγώ μίλησα για μια σειρά, η οποία διαπραγματεύεται τέτοια πράγματα, για το Milky Way και μίλησα μόνο για αυτή τη σειρά. Πήραν από τη συνέντευξη διάφορα και αυτό εισχώρησε στον κοινωνικό ιστό κάπως αλλιώς» κατέληξε.

«Τους πρώτους μήνες στην Αμερική έπλενα πιάτα»

Παράλληλα, η Θέμις Μπαζάκα μίλησε για τους πρώτους μήνες που έζησε στην Αμερικήακολουθώντας τον σύντροφό της. «Αν δεν είχα πάει, μπορεί κι εγώ να ήμουν μια κατεστραμμένη τώρα. Θυμάμαι γύρισα και οι φίλοι μου παίρνανε δάνειο για να πάνε διακοπές και πιστωτικές κάρτες. Οι άνθρωποι τότε είχαν μια αφέλεια, δεν σκεφτόντουσαν. Ενώ στην Αμερική είδα ανθρώπους με τις βαλίτσες τους στο καρότσι και τα παιδιά τους. Ακολούθησα τον έρωτα. Είπα πως θα πάω στην Αμερική και θα κάνω άλλη δουλειά. Τους πρώτους μήνες έπλενα πιάτα σε ένα μικρό μαγαζί που σέρβιρε σούπες».

Θέμις Μπαζάκαειδήσεις τώραηθοποιόςΘρησκευτικάsocial media