Lifestyle|13.12.2023 11:24

Andre Braugher: Το Brooklyn Nine-Nine αποτίει φόρο τιμής στον πρωταγωνιστή του Captain Holt - «Πάντα ο αρχηγός μας»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Andre Braugher (AP)
Andre Braugher (AP)
Andre Braugher (AP)
Andre Braugher (AP)
Andre Braugher (AP)
Andre Braugher (AP)

Ο Αντρέ Μπράουερ (Andre Braugher), ο οποίος πρωταγωνίστησε ως αστυνόμος Ρέιμοντ Χολτ στη σειρά Brooklyn Nine-Nine και ως ντετέκτιβ Φρανκ Πέμπλετον στο Homicide: Life on the Street, πέθανε σε ηλικία 61 ετών μετά από σύντομη ασθένεια. «Πάντα ο αρχηγός μας. Σε αγαπάμε, Andre», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός της κωμικής σειράς την Τρίτη, μετά την δυσάρεστη είδηση.

 

Ο Braugher έγινε διάσημος ως ηθοποιός στο Homicide:Life on the Street, ενσαρκώνοντας τον Frank Pembleton, έναν εγωιστή, ανυποχώρητο αστυνομικό της Βαλτιμόρης. Ο Braugher εργάστηκε σταθερά στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με ρόλους σε ταινίες όπως οι Glory και City Angels και πρωταγωνιστώντας σε σειρές όπως οι Men of a Certain Age, Hack και The Good Fight.

Αλλά έγινε αγαπητός στο κοινό ως ένας πρώτης τάξεως κωμικός ηθοποιός όταν μπήκε στο ρόλο του αστυνόμου Holt στο Brooklyn Nine-Nine, με το σκληρό, άκαμπτο, επιτηδευμένο στυλ του να αποτελεί το υπόβαθρο για να ζωντανέψει στην οθόνη κάθε είδους αστεία σενάρια και αθυρόστομες ατάκες. Ο Braugher ήταν συχνά ο ήρεμος της ιστορίας στο cast που είχε επίσης τους Andy Samberg, Melissa Fumero, Stephanie Beatriz, Chelsea Peretti, Terry Crews και Joe Lo Truglio.

Η κωμική σειρά έκανε πρεμιέρα στο Fox τον Σεπτέμβριο του 2013, όπου έτρεξε για πέντε σεζόν πριν ακυρωθεί το 2018. Το NBC έσωσε τη σειρά, αναλαμβάνοντας τη σειρά για τρεις επιπλέον σεζόν μέχρι την ολοκλήρωσή της το 2021. Ο Braugher εμφανίστηκε και στα 153 επεισόδια της σειράς, καθώς παρακολουθούσε τη διαδρομή του αστυνόμου Holt από έναν στωικό αστυνομικό διοικητή ως τον πρώτο μαύρο ομοφυλόφιλο διοικητή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και μέλος της οικογένειας Nine-Nine.

 

Και τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα στα οποία προβλήθηκε η σειρά μοιράστηκαν αφιερώματα  για τον Braugher την Τρίτη.

«Όλοι στο FOX είναι συντετριμμένοι από την ξαφνική απώλεια του φίλου και συναδέλφου μας, του απίστευτα ταλαντούχου Andre Braugher», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Fox. «Σίγουρα θα τον θυμόμαστε για τους εμβληματικούς κωμικούς και δραματικούς ρόλους του τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση, αλλά θα τον θυμόμαστε κυρίως για τη μεγάλη του καρδιά, την καλοσύνη του και τη διαρκή επίδραση που άσκησε στους φίλους, την οικογένεια και τους απανταχού θαυμαστές του. Ο Andre ήταν η καρδιά και η ψυχή του Nine-Nine και θα είναι για πάντα ο αρχηγός μας. Οι σκέψεις μας και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του Andre αυτή τη στιγμή».

Το NBC, το οποίο έσωσε το Brooklyn Nine-Nine από την ακύρωση και φιλοξένησε επίσης το Homicide: Life on the Street, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Andre Braugher ήταν ο ηθοποιός που οι άλλοι στο επάγγελμα θα φιλοδοξούσαν πάντα να γίνουν. Εισήγαγε τον ντετέκτιβ Φρανκ Πέμπλετον στο «Homicide: Life on the Street» τόσο με δίκαιη αγριότητα όσο και με ήρεμη αξιοπρέπεια. Εκτός από την ικανότητά του ως δραματικού ηθοποιού, τα κωμικά του προσόντα ήταν επίσης σε πλήρη επίδειξη ως ο αποφασισμένος και παθιασμένος αστυνόμος Holt στο «Brooklyn Nine-Nine». Οι ερμηνείες του θα συνεχίσουν να εμπνέουν τις μελλοντικές γενιές και θα μας λείψει πάρα πολύ».

Ο Braugher ήταν τέσσερις φορές υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου ηθοποιού Β' ανδρικού ρόλου σε κωμική σειρά για το ρόλο του ως Captain Holt. Δεν κέρδισε ποτέ για το Nine-Nine, αν και στο παρελθόν είχε αποσπάσει Emmy για τη δουλειά του στο Homicide: Life on the Street και τη μίνι σειρά του FX Thief.

Ο συνδημιουργός Dan Goor είχε μιλήσει στο EW για την επιλογή του Braugher λόγω των δεσμών του με το Homicide: Life on the Street. «Ανακαλύψαμε ότι ο Andre ήταν διαθέσιμος», δήλωσε ο Goor, «και αυτός ο τύπος που δεν είναι μόνο ένας καταπληκτικός ηθοποιός, αλλά απέκτησε φήμη μετά τον ρόλο του αστυνομικού σε μια από τις πιο αξιοσέβαστες σειρές, θα ενδιαφερόταν ενδεχομένως να κάνει την ηλίθια μικρή μας σειρά, ήταν τόσο εύκολο. Κάναμε μια οντισιόν μαζί του και δεν ξέραμε αν ήταν αστείος. Ξέραμε ότι ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός, και μετά, μέσα στα πρώτα δύο λεπτά, μας έκανε να γελάσουμε».

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν σκοπεύω να κάνω μια παρωδία του εαυτού μου, και αυτή η σειρά δεν είναι ούτε κατά διάνοια τόσο έντονη, ούτε καν προσποιείται ότι είναι τόσο έντονη», δήλωσε ο Braugher. «Δεν θα κάνουμε το Reno 911 ή το Police Squad. Νομίζω ότι ξεκινάμε πάντα από τη βάση ότι αυτή η κωμωδία για τον χώρο εργασίας που διαδραματίζεται σε ένα αστυνομικό τμήμα περιλαμβάνει πραγματικά ικανούς ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν, οπότε η κωμωδία δεν πηγάζει από το γεγονός ότι είναι απλά ανίκανοι. Είναι περισσότερο κλείσιμο του ματιού παρά παρωδία, και ελπίζω να μην βρεθώ στο πλαίσιο να φωνάζω σε κάποιον, γιατί αυτό θα ήταν υπερβολικό. Αλλά εδώ είναι ο Ned Beatty και ο Yaphet Kotto, 20 χρόνια μετά. Εγώ παίζω τον αυστηρό, οπότε είναι πολύ ενδιαφέρον, και ο Andy είναι ο πανέξυπνος νεαρός ντετέκτιβ τώρα. Δεν είναι ένας άμεσος παραλληλισμός, αλλά είναι μια αστεία αντιστροφή».

Mε πληροφορίες από Entertainment Weekly

θάνατοςειδήσεις τώραηθοποιός