Lifestyle|14.12.2023 14:54

Παύλος Χαϊκάλης για #metoo: «Στο ΣΕΗ είναι τόσες χιλιάδες υποθέσεις και βγήκαν μόνο τέσσερις, πού είναι οι άλλες;»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» βρέθηκε ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος μίλησε για το #Metoo και την ενασχόλησή του με την αστρολογία. «Από το ΣΕΗ είχα διαγραφεί. Έγινε ένας ντόρος γύρω από τη διαγραφή τη δικιά μου. Πριν διαγραφώ, πήγα και ζήτησα επανεγγραφή για να εξετάσουν τη δική μου υπόθεση και να παρουσιάσω στοιχεία. Όλα τα στοιχεία που κατέθεσα, δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψιν. Ήταν στοιχεία με μαρτυρίες συναδέλφων, έγγραφες καταθέσεις, χαρτιά, με τα πάντα. Κι εκεί κατάλαβα ότι δεν έχει κανένα νόημα.

Ακούω ανθρώπους που λένε: "Κορίτσια είμαστε μαζί σας και θέλω να βγάλω τις τρίχες μου". Άσε το γιατί. Αλλά αυτές οι δηθενιές… Η ουσία χάθηκε, η μπάλα είναι αλλού. Δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος αυτή τη στιγμή που να σταθεί εναντίον της γυναίκας. Η καταστολή του πολιτισμού βρίσκεται στον άντρα που δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τη θηλυκή του πλευρά. Η γυναίκα κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά, διεκδίκησε και προχώρησε. Ο άντρας δε κατάλαβε πέντε πράγματα κι εκεί χάθηκε η μπάλα. Σαφώς και υπάρχουν άντρες που κάνουν μεγάλη ζημιά κι έχει μείνει το μυαλό τους 500 χρόνια πίσω, και πρέπει να είσαι υπέρμαχος κατά της κακοποίησης» δήλωσε, αρχικά, ο ηθοποιός.

«Άλλο αυτό όμως και άλλο ένα επίπεδο κουτσομπολίστικο. Το #Metoo ήταν 3, 4, 5 άτομα; Αυτό ήταν δηλαδή; Σταμάτησε η κακοποίηση των γυναικών; Όχι! Δε βγήκε στο μέγεθός της και υπήρξε και παραπληροφόρηση. Τα αληθινά θύματα – ξέρουμε τις περιπτώσεις – δε βγήκαν να μιλήσουν. Οι σωστές περιπτώσεις δε βγήκαν να μιλήσουν και αυτό αφήνει πολλά κενά στην ιστορία. Μη μιλάμε για ανθρώπους που βγήκαν να καταγγείλουν bullying όταν έχουμε γυναίκες που είναι γνωστό ότι έχουν φάει πολύ ξύλο από κάποιους. Πολύ ξύλο. Υπάρχουν κάποιες που βγήκαν να καταγγείλουν και έχουν φάει πολύ ξύλο από άλλες σχέσεις τους. Γιατί καταγγέλλεις αυτόν και όχι τον άλλον;

Ίσως γιατί εκεί είναι άλλα συμφέροντα από πίσω, γιατί δε σε παίρνει, γιατί έγινε της μόδας και έπρεπε να βγάλουμε απωθημένα; Αν μιλήσω, αύριο θα γίνει της κακομοίρας. Είναι όλες πολύ περίεργες καταστάσεις. Off the record μπορώ να σου πω πολλά. Στο ΣΕΗ είναι τόσες χιλιάδες υποθέσεις και βγήκαν μόνο τέσσερις. Που είναι οι άλλες; Μόνο η αντρική συμπεριφορά ήταν λάθος στον χώρο μας; Δεν υπήρχε λάθος γυναικείας συμπεριφοράς; Απλά δεν θέλω να το θίξω, γιατί θα πουν αύριο ότι πάω να τα βάλω με τις γυναίκες. Αν σου πω λεπτομέρειες, αύριο θα βγουν να με κράξουν. Άστο» υπογράμμισε ο Παύλος Χαϊκάλης.

«Αν δεν είχα την αστρολογία θα είχα αυτοκτονήσει»

Το τελευταίο διάστημα, ο ηθοποιός έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας και ζει στην επαρχία. «Ο κόσμος κατακρίνει την αστρολογία χωρίς να τη έχει γνωρίσει, δεν την ξέρει. Δεν ξέρω γιατί δεν πιάνεται γνωστούς αστρολόγους να σας πουν πέντε πράγματα για την επιστήμη. Βγαίνει ο κόσμος να την καταδικάσει χωρίς να ξέρει. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε πράγματα χωρίς να ξέρουμε. Να βλέπουμε σύμβολα, για να μας καθοδηγούν. Εγώ με όσα πέρασα, αν δεν είχα την αστρολογία θα έπρεπε να είχα αυτοκτονήσει. Είχα δει ότι θα υπάρχει ένα πρόβλημα αλλά δε περίμενα αυτό το μέγεθος και αυτή την εμμονή.

Όταν βγήκε ένας συνάδελφός σου, παρουσιαστής, με μια εμμονή επί 1,5 μήνα γιατί βγαίνω – δε κρατάω κακία – αλλά 1,5 μήνα τέτοια εμμονή γιατί πάω να δουλέψω. Δεν τον πήρα τηλέφωνο γιατί δεν θέλω να κάνω διάλογο. Θέλω να με πάρει εκείνος να μου πει ότι το έκανε γι’ αυτόν και γι’ αυτόν τον λόγο. Το συζήταγα και με κόσμο και όλοι μου έλεγαν το ίδιο, ρε φίλε, τέτοια εμμονή γιατί πάω να δουλέψω. Τι έχω κάνει δηλαδή; Εμένα οι ιστορίες μου βασίζονται πάνω σε δυο κουτσομπολιά. Βγήκα να υπερασπιστώ τ' όνομά μου και βρήκα και τον μπελά μου. Αν γυρίσω να σου πω τι έχει συμβεί, και τι ξέρω, θα γίνω κι εγώ ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας. Αποφάσισα λοιπόν να τραβηχτώ και να αφήσω τον καθένα να κρίνει. Δεν είναι εύκολο. Ο κόσμος, πέρα από μερικά τρολ στα social media, μου δείχνει την αγάπη και την εκτίμησή του. Υπήρξε μια παραπληροφόρηση στην περίπτωσή μου».

Γιώργος Λιάγκας: «Αυτό που είπε για τον εμμονικό παρουσιαστή, δε ξέρω αν το λέει για μένα»

Η εκπομπή «Το Πρωινό» πρόβαλε αποσπάσματα απο τη συνέντευξη του ηθοποιού και μετά το τέλος του βίντεο, ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε: «Για να πιαστώ από το τελευταίο που είπε, ότι αυτά που ακούσαμε, είναι παρωνυχίδα – μπορεί έτσι να είναι – αλλά αν υπάρχουν άλλα σημαντικότερα που δεν έχουν καταγγελθεί – κακώς – τι να κάνουμε; Να διαγραφούν και οι παρωνυχίδες επειδή κάποιες άλλες γυναίκες έχουν φάει περισσότερο ξύλο και δε βγήκαν να το πουν; Επειδή κάποιες κακοποιήθηκαν λιγότερο δε πρέπει να το πουν; Τι λογική είναι αυτή;

Αν ξέρει κάτι ο κ. Χαϊκάλης γιατί δεν το λέει. Να παρακινήσει αυτές τις γυναίκες να μιλήσουν. Εγώ πιστεύω ότι ο κύριος Χαϊκάλης είναι η κλασική περίπτωση ανθρώπου που μόνος του έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Γιατί δεν έκανε κάτι που να τείνει στη σφαίρα του παραβατικού ή οτιδήποτε άλλο. Έκανε κάποιες πράξεις – πίεσε κάποιες γυναίκες με κάποιο τρόπο – ηθικά απαράδεκτες. Βγήκε και ζήτησε συγγνώμη». 

«Αυτό που είπε για τον εμμονικό παρουσιαστή, δε ξέρω αν το λέει για μένα, αλλά σε ό,τι με αφορά πολλές φορές έχω βγει κι έχω πει ότι πρέπει να γυρίσει στο θέατρο, ότι είναι εξαιρετικός ηθοποιός και παρότι δεν το ξέρει, να ψάξει να δει μήπως πίσω από τις προτάσεις που του έγιναν κρύβεται και ένας Λιάγκας. Μήπως σε κάποιους παραγωγούς που του κάνανε προτάσεις μέσα στον χειμώνα κρύβεται ένας Λιάγκας που είπε: "Είναι καλός, πάρ’ τον να παίξει στο θέατρο";

Συμφωνώ μαζί του στο ότι λείπει η καλή κωμωδία, και στη τηλεόραση και στο θέατρο. Ελεος. Πόση Μάνη και πόση Κρήτη να δούμε πια; Ας δούμε και μια κωμωδία. Δε λέω ότι είναι κακή η Μάνη και η Κρήτη, εννοώ το δράμα, δεν έχω κάτι με τις περιοχές, αλλά θέλει και λίγο κωμωδία να γελάσει το χειλάκι μας. Και είναι καλός ο Χαϊκάλης. Από την άλλη, το ότι δεν πήγε καλά η παράστασή του στη Κύπρο, δεν στοχοποιήθηκε από κανέναν δημοσιογράφο. Ηταν επιλογή του να πάει να δουλέψει σε μια συγκεκριμένη δουλειά, με μια συγκεκριμένη αισθητική, μ' ένα συγκεκριμένο κείμενο, που δε ξέρω αν πραγματικά ανταποκρίνεται σε αυτό που είναι ο Παύλος Χαϊκάλης.

Δεν είναι ότι ο κόσμος του έστρεψε την πλάτη επειδή τον τιμώρησε για το #MeToo. Όχι, απλά δε του άρεσε αυτό που πήγαν να παρουσιάσουν. Πρέπει να τα βάλει με άλλους ο κ. Χαϊκάλης και όχι με αυτούς που έχει στο μυαλό του, που είναι και πιο κοντά σε αυτόν. Και να καταλάβει και κάτι άλλο, καλώς ή κακώς αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την πολιτική κάποια στιγμή, να σώσει κι αυτός την πατρίδα, άρα θα κριθεί πιο αυστηρά. Μακάρι, να γυρίσει με μια καλή παράσταση που θα του αρμόζει και να πάει ο κόσμος να τον δει» κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.

ειδήσεις τώρααστρολογίαΠαύλος ΧαϊκάληςΣΕΗMeTooηθοποιός