Lifestyle|30.03.2019 18:15

Άννα Μαρία Βέλλη: Το κορίτσι που πήγε κόντρα στον Πέτρο Κωστόπουλο (vids)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Την περασμένη εβδομάδα, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν αρκετά ήταν η συνεργασία του Πέτρου Κωστόπουλου και της Άννας Μαρίας Βέλλη, με εκείνη να αποχωρεί από την εκπομπή «Όλα λάθος»

Η AmiYiami ή αλλιώς Άννα Μαρία Βέλλη είναι μοναχοπαίδι, που γεννήθηκε στη Σίφνο και σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τον στίβο. Μετά από λίγα χρόνια, οι γονείς της πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στην Θεσσαλονίκη, για να δώσουν στην Άννα Μαρία την ευκαιρία να κάνει αυτό που αγαπάει. Το στάδιο του στίβου έγινε το δεύτερο σπίτι της και μετά από σκληρή προπόνηση κατέκτησε πολλά μετάλλια και διακρίσεις στο μήκος και στο ύψος με την ομάδα του Ηρακλή.

Μετά το λύκειο σταματά τον πρωταθλητισμό, περνά στη σχολή Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά ξαφνικά με έναν μαγικό τρόπο μπαίνει στην ζωή της η μεγάλη της αγάπη, το θέατρο. Παίρνει πτυχίο υποκριτικής από την σχολή της Δήμητρας Χατούπη και πρωταγωνιστεί σε δύο παραστάσεις.

«Πρωταθλητισμό έκανα στην ομάδα του Ηρακλή, αλλά τα είδα λίγο σκούρα τα πράγματα. Έκανα άλμα εις μήκος, εξαιτίας ύψους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Μου άρεσε πάρα πολύ. Πάντα, όμως, μου άρεσε και το θέατρο. Ήμουν πολύ δημιουργική σε αυτό το κομμάτι. Με άγχωσε που ο πρωταθλητισμός είναι πολύ σκληρός και ήθελε τρομερές θυσίες. Πήγα στη μαμά μου και της είπα ας το αφήσουμε εδώ. Δεν το μετάνιωσα καθόλου», αναφέρει η γνωστή vlogger στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.  

T

Το 2013, παρουσιάζει την ιντερνετική εκπομπή «Ζήτα μου ό,τι θες» στο Netwix και παράλληλα ετοιμάζεται να περάσει από δοκιμαστικό για την εκπομπή «Όλα» του ΑΝΤ1. «Την ημέρα που αποφοίτησα από τη δραματική σχολή χτυπάει το τηλέφωνο. Μια αντρική φωνή μού λέει ότι είναι ο Βαγγέλης Περρής και θα ήθελε να κάνω δοκιμαστικό για το «ΟΛΑ μπιπ». Είμαι σίγουρη ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Ήμουν διστακτική. Ξέρεις γιατί; Φοβόμουν τις κριτικές. Το συζήτησα κυρίως με τον εαυτό μου και κατέληξα να πω το “ναι”», τονίζει σε άλλη συνέντευξή της.

Μπαίνοντας στον digital κόσμο σκέφτεται να δημιουργήσει το δικό της κανάλι στο YouTube και το κάνει με μεγάλη επιτυχία. Το AmiYiamiTube είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια στην Ελλάδα, με περισσότερους από 250.000 subscribers. Αν γίνεις μέλος στο κανάλι της, θα δεις πολλά σκετσάκια, χιουμοριστικά videos και πολύ πετυχημένα challenges. «Το Youtube πρέπει να μπει ως επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία», έχει τονίσει, ενώ σχετικά με το πώς είναι η ίδια στα βίντεό της επισημαίνει: «Είμαι πολύ ανθρώπινη, έχω ρευτεί πολλές φορές στο κανάλι μου στο Youtube».

T
T

Η περιγραφή που έχει βάλει, όταν άνοιξε το κανάλι της είναι: “AmiYiamiTube is the #bestnewawesomecoolenergeticamazing N SHIT channel ever made by a human being”. «Στην πραγματικότητα, το κανάλι το ξεκίνησα με στόχο την κωμωδία, αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς ήθελα να κάνω. Με πήγε και λίγο από μόνο του. Τώρα φτιάχνω κωμικά βίντεο με σκετσάκια, challenges αλλά και βίντεο γενικού περιεχομένου. Σκοπός μου είναι να περάσει ευχάριστα την ώρα του αυτός που θα με δει. Προσπαθώ να κάνω τουλάχιστον ένα βίντεο την εβδομάδα. Η ατάκα “Τσιου Μπιου Μιου”, που λέω κλείνοντας κάθε μου βίντεο, έχει καθιερωθεί. “Είναι τόσο ενοχλητική και τόσο τέλεια ταυτόχρονα. Η δυσκολία που έχει αυτό το επάγγελμα είναι και η γοητεία του.

Είναι δύσκολο να τα κάνεις όλα μόνος σου, σενάριο, μοντάζ, σκηνοθεσία, φώτα, κάμερα! Αλλά σε βάζει στη διαδικασία της δημιουργίας, μαθαίνεις κάθε μέρα καινούργια πράγματα και, το σπουδαιότερο, είσαι αφεντικό του εαυτού σου! Ε, αυτό το τελευταίο δεν το αλλάζω με τίποτα! Για να φτιάξω ένα βίντεο, μπορεί να μου πάρει από 2 έως 4 μέρες. Η σύλληψη της ιδέας είναι το πιο δύσκολο, το υπόλοιπο έρχεται από μόνο του και ακολουθεί την αισθητική μου! Η πρώτη μου δουλειά μού έτυχε όσο ήμουν στη σχολή, σε ένα ιντερνετικό κανάλι. Τότε ήρθα σε επαφή με το Ίντερνετ και κατάλαβα, ευτυχώς εγκαίρως, ότι κάπου εκεί βρίσκεται το μέλλον. Γνώρισα τα κατάλληλα άτομα, που ήταν πρωτοπόροι στο ελληνικό YouTube (Μaliatsis, Μikeuis), και είπα “γιατί όχι;”. Με τη βοήθειά τους και με πολλή όρεξη να μάθω έφτασα σήμερα εδώ!», δηλώνει στη Lifo.gr. 

Μετά την μεγάλη της επιτυχία και τους πολλούς ρόλους, που υποδύεται καθημερινά στο κανάλι της στο YouTube, μπαίνει στην ζωή της ένας καινούριος «ρόλος», ο ρόλος της παρουσιάστριας. Φέτος, είναι στο πλάι του Πέτρου Κωστόπουλου και της Μαντώ Γαστερατου στην μεσημεριανή εκπομπή «Όλα λάθος» του Open TV. Πρόκειται για μία εκπομπή... troll, στην οποία η Άννα Μαρία Βέλλη και η Μαντώ Γαστεράτου σχολιάζουν με χιούμορ και καυστική διάθεση ό,τι συζητιέται καθημερινά.

Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει σχέση με τον τραγουδιστή Άρη Μαρκή. Οι δυο τους περνάνε αρκετό χρόνο μαζί, ενώ στηρίζει και βοηθάει ο ένας τον άλλον. Παρά τις αυξημένες επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, έχουν καταφέρει να βρουν κοινό κώδικα επικοινωνίας και να κρατήσουν την ισορροπία και την ηρεμία στη σχέση τους.

Πέτρος ΚωστόπουλοςΌλα λάθοςΆννα Μαρία Βέλλη