Lifestyle|25.12.2023 11:10

Βασίλης Καρράς: Το συγκινητικό «αντίο» από την κόρη του, Ειρήνη

Newsroom

Με μία τρυφερή φωτογραφία και χωρίς να γράψει ούτε μία λέξη, αποφάσισε η κόρη του Βασίλη Καρρά, Ειρήνη, ν' αποχαιρετήσει τον μπαμπά της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παραμονή των Χριστουγέννων, σε ηλικία 70 ετών και βύθισε στο πένθος το πανελλήνιο. Η ανάρτησή της, γέμισε με εκατοντάδες σχόλια από γνωστούς της, που της γράφουν, μεταξύ άλλων: «Είχες έναν σπουδαίο πατέρα και θα είσαι πάντα πολύ περήφανη».

Η μονάκριβη κόρη του λαϊκού τραγουδιστή, στην οποία είχε τεράστια αδυναμία, ακολούθησε διαφορετική πορεία από τον Βασίλη Καρρά. Η Ειρήνη έχει αναλάβει τη λειτουργία του «Χωριού της Ειρήνης», τη μεγάλη μονάδα φιλοξενίας και διασκέδασης σε παραδοσιακό ύφος που διατηρούσε ο πατέρας της στην περιοχή Καρδία, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

 

«Eγώ παντρεμένος γεννήθηκα. Στα 18 μου γνώρισα τη γυναίκα μου και στα 20 παντρεύτηκα. Γυναίκα, τη λέω. Έτσι φώναζε κι ο πατέρας μου τη μάνα μου. Στην οικογένειά μου κρατάμε τις παραδόσεις. Πάντως, το όνομά της είναι Χριστίνα. Και εκνευρίζεται πολύ όταν μουρμουρίζει και δεν της απαντάω… Έχουμε και μία κόρη» είχε δηλώσει ο λαϊκός τραγουδιστής σε συνέντευξή του. Η γνωριμία τους έγινε σε μία ντισκοτέκ.

Πού και πότε θα γίνει η κηδεία

Ο τραγουδιστής τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορονοϊο στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, η σορός του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, την Τρίτη (26/12), στις 10 π.μ., στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη (27/12), στις 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του. Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Βασίλη Καρρά επιθυμεί να στηριχθεί ο σύλλογος «Φλόγα» για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Εδινε σκληρή μάχη για την υγεία του

Τον Μάρτιο του 2022, ο Βασίλης Καρράς, κατά τη διάρκεια εμφάνισης που είχε σε νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο της Κρήτης, αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο τραγουδιστής που αντιμετώπιζε χρόνιες παθήσεις, πήρε εξιτήριο μια μέρα μετά και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει τον γιατρό που είχε αναλάβει την παρακολούθηση της υγείας του. Αργότερα, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, που είχε στεφθεί με επιτυχία και είχε μεταφερθεί στο σπίτι του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπου και ανάρρωνε, έχοντας κοντά του τους δικούς του ανθρώπους.

Ωστόσο, λίγους μήνες μετά νόσησε από κορονοϊό γεγονός που σε συνδυασμό με τα ήδη βεβαρημένο ιστορικό υγείας του οδήγησε σε διάφορες επιπλοκές που εξασθένησαν τον οργανισμό του. Ο Δαμιανός Κεσογλίδης είχε μιλήσει στην εκπομπή «Το Πρωινό» για την κατάσταση της υγείας του αδελφού του λέγοντας: «Ολα βαίνουν καλώς, παλεύει, παλεύει. Αναρρώνει όσο πάει. Οι γιατροί του είναι αισιόδοξοι. Χθες το βράδυ ήμουν στο σπίτι του, κάναμε καλαμπούρι, κάθε μέρα εκεί είμαι. Συζητάμε, σηκωνόμαστε, παίζουμε την μπιρίμπα μας, βγαίνουμε στο μπαλκόνι, πάμε βόλτα με το αυτοκίνητο, πάμε και στο χωριό του, στην Καβάλα, στα κτήματά του».

Την περασμένη άνοιξη, ο Βασίλης Καρράς είχε εμφανιστεί αρκετά αδυνατισμένος στα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής «Future Perfect» του Χρήστου Χατζηβασιλείου. Μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περίμεναν: «Καιρός δεν ήταν να με ξαναδείτε; Είμαι πάρα πολύ καλά, επιστρέφω στη δισκογραφία και γενικά στη ζωή. Νομίζω ότι αυτή η συναυλία θα είναι ένα ωραίο κλείσιμο για την καριέρα μου. Καμιά φορά οι καλλιτέχνες πεθαίνουν επάνω στο σανίδι. Ολους αυτούς τους μήνες δεν μου έλειψε η αγάπη του κόσμου. Δεν μου έλειψε ποτέ, γιατί είναι το μεγαλύτερο δώρο που εισπράττω. Για τις νυχτερινές μου εμφανίσεις θέλω λίγο χρόνο ακόμα».

Στην τηλεφωνική παρέμβαση που είχε κάνει στο «Fame Story», καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ενώ παρουσίασε το νέο του τραγούδι «Χύμα στο Κύμα», σε μουσική του Βασίλη Δαραμούσκα και στίχους του Βασίλη Γιαννόππουλου. Παράλληλα, κυκλοφόρησε και το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Είμαι Εδώ», από τη Minos EMI. Στο βιβλίο του, με τίτλο «Από την αποθέωση της Ανατολής… στο χειροκρότημα της Δύσης», γίνεται αναλυτική καταγραφή της καλλιτεχνικής διαδρομής του, καθώς και άγνωστων πτυχών της δημιουργικής του έκφρασης. Η επιθυμία του ήταν τα έσοδα του βιβλίου να διατεθούν στη δημιουργία ενός «καταφύγιου» για άπορους καλλιτέχνες. 

κόρηειδήσεις τώρατραγουδιστήςκηδείαΒασίλης Καρράς