Lifestyle|02.01.2024 12:49

Νίκος Καραγιώργης: «Την περίοδο της κρίσης δούλεψα 2,5 χρόνια σε οικοδομή και εργοστάσιο»

Newsroom

Ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Καραγιώργης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» και μίλησε μεταξύ άλλων για τα άλλα επαγγέλματα που έχει κάνει στην ζωή του, αλλά και για την εμπειρία του να υποδυθεί τον πατέρα του

«Τα χρόνια της κρίσης, επειδή έχω και δύο παιδιά και οικογένεια και είχαμε τα φροντιστήρια, γιατί η κόρη μου έδινε πανελλαδικές και ο γιος μου είχε αρχίσει τα φροντιστήρια για να προετοιμαστεί για πανελλάδικες, είχαμε πάρα πολλά έξοδα. Το θέατρο, όπως ξέρετε, δεν πλήρωνε και στην τηλεόραση είχε μειωθεί η δουλειά και αναγκάστηκα και πήγα σε εργοστάσιο. Ήταν ένα εργοστάσιο ξυλείας και φτιάχναμε έπιπλα και "ντύσαμε" ξενοδοχεία μεγάλα, γιατί πήγαινα και οικοδομή και έκανα τοποθετήσεις. Μόνο κατσαβίδι ήξερα ως τότε, να βιδώνω και να ξεβιδώνω. Τίποτε άλλο. Εκεί έμαθα τη δουλειά. Ένας κοινός φίλος μου ήξερε ότι ζητάνε βοηθούς μάστορα, πάω, βρίσκω τον εργοστασιάρχη - στον Άγιο Στέφανο ήταν το εργοστάσιο- και μου λέει "είναι σκληρή δουλειά εδώ, είναι οικοδομή, δεν είναι θέατρο". Του λέω "δεν είμαι από ζάχαρη". Έτσι με πήρε για 2 μήνες δοκιμαστικά στην αρχή και μετά του έγινα απαραίτητος και έμεινα δυόμιση χρόνια και μάλιστα άντεχα πολύ, όταν άλλα παιδιά που ήταν πολύ πολύ νεότερα - κάτω των 30- κουράζονταν και έφευγαν».

Νίκος Καραγιώργης: «Μου έπεσε το ποτήρι από τα χέρια όταν μου είπαν να υποδυθώ τον πατέρα μου»

Ο Νίκος Καραγιώργης κατά τη διάρκεια της σειράς «Τα καλύτερά μας χρόνια» υποδύθηκε τον πατέρα του, Κώστα Καραγιώργη, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Ο άγνωστος πόλεμος», μια πολεμική-κατασκοπευτική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε στην ΥΕΝΕΔ την περίοδο 1971-74. 

«Ήταν εκπληκτικό, ήταν ιδέα ήταν του Νίκου Απείρανθίτη, τον οποίο θα τον ευγνωμωνώ. Ήταν φοβερό δώρο αυτό που μου έκανε. Με παίρνει μια μέρα τηλέφωνο μου λέει "Κάθεσαι; Κάτσε, πάρε και ένα ποτήρι νερό, κάτσε αναπαυτικά να σου πω κάτι. Πώς θα σου φαινόταν να παίξεις τον Κώστα Καραγιώργη, τον πατέρα σου, την εποχή που έπαιζε στον Άγνωστο πόλεμο" και μου φεύγει το ποτήρι απ τα χέρια. Υπήρχε πολύ μεγάλη ευθύνη γιατί υπήρχε μεγάλη διαφορά ηλικίας, ο πατέρας μου ήταν πάρα πολύ νεότερος όταν έπαιζε στη σειρά, ήταν διαφορετικά τα κιλά αντικειμενικά, όμως η φωνή μας είναι ίδια, τα χαρακτηριστικά είναι ίδια. Πριν πριν το πλάνο στην πρόβα σκεφτόμουν πάντα πώς θα μιλούσε ο πατέρας μου, δηλαδή ο διαβάζοντας τα λόγια έλεγα "αυτό πώς θα το λεγε ο Κώστας" και έκανα μαζί του ένα διάλογο, δηλαδή εγώ έλεγα τα λόγια του άλλου και έβλεπα τον πατέρα μου να λέει τα δικά μου και το δούλευα έτσι», σημείωσε ο ηθοποιός. 

επαγγέλματαειδήσεις τώραηθοποιός