Lifestyle|13.01.2024 15:40

«Τα Φιλαράκια»: Το 1998 κάποιος πέταξε στα σκουπίδια τα σενάρια δύο επεισοδίων - Υπάλληλος τα μάζεψε και, τώρα, βγαίνουν σε δημοπρασία

Newsroom

Τα πρωτότυπα σενάρια δύο επεισοδίων της iconic σειράς Τα Φιλαράκια, διασώθηκαν από τα σκουπίδια, όπου πετάχτηκαν μετά το τέλος των γυρισμάτων και, τώρα, βγαίνουν στο σφυρί.

Πρόκειται για τα προσχέδια του φινάλε της τέταρτης σεζόν, των επεισοδίων με τον γάμο του Ρος στο Λονδίνο, από το μακρινό 1998. Στο τέλος των γυρισμάτων, εργαζόμενων των Fountain Studios, στο Wembley του Λονδίνου, βρήκε τα σενάρια στα σκουπίδια και τα μάζεψε και, 26 χρόνια αργότερα, βγαίνουν σε δημοπρασία.

Η Amanda Butler, του οίκου δημοπρασιών Hanson Ross δήλωσε στο CNN ότι, στην πραγματικότητα, τα χαρτιά με το σενάριο, θα έπρεπε να έχουν καταστραφεί «για να μην διαρρεύσει το τέλος». Η τιμή πώλησής τους αναμένεται να φτάσει τις 600 – 800 λίρες.

«Θα μπορούσα εύκολα να τα έχω πετάξει»

Ο εργαζόμενος, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανήκε στο προσωπικό των Fountain Studios μέχρι το 1999. Είχε κρατήσει τα σενάρια σε ένα συρτάρι του σπιτιού του, και βρέθηκε μπροστά τους κάποια στιγμή που έκανε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Ο ίδιος τόνισε στο BBC: «Θυμάμαι πως αναρωτιόμουν σε ποιο μέλος του καστ θα μπορούσαν να ανήκουν. Όταν ήρθα να αδειάσω το γραφείο μου, τα πέταξα όλα σε ένα μεγάλο χαρτόκουτο. Ξέχασα ότι ήταν εκεί. Κατέληξαν σε ένα συρτάρι στο κομοδίνο μου, όπου βρίσκονταν μέχρι σήμερα. Θα μπορούσα πολύ εύκολα να τα έχω πετάξει. Αξίζει, όμως, να τα έχει στην κατοχή του ένας από τους μεγάλους θαυμαστές των Friends», είπε.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου. Μαζί με τα σενάρια, θα δημοπρατηθούν ένα φούτερ παραγωγής και ένα κουτί με όλα τα DVD των Friends. Η κ. Butler τόνισε πως, δεν είναι σαφές σε ποιον ανήκαν τα σενάρια, θα πρέπει, όμως να ήταν κάποιος από το καστ ή το συνεργείο της τηλεοπτικής σειράς. «Υπάρχει ένα αυτοκόλλητο για κάποιον που ονομάζεται John Lanzer και είναι σχεδιαστής σκηνικών, οπότε πιθανόν να ήταν δικά του», εξήγησε.

δημοπρασίαειδήσεις τώραΦιλαράκιασενάριο