Lifestyle|14.01.2024 10:04

Κώστας Φαλελάκης για το νομοσχέδιο περί τεκνοθεσίας: «Tο παιδί δεν χρειάζεται πρότυπα αλλά αξίες»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» βρέθηκε ο ηθοποιός Κώστας Φαλελάκης, ο οποίος σχολίασε το επερχόμενο νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια

«Ο κάθε πικραμένος άκυρος μπορεί να τοποθετηθεί χωρίς να τον αφορά, δεν θα αλλάξει τίποτα για αυτόν. Οπως κόντεψε να χαθεί ο κόσμος με το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο ψηφίστηκε, άλλαξε τίποτα στη δική σας καθημερινότητα που δεν είστε ομόφυλη; Για τις κουβέντες των πολιτικών αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση. Δηλαδή, για όνομα του Θεού, ποιος την έχει μεγαλύτερη; Τη βλακεία; Αν ενδιαφέρονται για την κοινωνία, ας ενδιαφερθούν για αυτά τα παιδιά που αυτά βρίσκονται έκθετα γιατί ξαφνικά έχει γίνει μια συζήτηση γύρω από τους ΛΟΑΤΚΙ γενικά ενώ τα παιδιά είναι το διακύβευμα. Αν τους νοιάζει, ας αφουγκραστούν τι θέματα έχουν, τι προβλήματα θα λύσει αυτή η ιστορία και ας συνεργαστούν επιτέλους» ανέφερε, αρχικά, ο Κώστας Φαλελάκης.

«Εγώ δεν μπορούσα να πάρω το σώμα του συντρόφου μου. Το διανοείστε αυτό; 25 χρόνια στην ίδια στέγη και δεν μπορούσα να πάρω το σώμα του. Με ρώτησε εμένα κανείς όταν γινόταν όλη αυτή η φασαρία; Συν το γεγονός ότι για την κοινή μας περιουσία, επειδή τύχαινε απλώς να είναι στο όνομα του Μηνά, εννοώ το σπίτι μας, εγώ πλήρωσα φόρο κληρονομιάς 30.000 ευρώ. Δηλαδή το ’13 είχαμε καταφέρει να το αποπληρώσουμε από κοινού και το ’15 το ξαναπλήρωσα. Αυτό το πρόβλημα έλυσε το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο θα το είχαμε κάνει αν υπήρχε αλλά δεν υπήρχε ως τότε» πρόσθεσε.

«Η ελληνική κοινωνία έχει ένα πρόβλημα ειλικρίνειας»

Συμφωνά με το OPEN και τη Σοφία Φασουλάκη, κομματικές πηγές της ΝΔ εκτιμούν πως περίπου 20 γαλάζιοι βουλευτές θα προσέλθουν στη Βουλή και θα καταψηφίσουν αλλά φαίνεται ότι περισσότεροι εκτιμούν πως είναι αυτοί που θα απέχουν από την ψηφοφορία. Αυτούς θα προσπαθήσουν να πείσουν στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Το σεμινάριο ξεκινάει τη Δευτέρα και την Τρίτη με αναλυτικές απαντήσεις που θα δοθούν σε όλα τα ερωτήματα των βουλευτών με στόχο να είναι αυτοί που αμφιταλαντεύονται να οδηγηθούν στην κάλπη και να υπερψηφίσουν. Η κυβέρνηση θέλει να προσπαθήσει να ξεπεράσει ο αριθμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο τους 100 κάτι που θα το θεωρήσει μεγάλη νίκη καθώς στο σύμφωνο συμβίωσης είχαν ψηφίσει μόλις 19. Πολλοί θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι στα δικαιωματικά και κοινωνικά θέματα η ΝΔ έχει μείνει πίσω.

Το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουάριου το σχέδιο νόμου θα είναι στο υπουργικό Συμβούλιο και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πάει στη Βουλή. «Η πραγματική εικόνα της κοινωνίας μας είναι ομοφοβική, συντηρητική, οπισθοδρομική. Η ελληνική κοινωνία έχει ένα πρόβλημα ειλικρίνειας, δεν έχει κοιταχτεί ποτέ στον καθρέφτη για να δει ποια είναι και τι ακριβώς είναι. Φαντάζεται ότι είναι αυτό ή εκείνο. Ακούω για το πρότυπο, το παιδί όμως δεν χρειάζεται πρότυπα αλλά αξίες. Αξίες που θα τις τηρείς και συ για να μπορούν να το εμπνεύσουν και να τις ακολουθήσει, αγάπη και ασφάλεια. Οι ομοφυλόφιλοι θα συνεχίσουν να έχουν παιδιά, θα γίνονται ζευγάρια, έχουν σχέσεις και πολυετείς και ολιγοετείς και επιπόλαιες όπως όλοι. Θα κάνουν παιδιά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» υπογράμμισε ο Κώστας Φαλελάκης σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Κασσελάκης: Τα ζητήματα των δικαιωμάτων είναι ταυτοτικά - Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο

«Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε: «Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στο γάμο και στην τεκνοθεσία; Για εμάς τα ζητήματα των δικαιωμάτων δεν είναι ζητήματα αρχηγισμού και πειθαρχίας, είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η Αριστερά ποιος; Η Αριστερά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται. Θα υπερψηφίσουμε κάθε βήμα στην πρόοδο και θα περιμένουμε από τον δήθεν προοδευτικό κ. Ανδρουλάκη να κάνει το ίδιο».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε γενικότερα στα δικαιώματα ρωτώντας: «Ποιος διαφωνεί μία γυναίκα που δέχεται παρενόχληση στον χώρο εργασίας να μπορεί να το καταγγείλει δίχως τον φόβο των αντιποίνων;».

Συνέχισε λέγοντας ότι «μετά από πολλές κωλοτούμπες ο κ. Μητσοτάκης», λέει ότι θα φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πρόσθεσε «άντε να το δούμε».

Παράλληλα, σημείωσε πως: «Επαναφέραμε την πρόταση νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Χάρη στη δική μας πίεση ο κ. Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να ξεπαγώσει τη νομοθετική του πρωτοβουλία και με τη δική μας ψήφο θα περάσει αν έρθει στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να ξεπεράσει οπισθοδρομικές αγκυλώσεις και εξαρτήσεις και η πολιτική δειλία του πρωθυπουργού τον ωθεί σε κουτοπονηριές με την ενθάρρυνση της αποχής των βουλευτών του».

Και πρόσθεσε χιουμοριστικά πως: «θα φθάσω να συμφωνήσω με τον κ. Σαμαρά, πώς γίνεται εμείς που ζητάμε από τους πολίτες να συμμετέχουν να ζητάμε από τους βουλευτές να απέχουν».

ηθοποιόςlgbtqειδήσεις τώρανομοσχέδιοqueerΚώστας Φαλελάκης