Lifestyle|17.01.2024 12:24

Άννα Φόνσου για Γιώργο Λαμπάτο: «Δεν είναι ωραίο να βγαίνουν και να λένε ότι πεινάνε»

Newsroom

Η Άννα Φόνσου σχολίασε τις δηλώσεις του ηθοποιού Γιώργου Λαμπάτου, ο οποίος μιλώντας στην Espresso αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζει. Ο ηθοποιός που ζει σε ένα υπόγειο 15 τμ, είπε ότι παίρνει 220 ευρώ τον μήνα, έχει χρέη που δεν μπορεί να αποπληρώσει και μερικές φορές καπνίζει αποτσίγαρα που βρίσκει στον δρόμο. Ο ίδιος τόνισε ότι έχει σκεφτεί μέχρι και να αυτοκτονήσει.

Η ιδρύτρια του οργανισμού «Σπίτι του Ηθοποιού» είπε στο «Πρωινό» ότι «δεν είναι ωραίο να ακούει ο κόσμος ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε» και τον συμβούλεψε να έρθει σε επικοινωνία μαζί της, αν και όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για εκείνον στο «Σπίτι του Ηθοποιού». Ωστόσο, μπορεί να πηγαίνει στα γεύματα και τις δραστηριότητες.

«Το Σπίτι του Ηθοποιού είναι πάντα κοντά τους»

Η Άννα Φόνσου δήλωσε: «Δεν ξέρω προσωπικά τον Λαμπάτο, ξέρω ότι είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός αυτό που θέλω να πω και στον Λαμπάτο και στους άλλους ηθοποιούς είναι ότι το Σπίτι του Ηθοποιού είναι πάντα κοντά τους για να τους βοηθήσει. Αυτό που μου είπαν ότι λέει ότι δεν έχει να φάει... Μπορεί να έρχεται εδώ, να τρώει μεσημέρι, βράδυ, παρέα με τους ηθοποιούς. Να κάθεται αν κάνουμε κάτι σε παραστάσεις να συμμετέχει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω δωμάτιο να τον βάλω να καθίσει. Αργότερα μπορεί κάτι να βρούμε, κάνουμε και το δίπλα κτήριο, θα έχει και εκεί δωμάτια», σημείωσε.

«Δεν είναι πολύ ωραίο να βγαίνουν και να λένε ότι πεινάνε και δεν έχουν να φάνε. Δεν είναι καθόλου καλό από τη στιγμή που υπάρχει το Σπίτι του Ηθοποιού, υπάρχει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Ελλήνων Ηθοποιών. Είμαστε όλοι πρόθυμοι να τους βοηθήσουμε. Εγώ κάθε απόγευμα με ένα συνεργάτη μου τρέχουμε σε ηθοποιούς που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους, να τους πηγαίνουμε φαγητά τους περιποιούμεθα υγιεινά, να τους φτιάχνουμε τα σπίτια τους. Δεν είναι να βγαίνουν και να ακούει ο κόσμος ότι αυτοί οι ιδιαίτεροι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, δεν ισχύει αυτό. Λοιπόν εγώ λέω στον κύριο Λαμπάτο, όποτε θέλει να έρθει επικοινωνία μαζί μου να βρούμε μια λύση για να καλυτερεύσει ζωή του. Να ζητάει βοήθεια από το Σπίτι του Ηθοποιού τον συμβουλεύουμε. Βέβαια να έρθει να με βρει», τόνισε η Άννα Φόνσου.

Ποιος είναι ο Γιώργος Λαμπάτος

Ο Γιώργος Λαμπάτος αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Μαίρης Βογιατζή Τράγκα καθώς και από τη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Ο μαμάκιας», «Βασίλισσα Ελισάβετ τετρακοσιοστή πεντηκοστή τέταρτη», «Μαγική πόλη», «Η μαγικη κατασκήνωση».

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές: «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Η Τούρτα της Μαμάς», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Λαβ σόρρυ», «Μη μασάς το παραμύθι», «Τζιν και Τσέρρυ», «Το 13ο Κιβώτιο», «Το Συνεργείο» και «Χάι Ροκ».

Άννα Φόνσουειδήσεις τώραΣπίτι του ΗθοποιούηθοποιόςΓιώργος Λαμπάτος