Lifestyle|19.01.2024 10:30

Γιάννης Τσιμιτσέλης: «Ο πατέρας μου πέθανε χωρίς να ξέρει από τι - Το πρωί τον θάψαμε και το βράδυ έπαιζα σε παράσταση»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ο οποίος μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στο Μεσολόγγι, καθώς και για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός. «Eίμαι πλέον 24 χρόνια στον χώρο και, αν με ρωτήσεις, δεν καταλαβαίνω πως πέρασαν. Βέβαια με την δουλειά που κάνουμε, επειδή πάμε με μια ταχύτητα φωτός, δεν προλαβαίνει να συνειδητοποιήσεις και πολλά πράγματα. Απλά η μία δουλειά έφερνε την άλλη. Οπότε, όταν μπαίνεις σε όλο αυτό, είναι ένας κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ. Αυτά τα χρόνια πέρασαν πάρα πολύ γρήγορα και πάρα πολύ ευχάριστα. Άφησαν μια πολύ γλυκιά γεύση και ικανοποίηση. Είμαι από τους πολύ τυχερούς ανθρώπους που δεν έχω ζήσει δύσκολες στιγμές» είπε, αρχικά, ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «η πιο αποτυχημένη δουλειά που έχω κάνει μέχρι σήμερα ήταν το σίριαλ "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;" που κάναμε τότε στο MEGA , το οποίο κόπηκε το 2000. Που και πάλι με τα σημερινά δεδομένα ήταν επιτυχημένη δουλειά, έξι επεισόδια με υψηλότατα ποσοστά τηλεθέασης. Έχω πέσει σε ανθρώπους που είχαν το κοκαλάκι της νυχτερίδας, όπως είναι οι Ρέππας – Παπαθανασίου και ο Μανούσος Μανουσάκης ή ο Νίκος Περάκης. Έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα, πολλά σίριαλ και πολλές ταινίες, και θα μπορούσα να είμαι ένα καμένο χαρτί πλέον αλλά για κάποιο λόγο, που δεν μπορώ να τον καταλάβω, δεν έχει συμβεί αυτό. Από ένα σημείο και μετά, όχι, δεν είχα κανένα απολύτως θέμα. Παρόλο που έκανα αρκετές κωμωδίες, ήταν αρκετά διαφορετικοί οι ρόλοι που μου έδιναν έτσι κι αλλιώς». 

Η απώλεια του πατέρα του

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην απώλεια του πατέρα του, αποκαλύπτοντας ότι το βράδυ μετά την κηδεία, έπρεπε να παίξει σε θεατρική παράσταση. «Ο πατέρας μου "έφυγε" χωρίς να ξέρει από τι "έφυγε". Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος τότε. Εγώ είχα και παραστάσεις. Έμαθα ότι πέθανε, έκανα παράσταση το βράδυ στη Βέροια, μετά πήγαμε τον θάψαμε και το βράδυ έπαιζα σε άλλη παράσταση στη Θεσσαλονίκη. Από τη μία είναι άγριο όλο αυτό, από την άλλη όμως είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις εκείνη τη στιγμή, και ήταν και από τις καλύτερες παραστάσεις που είχα κάνει. Νομίζω ότι η καλύτερη αντιμετώπιση είναι αυτή. Πάντα σκεφτόμουν πώς θα ήθελε ο πατέρας μου να με βλέπει από εκεί που είναι, και δεν θα ήθελε να κλαίω. Πρόλαβε να με δει να κάνω ωραία πράγματα, ήταν χαρούμενος». Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος πέθανε από καρκίνο το 2012, με την οικογένειά του να τον χάνει, μόλις τρεις μήνες μετά τη διάγνωση.

Αναφερόμενος στον αδελφό του, Λάμπρο, ο ηθοποιός είπε: «Με τον αδελφό μου έχουμε εξαιρετική σχέση. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να μη βρισκόμαστε συχνά λόγω του ότι έχει μετακομίσει μόνιμα στη Ρόδο με την οικογένεια του, αλλά μιλάμε καθημερινά. Όταν οι γονείς μας χώρισαν ο αδελφός μου πήγε με τον πατέρα μου και εγώ με τη μητέρα μου γιατί ήμουνα μικρότερος. Παρόλα αυτά η σχέση μας μέσα στα χρόνια είναι αναλλοίωτη, έχουμε μεγάλη αγάπη ο ένας για τον άλλον».

Το διαζύγιο με τη Βάσω Λασκαράκη

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Βάσω Λασκαράκη γνωριζόντουσαν αρκετά χρόνια, ο λόγος όμως για να έρθουν κοντά ήταν η επιτυχημένη σειρά, «Πολυκατοικία», όπου πρωταγωνιστούσαν και υποδύονταν ένα ζευγάρι. Τον Οκτώβριο του 2013 και λίγους μήνες πριν υποδεχτούν την μονάκριβη κόρη τους, αποφάσισαν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο. Μετά από τρείς μήνες, ήρθε στον κόσμο η κόρη τους Εύα, ολοκληρώνοντας την οικογενειακή τους ευτυχία. Το 2017, οι δύο ηθοποιοί αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο και να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, παρόλα αυτά διατηρούν καλές σχέσεις για το καλό του παιδιού τους. «Δεν θεωρώ ότι κόρη μας επηρεάστηκε από το διαζύγιο μας, περισσότερο επηρεαστήκαμε εμείς από το πώς μπορεί να νιώσει η κόρη μας για αυτή την αλλαγή. Είναι η ανησυχία για το πώς θα το αντιμετωπίσει το παιδί και κάνεις σενάρια δικά σου» εξήγησε.

«Η σχέση μου με τη μικρή είναι εξαιρετική και όσο μεγαλώνει γίνεται ακόμα πιο δυνατή. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Η κόρη μας μέχρι και πριν από λίγο καιρό δεν είχε σκεφτεί το κομμάτι της υποκριτικής, πιστεύω ότι το είχε λίγο άγχος. Τον τελευταίο καιρό όμως, κάνει ερωτήσεις δηλαδή τώρα που είδε τα παιδάκια που παίζουν στην ταινία "Κουραμπιέδες από χιόνι", σκεφτόταν αν θα μπορούσε να παίξει και εκείνη σε κάτι αντίστοιχο. Θεωρώ όμως, ότι είναι δύσκολο να ξεφύγει από τον χώρο τη υποκριτικής. Δεν με ανησυχεί το να γίνει ηθοποιός, αρκεί να είναι επιλογή της. Δεν θέλω να την πιέσω εγώ για κάτι» είπε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να αποκτήσει δεύτερο παιδί, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ξεκαθάρισε: «Το ενδεχόμενο ν' αποκτήσω κι άλλο παιδί δεν θα είναι κάτι που θα προγραμματίσω. Αν συμβεί έχει καλώς αν δε συμβεί και πάλι εντάξει. Δεν θα βάλω πρόγραμμα για κάτι τέτοιο. Έτσι ήρθε και η η Εύα στη ζωή μου. Μου αρέσει να μην υπάρχει αυτό το πρόγραμμα, γιατί αυτό είναι και λίγο αγχωτικό».

Ο έρωτας που ήρθε ξανά στη ζωή του

Η Κατερίνα Γερονικολού μίλησε για τον σύντροφό της. Αναφέρθηκε στη σχέση τους, σε όσα θαυμάζει σε εκείνον αλλά και σε όσα την εκνευρίζουν. «Τον Γιάννη τον γνώριζα πριν κάνουμε σχέση λόγω της δουλειάς, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση όταν γνωριστήκαμε καλά ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Είναι ένας σύγχρονος σταχτοπούτος. Είναι πανεύκολο να τον αγαπήσεις, είναι ένας άνθρωπος άξιος και γι’ αυτό τον αγαπάει και το κοινό. Στο κομμάτι της εργασίας ταιριάξαμε γιατί είμαστε και οι δύο πολυάσχολοι και μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Μπορεί να έχουμε συγκεκριμένες ώρες οι δυο μας αλλά τις κάνουμε να είναι ποιοτικές. Εγώ πιστεύω στον ποιοτικό χρόνο σ' ένα ζευγάρι και δεν έχω νιώσει ότι τον στερούμαι. Δεν είμαστε "σταρ", είμαστε ομάδα και σε αυτή την ομάδα όταν γελάει, γελάω και όταν πονάει, πονάω και το αντίστροφο. Αυτό νομίζω ότι είναι και η επιτυχία της σχέσης μας. Κάνουμε συνέχεια ο ένας στον άλλο κριτική. Κάνουμε όνειρα μακροπρόθεσμα μαζί, άλλωστε αν δεν το κάνεις αυτό με τον σύντροφό σου σημαίνει ότι ζεις με ημερομηνία λήξης» είπε η ηθοποιός.

«Στον Γιάννη με ενοχλεί το χάος που έχει στην καθημερινότητά του, που θεωρεί ότι δεν πρέπει να σημειώνει τίποτα, που θεωρεί ότι όλα με κάποιον τρόπο θα τα καταφέρει, ότι δεν είναι πρωινός τύπος, ενώ εγώ είμαι και κάποιες φορές δεν θέλει να είναι πολύ κοινωνικός. Τον Γιάννη δεν τον έχω δει ποτέ να κλαίει. Μόνο να δακρύζει και μάλιστα σε ταινίες. Μου είχε κάνει πολλή εντύπωση, δεν του το έχω πει ποτέ. Είναι πολύ δυνατός και είναι από τους άντρες που θέλει και τη γυναίκα του να 'ναι δυνατή. Δεν είναι από τους άντρες που θέλει η γυναίκα του να είναι αδύναμη για να φανεί ο ίδιος. Θερμή παράκληση, μην τον παίρνετε τη μέρα της γιορτής του. Και μην με παίρνετε εμένα να μου κάνετε παράπονα! Σταματήστε να τον παίρνετε και μην με βάζετε ν' απολογούμαι για αυτό» προσέθεσε.

Γιάννης ΤσιμιτσέληςΜεσολόγγιΒάσω ΛασκαράκηπατέραςΝίκος ΧατζηνικολάουΚατερίνα Γερονικολούηθοποιόςειδήσεις τώρα