Lifestyle|31.03.2019 11:27

Θάνος Καληώρας για Τζέσυ Παπουτσή: Δεν είχε τελευταία λόγια, δεν συνήλθε ποτέ

Newsroom

Η γνωστή ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2018, σε ηλικία 67 ετών, από όγκο στον εγκέφαλο . Ο Θάνος Καληώρας, πρώην σύζυγος της ηθοποιού, μίλησε για την Τζέσυ Παπουτσή στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και στον Κώστα Τσουρό. Περιέγραψε την επί 10 χρόνια φιλική σχέση με την Τζέσυ, η οποία κατέληξε σε έναν γάμο και ένα παιδί. Κυρίως, όμως, ο Θάνος Καληώρας μίλησε για τις τελευταίες ημέρες της ηθοποιού.

«Τον Απρίλιο αναγκαστήκαμε να πάμε στο νοσοκομείο και μαζί με τον Γιάννη δεν φύγαμε ποτέ από κοντά της. Ήμασταν εκεί μέχρι και την τελευταία ημέρα κοντά της. Είναι ένα γεγονός που κρατήθηκε μυστικό. (...) Δεν είχε τελευταία λόγια. Δεν συνήλθε ποτέ. Μετά την επέμβαση που έγινε το πρώτο βράδυ και τις υπόλοιπες ημέρες, έπεσε σε κώμα για 2 - 2,5 μήνες. Ήταν πολύ άσχημα».

Η φίλη της Άννα Φόνσου είχε δηλώσει μετά τον θάνατό της:

«Ανακάλυψε την ασθένεια της όταν παίζαμε μαζί και μου έκανε και πλάκα. Πήγαινα στο καμαρίνι της και μου έλεγε "σαν κάποιος να μου τραβάει το κεφάλι", κάθε μέρα το έλεγε και έτσι πήγε και το ανακάλυψε. Πήγε στο Λονδίνο, της είπαν δεν θα ξανασυμβεί. Κι όμως, συνέβη... Κάθε φορά μου έλεγε "λες να μου ξανασυμβεί;". Η Τζέσυ δεν ήθελε να στεναχωρεί τους άλλους, επειδή ήμασταν κολλητές μου μιλούσε λίγο για να μην στεναχωριέται και ο άνδρας της ο Γιάννης.

Τζένυ Παπουτσή, Άννα Φόνσου - ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ (NDP photo)

Η Τζέσυ Παπουτσή γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1950 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική. Από τον Ιούνιο του 2008 ήταν παντρεμένη με το συνάδελφό της και στιχουργό Γιάννη Μανιό, με τον οποίο γνωρίζονταν από το 1995.

Έγινε για πρώτη φορά γνωστή από τη θεατρική παράσταση Βάτραχοι του Αριστοφάνη, που ανέβηκε το 1973 στο Εθνικό Θέατρο. Εργάστηκε για 20 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, το οποίο λάτρεψε.

Υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό Θάνο Καληώρα, με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, τον σκηνοθέτη Γιώργο Καληώρα. Πέθανε την 1η Ιουλίου 2018 από όγκο στον εγκέφαλο, σε ηλικία 67 ετών, μετά από 62 ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

Τζέσυ ΠαπουτσήΘάνος Καληώρας