Lifestyle|26.01.2024 10:25

Παντελής Τουτουντζής: «Κατέβηκαν από το αμάξι και με έσπασαν στον ξύλο» - Τα δύσκολα χρόνια που βίωσε στην Κρήτη

Newsroom

Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» εμφανίστηκε ο Παντελής Τουτουντζής, με θέμα τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες και τα δικαιώματά τους. Ο γνωστός make up artist, ο οποίος έχει αποκτήσει μέσω παρένθετης μητέρας δύο παιδιά με τον σύντροφό του, Νάσο, έκανε αναδρομή στα παιδικά του χρόνια και την αποδοχή που δεν βρήκε εύκολα στη διαφορετικότητα του.

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν με ροδοπέταλα ο δρόμος μου την δεκαετία του ’80. Πολύ δύσκολα. Οι γονείς είχαν αρνητικές επιρροές για να ακούσουν ένα τέτοιο θέμα. Δυσκολεύτηκα πολύ, γιατί ήξερα ότι δεν χωρούσα πουθενά. Δέχθηκα αρκετό μπούλινγκ στο σχολείο από πολύ μικρή ηλικία με πολύ βίαιο τρόπο. Δεν έκρυβα αυτό που ήμουν και αυτό έβγαζε πολύ βίαιες συμπεριφορές απέναντι μου, στις οποίες βέβαια οφείλω αυτό που είμαι σήμερα. Γιατί έμαθα να τις διαχειρίζομαι, να θυμώνω, να ενεργοποιούμαι ακόμα πιο πολύ» είπε, αρχικά, ο ίδιος. 

«Σαν έφηβος είχα βρεθεί καλεσμένος σ' ένα ρέιβ πάρτι που τότε ήταν η ηλεκτρονική μουσική και, φαντάσου, στην Κρήτη δεν υπήρχε αγόρι βαμμένο. Αυτό που λέμε fashion τώρα, που τα παιδιά είναι ελεύθερα και χρωματίζουν τα πρόσωπα τους και είναι υπέροχο. Βάφω τα μάτια μου, φοράω το στενό μου τζιν εννοείται γιατί έτσι ένιωθα καλά και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Σταματάνε με χειρόφρενο δίπλα μου, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο και με κάνουν μαύρο στο ξύλο» εξομολογήθηκε ο Παντελής Τουτουντζής και με τρεμάμενη φωνή πρόσθεσε: «Αυτό που με σόκαρε είναι ότι εγώ έκλεισα τα μάτια μου, είπα "θα περάσει" και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα αφήσω αυτή την εμπειρία να με πάει πίσω και να μου δημιουργήσει φόβο. Το να μάθεις ν' αποβάλλεις, τόσο γρήγορα τόσο άσχημα πράγματα, είναι η δυστυχία και η ευτυχία που περάσαμε εμείς σαν γκέι παιδιά».

«Ελεγα στα παιδιά μου ότι ήθελα εγγόνια»

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, παρακολουθήσαμε τους γονείς του Παντελή Τουτουντζή να μιλούν με τόση τρυφερότητα για τον γιο τους αλλά και για τα δυο εγγόνια τους λέγοντας: «Πήγαν όλα καλά στη ζωή του, έχει τα παιδιά του και άνοιξε το σπίτι μας. Ελεγα στα παιδιά μου ότι ήθελα εγγόνια. Τα κατάφερε ο Παντελής. Ελεγα στον Παντελή αν έχει κάποια κοπελίτσα αλλά μέχρι εκεί. Μπορεί να του έβαζα τις φωνές αλλά από μικρό τον βλέπαμε. Η ζωή δεν αλλάζει».

Στη συνέχεια, ο αδελφός του, Θανάσης, πρόσθεσε: «Βοήθησα όσο μπορούσα. Το αποδέχθηκα χωρίς κανέναν όρο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Οι γειτονιές κάνουν τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας. Υπήρχαν αντιρρήσεις αλλά κατάλαβαν γρήγορα ότι πρέπει να αποδεχθουν τον Παντελή. Εχουμε τέσσερα χρόνια διαφορά με τον αδερφό μου. Ζήσαμε πολλά, τον κορόϊδευαν τον Παντελή και είχα χάσει κάποιες φορές την ψυχραιμία μου. Πιστεύω πως τώρα αυτά τα παιδιά που είχαν τέτοια συμπεριφορά τότε, τώρα άλλαξαν γνώμη». 

Κρήτηειδήσεις τώραΠρωταγωνιστέςΛΟΑΤΚΙΠαντελής Τουτουντζήςνομοσχέδιοbullying