Lifestyle|28.01.2024 11:38

Poor Things: Οι χιουμοριστικές φωτογραφίες της Emma Stone στα γυρίσματα της ταινίας

Newsroom

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, Mαρκ Ράφαλο (Mark Ruffalo), δημοσίευσε στο Instagram μία σειρά από τις πιο αστείες, αδημοσίευτες backstage φωτογραφίες της Εμα Στόουν (Emma Stone) στην ταινία «Poor Things» αλλά και κάποιες δικές του. Σε μία από αυτές, βλέπουμε την εξουθενωμένη «Μπέλα Μπάξτερ» να έχει ξαπλώσει σ' έναν λευκό πάγκο ενός μπαρ, με τα χέρια να καλύπτουν το πρόσωπό της. 

H βρετανική ταινία του Γιώργου Λάνθιµου συγκέντρωσε έντεκα υποψηφιότητες (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α’ γυναικείου ρόλου, β’ ανδρικού ρόλου, διασκευασμένου σεναρίου, καλύτερου μοντάζ, φωτογραφίας, μουσικής, κοστουμιών, σκηνογραφίας, κομμώσεων και μακιγιάζ) στα φετινά βραβεία Οσκαρ, που αποτελούν για τον σπουδαίο Ελληνα δηµιουργό ένα παράσηµο ακόµα, το σηµαντικότερο ίσως της λαµπρής καριέρας του.

Η Εμα Στόουν υποδύεται μια γυναίκα που επανέρχεται στη ζωή χρησιμοποιώντας τον εγκέφαλο του αγέννητου παιδιού της από έναν αντισυμβατικό επιστήμονα. Η ταινία κέρδισε πρόσφατα επτά Χρυσές Σφαίρες, ενώ η Στόουν στα Critics Choice Awards 2024 κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού

«Το να υποδύομαι τη Μπέλα ήταν μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μου. Ερμηνεύοντας αυτόν τον ρόλο είχα την ευκαιρία να "ξεμάθω" πολλά πράγματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την ντροπή και τις συμβάσεις που μας επιβάλει η κοινωνία. Είμαι πολύ ευγνώμων στους κριτικούς… Αλλά μαθαίνω να μη με νοιάζει τι πιστεύετε» είπε η ίδια με χιούμορ στην ομιλία αποδοχής του βραβείου της.

 

Μαρκ Ράφαλο: «Ευχαριστούμε τον λαμπρό κινηματογραφιστή μας, Γιώργο»

Το «Poor Things» είναι δηµιούργηµα της σκληρής δουλειάς τόσο του Γιώργου Λάνθιµου όσο και του µόνιµου µοντέρ του, Γιώργου Μαυροψαρίδη, ο οποίος είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος για το Οσκαρ στην κατηγορία του µοντάζ µετά την «Ευνοούµενη», το 2019. Ο Mαρκ Ράφαλο ευχαρίστησε τον Έλληνα σκηνοθέτη αλλά και το κοινό που αγάπησε την ταινία, ενώ δήλωσε ότι νιώθει μεγάλη τιμή που αναγνωρίστηκε η δουλειά του από την Ακαδημία, ώστε να τον συμπεριλάβει στη λίστα με τις υποψηφιότητες για το βραβείο του δεύτερου ανδρικού ρόλου.

«Έχω το απίστευτο προνόμιο να κάνω ταινίες ως δουλειά. Το να αναγνωρίζεσαι από την Ακαδημία μεταξύ των καλύτερων είναι μια τιμή που ξεπερνά κάθε προσδοκία ως ηθοποιός. Ευχαριστούμε τον λαμπρό κινηματογραφιστή μας, Γιώργο Λάνθιμο. Και ευχαριστώ το κοινό που έδωσε την ευκαιρία σε αυτή την ταινία. Συγχαρητήρια στην οικογένεια μου, στο Poor Things για όλη την αγάπη. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» εγραψε ο ίδιος στη λεζάντα της ανάρτησής του.

instagramΈμα ΣτόουνΈμμα ΣτόουνPoor Thingsειδήσεις τώραΓιώργος Λάνθιμος