Lifestyle|08.02.2024 13:14

Η PETA δίνει στην Κέιτι Πράις 5.000 λίρες για να μην πάρει άλλο κατοικίδιο

Newsroom

Η Κέιτι Πράις δέχτηκε προσφορά ύψους 5.000 λιρών από τη φιλοζωική οργάνωση PETA προκειμένου να μην πάρει άλλα κατοικίδια ζώα.

Το 45χρονο πρώην μοντέλο είχε υπό τη φροντίδα του πολλά ζώα. Έχει προκαλέσει, όμως, ανησυχία, μετά τον θάνατο επτά εξ’ αυτών - πέντε σκύλων, ενός αλόγου και ενός χαμαιλέοντα. Πολλά από τα νεκρά ζώα της Πράις ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα κοντά στο σπίτι της.

Όταν έγινε γνωστό ότι, η Πράις, έδωσε το τελευταίο κουτάβι της σε έναν ηλεκτρολόγο αφού «έχασε το ενδιαφέρον της για το ζώο», η PETA αποφάσισε να την απευθύνει ανοιχτή επιστολή, με την οποία της ζητάει να μην πάρει άλλο ζώο και, μάλιστα, της προσφέρει 5.000 λίρες για να υπογράψει συμβόλαιο που θα δεσμεύεται γι’ αυτό. Τον περασμένο μήνα, η Πράις εθεάθη με ένα νέο γατάκι Sphynx αξίας 1.200 λιρών.

 

Η ανοιχτή επιστολή της PETA

«Ενώ οι προθέσεις σας μπορεί να είναι καλές, ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των ζώων που είτε πέθαναν υπό την επίβλεψή σας είτε χαρίστηκαν είναι αδύνατο να αγνοηθεί και ο κόσμος δικαίως ανησυχεί» έγραψε η αντιπρόεδρος της PETA Ελίζα Άλεν στην επιστολή που μοιράστηκε η Sun.

 

«Ό,τι κι αν προσφέρετε ως λόγους για την ταλαιπωρία τους, την εγκατάλειψή τους ή τον θάνατό τους, το γεγονός είναι ότι βλάπτετε συστηματικά αυτά τα ευαίσθητα ζώα και ελπίζω να συμφωνείτε πως αυτή είναι μια λύση. Τα πράγματα έχουν πάει τρομερά στραβά με πολλά από τα ζώα που βρίσκονται υπό την επίβλεψή σας».

 

Για την επιστολή τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της Πράις στη Daily Mail. «Η Κέιτ έχει ζητήσει πολλές φορές από την PETA να συζητήσει απευθείας μαζί τους, αλλά αντ’ αυτού συνεχίζουν να παίζουν την αφήγηση στα μέσα ενημέρωσης. Αν θέλουν να έχουν μια απευθείας συζήτηση με την Κέιτ μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί της. Δεν είναι σπατάλη φιλανθρωπικών χρημάτων ή μήπως έχουν διαθέσιμα κονδύλια για να τα μοιράσουν σε διασημότητες, τα οποία θα έπρεπε να πηγαίνουν για τα ζώα;», είπε. 

 

«Αίμα στα χέρια της»

Μετά τον θάνατο του έβδομου κατοικιδίου της, η PETA κατακεραύνωνε την Πράις, λέγοντας ότι, το μοντέλο, έχει «αίμα στα χέρια της». Μετά τον θάνατο του σκύλου της, Μπλέιντ, τον περασμένο Ιούνιο, οι εκκλήσεις της PETA προς την Πράις να μην αποκτήσει άλλα κατοικίδια είναι πολλαπλές.

 

Ο Μπλέιντ πέθανε επτά μήνες μετά τον θάνατο της Σάρον, του πρηγούμενου σκυλιού του μοντέλου, σε τροχαίο έξω από το σπίτι του. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και μία αίτηση για να απαγορευτεί στην Πράις, να έχει ζώα. Ήδη, την αίτηση έχουν υπογράψει 30.000 χρήστες.

ειδήσεις τώρακατοικίδιαPETA